Watchmen: Μια από τις καλύτερες σειρές μόλις μας ξενέρωσε
Βρείτε μας στο

Πριν κάτι μήνες, γύρω στον Νοέμβριο, γράφαμε από δω για το πόσο περίεργο είναι που η σειρά Watchmen είχε μεγάλη βαθμολογία στο IMDB και χαμηλή βαθμολογία στο Rotten Tomatoes. Κάποιες φορές αληθινό βγαίνει το πρώτο, άλλες βγαίνει το δεύτερο.

Κανένα από τα δύο δε λέει πάντα την αλήθεια, ούτε και φυσικά την λέμε εμείς. Σε κάθε περίπτωση το Watchmen πατούσε κατά 95% στην κρίση του κοινού. Κοινώς, ήταν τόσο καλό όσο αντικατόπτριζε τότε και αντικατοπτρίζει τώρα η βαθμολογία. Και δεν είναι τυχαίο γιατί το σενάριο και την όλη κατεύθυνση της σειράς υπογράφει ο Ντέιμον Λίντελοφ που έγραψε το διαρκώς εξελιγμένο ανά σεζόν The Leftovers.

Αυτός, ο Νόα Χόλι και ο Νικ Πιτσολάτο είναι πολύ ταλαντούχοι και ελπιδοφόροι, γιατί πετυχαίνουν να συνδέσουν το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα με τις απαιτήσεις του κοινού. Αυτός λοιπόν ο τύπος μας προσέφερε μα πάρα πολύ καλή πρώτη σεζόν με ένα φινάλε που έμεινε εσκεμμένα μετέωρο. Μόνο που το δικό μας “εσκεμμένα” με το “εσκεμμένα” του Λίντελοφ διαφέρουν.

Για εμάς το κοινό σημαίνει ότι το άφησε ανοιχτό για την δεύτερη σεζόν. Για τον ίδιο σημαίνει ότι το άφησε ανοιχτό σε περίπτωση που θελήσει να επανέλθει για δεύτερη σεζόν. Το HBO ανακοίνωσε πως ο Λίντελοφ δεν νιώθει τη διάθεση να κάτσει να γράψει τη δεύτερη σεζόν χωρίς να την αποκλείει οριστικά και το δίκτυο δεν νιώθει τη διάθεση να αναζητήσει άλλον να αναλάβει τη σειρά. Ίσως να μοιάζει λογική αυτή η άνω τελεία από τις δύο πλευρές, γιατί δεν είναι εύκολο να γραφτεί το σενάριο μιας τόσο καλής σειράς. Σε αδειάζει θες δεν θες. Κι ο Λίντελοφ έχει κι άλλα σχέδια.

Όπως και να έχει όμως, εμάς ως θεατές σίγουρα μας ξενερώνει άσχημα ότι έμεινε έτσι μετέωρη η σειρά, χωρίς έστω μια ολοκλήρωση.