Λάνθιμος βιντεοταινίες
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

The Hawkline Monster: Ο Γιώργος Λάνθιμος φλερτάρει με ένα gothic western

Η επόμενη ταινία που καλείται να σκηνοθετήσει είναι κάτι έξω από τη μέχρι στιγμής γκάμα του.

Όταν ξεκινάς κάπου, είσαι εσύ αυτός που πρέπει να βρεις τρόπο να ανοίξουν πόρτες, είσαι εσύ αυτός που πρέπει να κυνηγήσεις. Όταν όμως έχεις ανοίξει πόρτες, έχεις κυνηγήσει και κατακτήσει, τότε οι πόρτες αρχίζουν να ανοίγουν μόνες τους χωρίς δικό σου κόπο.

Ο Γιώργος Λάνθιμος κεφαλαιοποιεί τα τελευταία 3 χρόνια τον κόπο που κατέβαλλε τα προηγούμενα. Η Ευνοούμενη δεν ήρθε όπως οι προηγούμενες ταινίες του. Ήταν ο ίδιος επιλογή μιας παραγωγής για να την κάνει. Στη μίνι σειρά για έναν απατεώνα “Ροκφέλερ” στο δίκτυο της FOX, πάλι τον επέλεξε μια παραγωγή. Το ίδιο ισχύει και για την επόμενη ταινία που θα σκηνοθετήσει, εφόσον υπάρξει συμφωνία με τις Regency και Element Pictures.

Το The Hakwline Monster είναι ένα θρυλικό βιβλίο στον τομέα της λογοτεχνίας τρόμου, αλλά έχει την ιδιαιτερότητα πως διαθέτει πολύ goth πυρήνα. Οι Χοκλάιν ζουν σε ένα σπίτι που ήταν πάντοτε στην κατοχή τους και το σπίτι παράγει μια καρδιά, παράγει ένα θηρίο στο κέντρο του. Η νεαρή κόρη των Χοκλάιν ζητάει την βοήθεια δύο πιστολέρο που με ενδιάμεσο κρίκο ένα παιδί με το προσωνύμιο Magic Child, θα αφαιρέσουν τα πέπλα των μεγάλων μυστικών της οικογένειας.

Το The Hawkline Monster κυκλοφόρησε το 1974 από τον Ρίτσαρντ Μπρότιγκαν και παλεύει για σχεδόν 4 δεκαετίες ώστε να μεταφερθεί στο σινεμά. Πρώτος είδε τη δυναμική του ο Χαλ Άσμπι που μάλιστα είχε οραματιστεί να έχει για τους ρόλους των πιστολέρο τον Τζακ Νίκολσον και τον Ντάστιν Χόφμαν, αλλά μετά προτίμησε τους αδερφούς Μπο και Τζεφ Μπρίτζες. Αυτό τη δεκαετία του ’80. Μετά τον θάνατο του Άσμπι, το ορέχτηκε ο Τιμ Μπέρτον που επίσης ήθελε τον Νίκολσον, αλλά αυτή τη φορά μαζί με τον Κλιντ Ίστγουντ. Συνδυασμός δύο σουπερνόβα της υποκριτικής.

Ούτε η προοπτική του Μπέρτον προχώρησε και το έργο έμεινε μετέωρο, χωρίς να υπάρξει ουσιαστική κινητοποίηση. Φτάσαμε στο 2019 και ο Λάνθιμος θα έχει την ευθύνη να συστήσει τον Μπρότιγκαν στο ευρύ κοινό και να του δώσει την αναγνώριση που βρήκε πριν 2 χρόνια ο Φίλιπ Ντικ.