Μαρούσκα και Ευλογητός: 5 αξέχαστοι β’ ρόλοι που έγραψαν ιστορία σε ελληνικά σίριαλ
Βρείτε μας στο

Δεν ήταν πρώτες μούρες. Δεν ήταν οι κορυφαίοι ρόλοι.

Εμφανίζονταν σπανιότερα, είχαν λίγες ατάκες, σε κάποιες περιπτώσεις ήταν guest star.

Ε και;

Υπήρξαν τόσο χαρακτηριστικοί, που στο πέρασμα των χρόνων αποτυπώθηκαν στα μυαλά μας εξίσου με τους πρωταγωνιστές.

Με κάθε σεβασμό σε εξίσου μεγάλες φυσιογνωμίες που έμειναν εκτός (όπως ο μεγάλος Μπιτζιμπιτζίδης που του αξίζει ξεχωριστό αφιέρωμα), ακολουθούν πέντε β’ ρόλοι που μας έμειναν αξέχαστοι από τα ελληνικά σίριαλ.

Μαρούσκα

Μπορεί να έχει τεράστιο ανταγωνισμό από την (επίσης φοβερή) Δεβόρα, αλλά κερδίζει στο νήμα τον τίτλο της πιο αξέχαστης βοηθού. Με εντυπωσιακά μίζερη εμφάνιση, IQ χαμηλότερο κι από ποσοστό του Καλάθη στα τρίποντα και μια αντιφατική απέχθεια-συμπάθεια για το αφεντικό της, αποτέλεσε το πιστό στήριγμα της Ντένης. Και έχοντας πάντα σε ετοιμότητα το εβιάν, τροφοδοτούσε το μυστήριο του πώς στον διάολο συνεννοούνταν αυτές οι δυο μεταξύ τους.

Μαρούσκα και Ευλογητός: 5 αξέχαστοι β’ ρόλοι που έγραψαν ιστορία σε ελληνικά σίριαλ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Ευλογητός

Ο πιο σεσημασμένος (και ταυτόχρονα γραφικός) δολοφόνος που εμφανίστηκε ποτέ στην ελληνική TV. Αναβλύζοντας την ατελείωτη υπερβολή κάθε χαρακτήρα του Φώσκολου στη «Λάμψη», στοίχειωσε τα όνειρα κάθε τηλεθεατή της: Με τη λαστιχένια μάσκα, τους φόνους χωρίς σταγόνα αίμα, τα μηνύματα με το σπρέι στον τοίχο και τη βραχνή φωνή να ψιθυρίζει ότι είναι ο απεσταλμένος του Θεού στη γη για να την καθαρίσει «από πάσης φύσεως κτήνη».

Τερεζουλίνι

Τι σημασία έχει που δεν μιλούσε; Ήταν πάντοτε παρόν! Και κάτι παραπάνω από απαραίτητο για την πλοκή του «Μεν και οι Δεν»: Ως μια (ακόμη) πηγή εκνευρισμού του Διονύση Δάγκα. Σταθερά λοιπόν στην αγκαλιά της Βάνας και χωρίς να χρειαστεί ένα έστω «γαβ», αποκαλύφθηκε έπειτα από χρόνια ότι… πληρωνόταν κανονικά. Για να επιβεβαιωθεί ότι τις μεγάλες εποχές του ΠΑΣΟΚ μεροκάματο έβγαζαν μέχρι και τα σκυλιά!

Νίκος-Μπάρμαν

Μπορεί ο Ακάλυπτος να επισκίαζε τα πάντα, αλλά στο περιβόλι που ονομαζόταν «Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή» άνθισε και μια ακόμη μεγάλη φυσιογνωμία: Ο γραφικός μπάρμαν στο στέκι της παρέας! Μυθομανής, με γλώσσα ροδάνι και πάντα έτοιμος να… αυτοσχεδιάσει με κάποια φανταστική του ιστορία με γυναίκες, ο ξεσκέπαστος δήθεν «μπήχτης» κέρδισε επάξια μια θέση στο hall of fame των πιο cult παρουσιών σε ελληνικά σίριαλ.

Ξιφουνών

Στόμα είχε και μιλιά δεν είχε. Χωρίς την παραμικρή διάθεση για κουβέντα, αλλά πάντοτε με διάθεση για φαΐ, ο (ελαφρώς ρεμπεσκές) αγαπητικός της Δεβόρας έμεινε στην ιστορία κυρίως για τον τρόπο που εκείνη πρόφερε το όνομά του. Αν και θα μπορούσε να λατρεύεται μονάχα για την αδιανόητη απάθειά του και το αξέχαστο αγελαδινό βλέμμα του, που κατάφερνε να κοιτάζει σε ανατολή και δύση ταυτόχρονα.