La Casa de Papel: Η 3η σεζόν αποδεικνύει γιατί έπρεπε να έχει σταματήσει η σειρά στην 2η
Βρείτε μας στο

Έχει τύχει σε πάρα πολλές σειρές να φτάνουν σε ένα τέλμα και ο θεατής να το νιώθει έντονα αυτό. Κι ως συνακόλουθο συναίσθημα και σκέψη να αναρωτιέται αν υπάρχει τρόπος να βρει ουσιαστικό τρόπο συνέχειας.

Η απάντηση έρχεται με την επόμενη σεζόν όπου το σενάριο έχει βρει εκείνο το μονοπάτι που μπορεί να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον του. Περνούν 3 και 4 σεζόν ακόμα και ο θεατής κοιτάζει πίσω και κατανοεί ότι οι σειρές είναι σαν τις ομάδες του Ομπράντοβιτς. Κάνουν ηθελημένα κοιλιά στα μισά της διαδρομής.

Το Casa de Papel δεν είναι μια τέτοια σειρά. Δεν έχει το ειδικό βάρος να γίνει μια τέτοια σειρά. Κρατιέται από 3-4 χαρακτήρες και ο κεντρικός όλων ευνουχίστηκε στον απόλυτο βαθμό στην τρίτη σεζόν. Ναι, για τον Καθηγητή μιλάμε. Ο Καθηγητής της πρώτης και της δεύτερης σεζόν δεν θα έτρωγε την παραμύθα που του πούλησαν ότι σκότωσαν την Ρακέλ.

Γι΄αυτό λοιπόν μας μοιάζει, εμάς εδώ στο Menshouse, πολύ παράξενο που η σειρά φαίνεται να ετοιμάζει την 5η σεζόν. Όχι, δεν παραλείψαμε την 4η. Απλώς αυτή έχει ήδη ολοκληρωθεί, αφού όσο βλέπαμε την 3η σεζόν, το καστ γύριζε τα επόμενα επεισόδια. Για την ακρίβεια το Casa de Papel ίσως πάει σε 6 σεζόν, με την 5η να σπάει σε δύο μέρη μικρότερα από ολόκληρη σεζόν, αλλά και μεγαλύτερα από μισό κύκλο.

Πώς όμως μια σειρά που έχει ήδη βαλτώσει από το τέλος της 2η σεζόν και κρατήθηκε χάρη στο κόλπο της αστυνόμου Αλίσια Σιέρα, θα μπορέσει να προχωρήσει; Φαίνεται πως η 4η σεζόν θα είναι το φινάλε της ιστορίας αυτού του line up και ο σεναριογράφος με την παραγωγή θα αναζητήσουν μια νέα φόρμουλα.

Ήδη αιωρείται από καιρό η πρόταση για να γίνει ληστεία στο Φορτ Νοξ, το γνωστό θησαυροφυλάκιο στις ΗΠΑ που δεν παραβίασε ποτέ κανείς, αλλά προτεραιότητα είναι η ισπανόφωνη προοπτική. Αυτό είναι κι ένα από τα βασικά στοιχεία επιτυχίας της σειράς.

Αν αποδεχτούμε όσα έχουν ακουστεί και γραφτεί σε ισπανικά μέσα που, εκ των πραγμάτων, βρίσκονται κοντά στην πηγή της γνώσης, τότε η 5η σεζόν θα είναι η σύσταση μιας νέας ομάδας, με τον ίδιο όμως καθοδηγητή. Κι αυτό θα έχει μια πολύ μεγαλύτερη αξία, αν η 4η σεζόν ολοκληρωθεί με πλήρη αποτυχία για τους Νταλί ληστές και ο Καθηγητής καταλήξει και πάλι μόνος. Οπότε εκεί θα θέλει να δώσει ένα μήνυμα καθολικής και παγκόσμιας απήχησης. Τι καλύτερο από το να χτυπήσει την Αμερική;

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Μακρινές κουβέντες όπως και να ‘χει. Η ουσία είναι ότι θα ασχοληθούμε για καιρό ακόμα με το Casa de Papel, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο, οπότε και φημολογείται έντονα ότι θα κυκλοφορήσει η νέα σεζόν. Λίγο πάνω από μισό χρόνο από την κυκλοφορία του τρίτου κύκλου δηλαδή. Κι εκεί θα είναι όλοι τους. Σε μια τεράστια πόλωση που αρχίζει να δείχνει τον Καθηγητή και τη συμμορία του ως εγκληματίες για πρώτη φορά.