The Invisible Man: Ένα αδιάφορο στη θεωρία horror, μπορεί να γίνει ένα από τα καλύτερα της χρονιάς
Βρείτε μας στο

Αν διαβάσεις την πλοκή της ταινίας, θα την θεωρήσεις τουλάχιστον σαχλή. Ίσως να σου θυμίσει και μια παρόμοια με τον Κέβιν Μπέικον που είχε και την αλήστου μνήμης σκηνή με τη Ρόνα Μίτρα. Όμως το Invisible Man φαίνεται πως έχει κάτι δυνατό.

Όλα είναι τελικά ζήτημα εκτέλεσης. Το καλύτερο σενάριο να έχεις, μπορεί να παραδώσεις μια ταινία μάπα. Στο Invisible Man το trailer μας προδιαθέτει για το αντίθετο. Ένα σενάριο στην καλύτερη μέτριο σε επίπεδο πλοκής, μπορεί να παράξει ένα από τα καλύτερα horror της χρονιάς, ίσως και της τριετίας.

Κι αυτό είναι κάτι που αν επιβεβαιωθεί από την ταινία, θα οφείλεται εν πολλοίς στην πρωταγωνίστρια Ελίζαμπεθ Μος και στον Αυστραλό σκηνοθέτη των ταινιών Insidious Λέι Γουάνελ. Να, ακόμα κι αυτό το στοιχείο δεν γεμίζει ενθουσιασμό. Τα Insidious δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο στον τομέα του horror. Ο Γουάνελ όμως ίσως κρατούσε το καλό για τώρα, ίσως να βρήκε εκείνη την ευκαιρία να ξεκλειδώσει ένα ταλέντο που δεν είχε δείξει.

Το θετικό στοιχείο είναι πως την παραγωγή της ταινίας έχουν αναλάβει τα στούντιο Blumhouse που εδώ και δύο χρόνια προσπαθούν να δημιουργήσουν μια παράδοση στο horror, συνδυάζοντας το και με άλλα στοιχεία.

Ποιο είναι όμως το στόρι του Invisible Man; Μια γυναίκα είναι θύμα βίας από τον σύντροφό της. Αυτός είναι ένας επιστήμονας που αποφασίζει να την εκδικηθεί με τον πιο βασανιστικό τρόπο. Αφού την βλέπει να τρέπεται σε φυγή και να τον χωρίζει, σκηνοθετεί τον θάνατό του και βρίσκει τρόπο να γίνει αόρατος. Κάτι που φυσικά δεν το λέει σε κανέναν. Παράλληλα, συντάσσει μια ψεύτικη διαθήκη στην οποία αφήνει το σπίτι του και τα λεφτά του στην πρώην σύντροφό του.

Με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να την πιάσει στα δίχτυα του γιατί την αναγκάζει να επιστρέψει στο σπίτι. Εκεί έχει στήσει ένα σκηνικό τρόμου για να της διαλύσει το μυαλό και να την τρελάνει διά παντός. Από ένα σημείο και μετά εκείνη καταλαβαίνει τι γίνεται, αλλά ποιος να βρεθεί να την πιστέψει; Ακόμα χειρότερα, την θεωρούν πνευματικά επικίνδυνη και την κλείνουν σε κλινική, όπου της δίνουν χάπια και ενέσεις. Ουσίες δηλαδή που θα μπορούσαν κάλλιστα να της θολώσουν το μυαλό και να θεωρήσει ότι όντως έβλεπε φαντάσματα εκεί όπου δεν υπήρχαν.

Μέχρι να καταφέρει να βρει τα πειστήρια για να τον αποκαλύψει, όλοι οι πιθανοί της σύμμαχοι θα έχουν πεθάνει. Το αδιέξοδο και η παράνοια είναι προ των πυλών. Τότε είναι που συνειδητοποιεί ότι έκανε λάθος που προσπαθούσε να ξεφύγει απ΄αυτόν. Δεν φεύγεις ποτέ μακριά από τον φόβο γιατί μακριά είναι που μπορεί να σε ξαφνιάσει θανάσιμα. Μένεις κοντά του γιατί εκεί δεν μπορεί ποτέ να σε βρει απροετοίμαστο.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 28 Φεβρουαρίου και αναμφίβολα το trailer παράγει ενδιαφέρον για ένα horror που μπορεί να είναι το καλύτερο της χρονιάς ή μια τεράστια πατάτα. Μακάρι να μην απογοητεύσει!