The French Dispatch: Η μία από τις δύο ταινίες που θα συζητηθούν περισσότερο το 2020
Βρείτε μας στο

Ο Ντενί Βιλνέβ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες παγκοσμίως και με το Dune που έχει ετοιμάσει και θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2020, αναμένεται να αποτελέσει το μεγαλύτερο κινηματογραφικό talk of the town.

Μαζί με αυτόν όμως, κάποιος άλλος θα έχει τη σκυτάλη και θέλει να τον κοντράρει στην πορεία για τα βραβεία της επόμενης χρονιάς. Προτρέχουμε; Ίσως. Αλλά είναι τέτοια πλέον η φύση του σινεμά που δεν μας αφήνει άλλη επιλογή. Ιδίως όταν έχουμε να κάνουμε με άλλο ένα ανφαν τερίμπλ του σινεμά, τον Γουές Άντερσον.

Έξι χρόνια μετά το υπέροχο Grand Budapest Hotel, ο Γουές επιστρέφει σε σινεμά με ανθρώπους, μιας και το 2018 είχε μεσολαβήσει το Isle of Dogs. Κι όταν λέμε ανθρώπους, δεν εννοούμε όποιους κι όποιους. Το καστ για την ταινία του The French Dispatch είναι τόσο πληθωρικό όσο αυτό των ταινιών του Κουέντιν Ταραντίνο.

Σημειώνετε; Τίλντα Σουίντον, Μπιλ Μάρεϊ, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Λέα Σεϊντού, Άντριεν Μπρόντι, Σίρσα Ρόναν, Γούιλεμ Νταφόε, Όουεν Γουίλσον, Χάρι Γουίνκλερ, Τζέφρι Ράιτ, Ελίσαμπεθ Μος, Κέιτ Γουίνσλετ, Κρίστοφ Γουόλτζ, Τζέισον Σουάρτζμαν και για το τέλος αφήσαμε τον πρωταγωνιστή Τιμοτέ Σαλαμέ που θα είναι ο συνδετικός κρίκος με το Dune και θα ζήσει σίγουρα την πιο σπουδαία χρονιά της καριέρας του.

Αν έχετε πάθει ίλιγγο από τα τόσα πρωτοκλασάτα ονόματα, από τους τόσους βετεράνους του αμερικανικού σινεμά, κάνουμε μια παύση για να πάρετε κι εσείς μια ανάσα, όπως κι εμείς.

Το The French Dispatch θα μας πάει στο Παρίσι του 1950, εκεί όπου ένας Αμερικάνος ξέμεινε μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και θέλει να φτιάξει τη ζωή του. Για να το κάνει αυτό στήνει την δική του επιχείρηση, ένα περιοδικό, όπου στόχο έχει να γράφει ό,τι θέλει χωρίς περιορισμούς και χωρίς εμπόδια.

Από τα λίγα στοιχεία για την 10η ταινία της φιλμογραφίας του Γουές Άντερσον, το πιο ενδεικτικό είναι πως θα συγκεντρώνει χαρακτηριστικά από τις προηγούμενες δουλειές του με κάποιον τρόπο, αν και η ιστορία φαίνεται να έχει έντονη την κοινωνική αναφορά στην ελευθερία του Τύπου και στις κατηγορίες για fake news στη σύγχρονη Αμερική. Ο ίδιος ο Γουές, που υπογράφει και το σενάριο πέραν της σκηνοθεσίας, εξήγησε ότι αν και δεν πρόκειται για μια τέτοια ταινία, είναι αδύνατο να μην γίνουν αναφορές στο πώς λειτουργεί ο Τύπος στη σημερινή Αμερική.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Η ταινία έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματα της από τον περασμένο Απρίλιο, έχει μπει σε διαδικασία μοντάζ και post production, με τον Άντερσον να έχει όλους τους ανθρώπους που συνεργάστηκαν μαζί του στις προηγούμενες επιτυχημένες και πολυβραβευμένες δουλειές του, όπως τον οσκαρικό Αλεξάντρ Ντεπλά που θα είναι ένα από τα βαριά χαρτιά του The French Dispatch.

Όσον αφορά στην κυκλοφορία της ταινίας, επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει ακόμα, αλλά όλες οι πιθανότητες συγκεντρώνονται στον Αύγουστο και πιο συγκεκριμένα στο Φεστιβάλ της Βενετίας, με τις Κάννες τον Μάιο να είναι η λιγότερο πιθανή εκδοχή, αλλά χωρίς να αποκλείεται. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα από τα κινηματογραφικά pinpoints του 2020 και για μια από τις πιο εντυπωσιακές ταινίες σε επίπεδο καστ.