Νο2 στην Ελλάδα: Το Netflix έφερε την ταινία με την ανατροπή στο τέλος που δεν περίμενε κανείς (Vid)
Βρείτε μας στο

Το «The Woman in the Window» επρόκειτο να κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2019. Στη συνέχεια η πρεμιέρα μετατέθηκε για τον Μάιο του 2020. Ο κορωνοϊός όμως άλλαξε για μια ακόμα φορά τα σχέδια των παραγωγών μέχρι που αποφασίστηκε η πώληση της ταινίας στην πλατφόρμα του Netflix.

Πρόκειται για ένα έργο βασισμένο στο βιβλίο του Ντάνιελ Μαλόρι που με το ψευδώνυμο A. J. Finn, έγραψε ένα ψυχολογικό θρίλερ που θυμίζει πολύ σε δομή και λογική το Gone Girl, αλλά από το πρώτο trailer που κυκλοφόρησε έμοιαζε ακόμα πιο έντονο.

Στην ταινία που σκηνοθετεί ο Τζο Ράιτ (προηγούμενη δουλειά του το Darkest Hour με τον Γκάρι Όλντμαν που επίσης παίζει εδώ), έχουμε το στόρι που το επιβεβαιώνει, αφού εμπλέκει περισσότερους χαρακτήρες. Έχουμε τα στοιχεία της πρωταγωνιστικής ηρωίδας. Έχουμε τέλος ηθοποιούς που έχουν το πρόσωπο και το παρελθόν και την εμπειρία να αποδώσουν έναν τρόμο με τρόπο που περνάει στον θεατή.

Η Έιμι Άνταμς υποδύεται την γιατρό Άννα Φοξ που έχει αγοραφοβία. Ζει διαρκώς κλεισμένη στο σπίτι της και βλέπει τον κόσμο μέσα από το τζάμι. Συνήθως ο κόσμος που βλέπει περιορίζεται στην οικογένεια Ράσελ που μένει στο απέναντι κτήριο. Κάποια στιγμή, η Τζέιν Ράσελ της χτυπάει την πόρτα, γνωρίζονται, κάνουν παρέα, πίνουν καφέ στο σπίτι της Φοξ. Ένα βράδυ, η Άννα βλέπει την Τζέιν να δολοφονείται.

Φωνάζει την αστυνομία. Η αστυνομία καταφτάνει, όμως όχι για να διαλευκάνει ένα έγκλημα. Αλλά για να της πει ότι είδε λάθος. Κι από το πουθενά εμφανίζεται μια άλλη γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι η Τζέιν και ο Άλιστερ Ράσελ, ο άντρας της, δεν ξαφνιάζεται απ΄αυτό. Ούτε ο γιος τους Ίθαν. Μια τεράστια συνωμοσία κρύβεται από πίσω. Πώς όμως θα την εξιχνιάσει η Άννα χωρίς να βγει από την comfort zone της; Και πώς θα βγει ζωντανή όταν φοβάται τους ανθρώπους και ήδη με το να φωνάξει την αστυνομία τράβηξε πολλά βλέμματα πάνω της;

Η Έιμι Άνταμς πλαισιώνεται από την Τζούλιαν Μουρ, τον Γκάρι Όλντμαν, την Τζένιφερ Τζέισον Λέι, τον Άντονι ΜακΚι και τον Γουάιατ Ράσελ σε μια ταινία που δεν της λείπει τίποτα. Έχει όλα τα άριστα υλικά αν και το σενάριο αποδεικνύεται κατώτερο των προσδοκιών.

Μπορεί το φινάλε να φέρνει μια μεγάλη ανατροπή που λίγοι περίμεναν, όμως το τέλος σε αφήνει με την γλυκόπικρη γεύση ότι κάτι έλειπε από την ταινία για να απογειωθεί. Αυτό βέβαια δεν επηρεάζει τους συνδρομητές του Netflix που ήδη την έχουν φέρει στο Νο2 των τάσεων στην Ελλάδα και οδεύει ολοταχώς προς κορυφή.