Criminal: Αν πορώθηκες με το Mindhunter, η νέα σειρά του Netflix υπόσχεται το ίδιο
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Criminal: Αν πορώθηκες με το Mindhunter, η νέα σειρά του Netflix υπόσχεται το ίδιο

Αν νιώσεις κι εσύ ένα μικρό σύνδρομο στέρησης, αυτή η σειρά θα γίνει ιδανικό υποκατάστατο.

Μετά το τέλος της δεύτερης σεζόν του Mindhunter, όλοι εμείς οι criminology junkies ψάχνουμε εναγωνίως να δούμε κάτι που να είναι ίδιου περιεχομένου και ίδιας ποιότητας. Δεν είναι κι εύκολο. Ειδικά μετά την τρομερή δεύτερη σεζόν της σειράς.

Γενικώς, τίποτα δε μπορεί  να είναι ίδιο με κάτι άλλο, ιδιαίτερα σε αυτό το επίπεδο. Επίσης, θα ήταν πολύ λανθασμένη επιλογή να γίνει μια σειρά που να σου κάνει μια προσομοίωση της ανάλυσης του criminal profiling όπως γεννήθηκε πάνω στα χνάρια τόσων διαβόητων serial killers.

Το Criminal, η νέα σειρά που φέρνει το Netflix στις 20 του μήνα, είναι πολύ κοντά στη λογική του Mindhunter, αλλά δε βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Έχει εν τούτοις μια πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή.

Στα 12 επεισόδια της πρώτης σεζόν, μεταφερόμαστε στις 4 μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης. Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο, Μαδρίτη. 12 ύποπτοι για κακουργήματα κάθονται στο δωμάτιο ανάκρισης με στόχο να τους εκμαιεύσουν την αλήθεια σχετικά με την υπόθεση. Ή να τους εκμαιεύσουν μια οποιαδήποτε αλήθεια που μπορεί, έστω και διά της απόρριψης, να τους οδηγήσει κάπου.

Για να «σπάσουν» οι 12 ύποπτοι, θα πρέπει να ανακριθούν από τους καλύτερους. Και ο καλύτερος είναι ο ρόλος που υποδύεται ο Ντέιβιντ Τέναντ από το Doctor Who. Ο Τέναντ είναι ένας ειδικός σε τέτοιες καταστάσεις και τον καλούν στις τέσσερις αυτές χώρες για να φέρει αποτέλεσμα. Όμως κι αυτός δεν έχει εύκολους αντιπάλους. Θα πρέπει να βρει την πραγματικότητα που κρύβεται και αλλοιώνεται πίσω από τον φόβο ή πίσω από την άγνοια κινδύνου.

Τα όρια ανάμεσα στην αθωότητα και την ενοχή είναι, όπως είθισται και στην πραγματική ζωή, πάρα πολύ δυσδιάκριτα. Οι ύποπτοι δεν εμπίπτουν εξ ολοκλήρου στο manual και σίγουρα δεν ανήκουν σε έναν τύπο υπόπτου ή ενόχου. Προσφέρουν πολλαπλά προφίλ στην αστυνομία και τον ανακριτή τους.

Αυτό που καθιστά ενδιαφέρον το Criminal είναι και η σεναριακή προσέγγιση σε ανακριτικό επίπεδο, αν θα είναι δηλαδή κοντά στο Mindhunter, αλλά περισσότερο ο τρόπος που θα τοποθετηθούν οι υποθέσεις. Θα βλέπουμε ένα επεισόδιο για κάθε υπόθεση με γραμμικό τρόπο; Κάθε επεισόδιο θα αναλύει 4 υποθέσεις, άρα θα μεταφερόμαστε και στις 4 πόλεις σε ένα επεισόδιο; Θα γίνεται μια απανωτή τοποθέτηση σκηνών ανάκρισης, άρα θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο και υποσχόμενο μοντάζ;

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio

Όλα αυτά είναι εύλογες και ιντριγκαδόρικες απορίες που θα βρουν στις 20 του μήνα την απάντηση τους.

Ένα ακόμα θετικό που θα έχει αυτή η σειρά είναι η παρουσία της Χέιλι Άτγουελ σε ρόλο ύποπτης και με ένα ιδιαίτερο look. Κι όσοι γνωρίζουν τι εστί Χέιλι, την έχουν ερωτευτεί. Κι εμείς το ίδιο.