Το Netflix μας ταξιδεύει ξανά σε μια από τις πιο αγαπημένες animation σειρές με ολίγη από...Star Wars
Βρείτε μας στο

Τα τελευταία 2 με 3 χρόνια το Netflix φαίνεται να κάνει συγκεκριμένες στρατηγικές κινήσεις που θα του εξασφαλίσουν το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας στις παραγωγές του και θα θέσουν εκτός όσα δεν βλέπονται.

Γι΄αυτό κινήθηκε πολύ σε τρεις άξονες: διεθνείς παραγωγές εκτός ΗΠΑ, σινεμά για να παίρνει μεγάλα βραβεία και…animation. Αυτό το τελευταίο μπορεί να ξαφνιάζει τους μη γνωρίζοντες, αλλά δεν πρόκειται να βρεθεί πιο πιστό κοινό από τις animation σειρές. Ακόμα και σε σύγκριση με σειρές τύπου Game of Thrones, πάλι η πιστότητα του κοινού του South Park π.χ. ή του Rick and Morty είναι πολύ μεγαλύτερη.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της στροφής είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Αύγουστο πως το Netflix θα αναβιώσει τη μυθολογία του He-Man και των Masters of the Universe, μια ανθολογίας animation που η αλήθεια είναι πως τελείωσε πολύ άδοξα πριν από 20-25 χρόνια. Τελευταίο επεισόδιο ήταν το Cold Zone, όπου βλέπαμε ένα background story του Κόμπρα Καν, που ζητούσε τη βοήθεια των Masters για να βρεθεί η Αιώνια Φλόγα και να μην πέσει ο λαός του σε αιώνια χειμερία νάρκη.

Το επεισόδιο αυτό δεν είχε γίνει με σκοπό να είναι το τελευταίο, εν τούτοις όμως ήταν. Όσο βέβαια δεν σταματά ο χρόνος και όσο υπάρχουν πάντοτε άνθρωποι που μπορούν να δώσουν νέα πνοή σε κάτι, τίποτα το οριστικό δεν υπάρχει.

Έτσι λοιπόν, το He-Man and The Masters of the Universe θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε στη νέα σειρά που ετοιμάζει το Netflix που θα έχει πιο συγκεκριμένα τίτλο Masters of the Universe:Revelation. Πριν από 2 ημέρες ανακοινώθηκε το καστ που μπορεί να προσφέρει απλώς τη φωνή του, αλλά δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει τη σύνδεση του με αυτή την ιστορία.

Ο Μαρκ Χάμιλ θα κάνει τη φωνή του Skeletor, η Λένα Χίντι, η Σέρσεϊ του Game of Thrones, την Evil Lynn, ο Κρις Γουντ τον He-Man και η Σάρα Μισέλ-Γκελάρ την Teela, ενώ έχουμε και τον Ντάβος του GoT, τον Λίαμ Κάνινγκχαμ, να δίνει τη φωνή του στον Man-at-Arms.

Το αξιοσημείωτο είναι πως το Netflix ανέθεσε στον κωμικό-δημιουργό Κέβιν Σμιθ τη συγγραφή της νέας σεζόν και πρόκειται για μια επιλογή με υπαρκτό ρίσκο. Παράλληλα, το αυτόνομο storyline She-Ra and the Princesses of Power που ξεκίνησε στην πλατφόρμα το 2018, είναι καλό, αλλά δεν σου προκαλεί τον υπέρμετρο ενθουσιασμό.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Σε κάθε περίπτωση έχει τρομερό ενδιαφέρον να δούμε πώς θα στηθεί η νέα αφήγηση, τα εκφραστικά και τεχνικά μέσα που θα χρησιμοποιηθούν και ποια θα είναι η νοηματική επαφή με την ιστορία στα τέλη των 80’s.

Αν είστε απ΄αυτούς που το He-Man είναι μια κάπως ασχημάτιστη ανάμνηση και θέλετε ένα φρεσκάρισμα, δείτε το ακόλουθο επεισόδιο.