Stranger Things: Τα παιδιά δεν είναι πια παιδιά κι η σειρά δεν είναι πλέον για...παιδιά
Βρείτε μας στο

Το ότι η θεωρία από την πράξη έχουν μια μεγάλη απόσταση, το γνωρίζουμε και σε αρκετές στιγμές της ζωής μας το έχουμε νιώσει. Μια τέτοια στιγμή μας προσέφερε το Netflix με το teaser trailer για την 4η σεζόν του Stranger Things.

Από τις 4 Ιουλίου που κυκλοφόρησε η 3η σεζόν, η καλύτερη της σειράς ως τώρα και κάτι εντελώς αυτόνομο σε αρκετά επίπεδα σε σχέση με τις προηγούμενες δύο, το ερώτημα ήταν ένα και βασανιστικό: τι έγινε με τον Τζιμ Χόπερ;

Ο τρόπος που τελείωνε η σεζόν, μας έκανε να θεωρήσουμε πως ο Χόπερ πέθανε και πως ίσως η σειρά να παίιρνει ένα μεγάλο διάλειμμα.  Μέχρι τη στιγμή που σκάει αυτή η τελική τελευταία σκηνή, σαν post-credit, και οι ψύλλοι αρχίζουν να εισέρχονται στ΄αυτιά όλων. Γιατί μας μετέφεραν στη Ρωσία, στην Καμτσάτκα, όπου έχουν φυλακισμένους σε γκουλάγκ μη Ρώσους και αντιφρονούντες; Γιατί βλέπουμε εκεί ένα από τα σκυλιά του δαίμονα, τα demodogs;

Το μυαλό όλων συνδέθηκε με το ότι δεν είδαμε πραγματικά ποτέ τον Χόπερ να γίνεται αστρόσκονη στο δωμάτιο με την ανοιχτή πύλη και η λογική έλεγε πως βρήκε κάποιον τρόπο να βγει και πιθανώς να τον πήραν οι Ρώσοι μαζί τους που έτρεχαν να ξεφύγουν από τη σύλληψη.

Αυτή η σκέψη ήταν η θεωρία. Η πράξη σόκαρε όλους μας με το trailer της 4ης σεζόν να μην κρατάει άλλο σε αγωνία το κοινό και να αποκαλύπτει από την πρώτη στιγμή πως ο Χόπερ επέζησε και πλέον θα πρέπει να σταθεί μόνος του και να βρει τον τρόπο να ξεφύγει από το γκουλάγκ, να επανέλθει στις ΗΠΑ και να ενώσει και πάλι την ομάδα.

Αυτή τη φορά ο Χόπερ δεν έχει τη μουστάκα του, δεν έχει τη χαίτη του, είναι ένας άλλος. Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στον τρόπο που θα βρουν οι σεναριογράφοι για να επαναφέρουν το τέρας και αν θα μπορέσουν να δείξουν ότι η 4η σεζόν είχε νόημα να συμβεί.