Trigonometry: Δύο Ελληνίδες - η μία σκηνοθετεί, η έτερη πρωταγωνιστεί - κάνουν "απόβαση" στο BBC
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Trigonometry: Δύο Ελληνίδες – η μία σκηνοθετεί, η έτερη πρωταγωνιστεί – κάνουν “απόβαση” στο BBC

Μετά την πολυβραβευμένη ταινία της Chevalier, η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη αφήνει το σινεμά για την τηλεόραση.

Το 2015 ήταν  μια χρονιά στην οποία αναδείχτηκε στον μέγιστο βαθμό το weird wave κίνημα του ελληνικού σινεμά. Μεταφράστηκε ως επί το πλείστον στον Αστακό του Λάνθιμου, αλλά υπήρξε και μια άλλη ταινία που εκτιμήθηκε δεόντως και βραβεύτηκε εντός κι εκτός συνόρων.

Το Chevalier ήταν η δεύτερη ταινία-κατάθεση τεράστιου ταλέντου για την Αθηνά-Ραχήλ Τσαγγάρη μετά το Attenberg και επειδή κινήθηκε αρκετά στη βρετανική σκηνή και ήρθε σε επαφή με ανθρώπους που τη συνεχάρησαν για τη δουλειά της, άνοιξε η μεγάλη πόρτα του BBC, το οποίο είναι σε μια διαδικασία στελέχωσης του δυναμικού του με γυναίκες δημιουργούς που να προέρχονται κι από άλλες χώρες.

Έτσι, στην Ελληνίδα σκηνοθέτιδα ανατέθηκε η σκηνοθεσία του Trigonometry, που είναι η πρώτης της δουλειά με τηλεοπτικούς όρους. Στο Trigonometry η Τσαγγάρη έχει σκηνοθετήσει τα 5 από τα 8 επεισόδια της σεζόν που λογικά θα κυκλοφορήσει στο BBC κατά το επόμενο φθινόπωρο μεριά, αφού πρώτα έχει προγραμματιστεί να κάνει ένα πέρασμα από τη Μπερλινάλε, όπου και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά.

Στο Trigonometry τίθενται ζητήματα που άπτονται της σύγχρονης κοινωνίας σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά ιδίως στη Βρετανία, στο Λονδίνο, σε αυτή τη Μέκκα της οικονομίας που όμως τοποθετεί το χρήμα πάνω από τους ανθρώπους. Κι αυτό σημαίνει ότι η επιβίωση είναι το πρώτο γνώρισμα των ανθρώπων και μετά είναι η βίωση, το ευ ζην.

Παρακολουθούμε λοιπόν ένα ζευγάρι, την Τζέμα και τον Κιέραν, που μην μπορώντας να αντεπεξέλθει στα έξοδα του σπιτιού, αναζητά ένα τρίτο άτομο για να συγκατοικήσουν, το οποίο είναι η Ρέι.

Trigonometry: Δύο Ελληνίδες - η μία σκηνοθετεί, η έτερη πρωταγωνιστεί - κάνουν "απόβαση" στο BBC

Σε αυτό το ιδιαίτερο σενάριο των επίσης πρωτόβγαλτων στα τηλεοπτικά σεναριογράφων Ντάνκαν ΜακΜίλαν και Έφι Γουντς βλέπουμε πως αυτή η σχέση οικονομικής συμφωνίας και συγκατοίκησης θα περάσει σιγά σιγά σε ένα άλλο επίπεδο και θα διευρύνει την σωματική και συναισθηματική σχέση στα τρία από τα δύο άτομα.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Μπορείς να αγαπάς πάνω από έναν; Μπορείς να ερωτεύεσαι δύο ανθρώπους ταυτόχρονα; Μπορείς να αντέξεις ότι δεν είσαι ο μόνος/η μόνη με θέση στην καρδιά του/της συντρόφου σου; Αυτό το τρίτο είναι ίσως το πιο καίριο ερώτημα κι αυτό που έρχεται πάντοτε έσχατο καθότι είναι και το πιο αδυσώπητο.

Αν σε καταβάλει, τότε η σχέση τελειώνει και με άσχημο συναίσθημα. Αν όχι, προχωράει και δυναμώνει. Τα πράγματα είναι ακόμα πιο περίπλοκα αν συνυπολογίσουμε και τον περίγυρο των τριών χαρακτήρων που τους τριβελίζουν το μυαλό για το λάθος αυτής της τριφασικής σχέσης.

«Το “Trigonometry” είναι ένα σπάνιο, αναζωογονητικό σενάριο και ήταν μεγάλη ευχαρίστηση για μένα να βυθιστώ στην ατίθαση ανθρωπιά του μαζί με τον Ντάνκαν και την Εφι, την Τέσα και την Τζουλιέτ και την καταπληκτική ομάδα τους, παντρεύοντας την τηλεόραση με το σινεμά και το δράμα με τη σκρούμπολ κωμωδία» έχει πει η Τσαγγάρη σε συνέντευξή της για τη σειρά και σίγουρα το ένστικτο και η αίσθηση της δεν την οδήγησαν λάθος.

Εκτός από την Τσαγγάρη, υπάρχει κι έτερο ελληνικό ενδιαφέρον στη σειρά, αφού αυτόν τον τρίτο πόλο στη σχέση του ζευγαριού, την Ρέι θα υποδυθεί η Αριάν Λαμπέντ, εδώ και χρόνια εγκατεστημένη στο Λονδίνο μαζί με τον Γιώργο Λάνθιμο, με τους Γκάρι Καρ και Ταλίσα Τεξέιρα να είναι οι άλλοι δύο κεντρικοί ρόλοι.

Η Λαμπέντ που έπαιξε στον Αστακό τον ρόλο της καμαριέρας του ξενοδοχείου, δραστηριοποιείται κυρίως θεατρικά στην Ελλάδα και κινηματογραφικά από το Λονδίνο έχοντας μια αυτόνομη καριέρα που χτίζεται με πολύ περισσότερη υπομονή.