Monday: Μετά το Suntan, ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος καταπιάνεται ξανά με έναν ηλιοκαμένο έρωτα και κατακτά το Tribeca
Βρείτε μας στο

Όταν ο Γιώργος Λάνθιμος βρέθηκε στα περσινά Όσκαρ με 10 υποψηφιότητες, πολλοί έλεγαν ότι αυτό δεν είναι επίτευγμα του ελληνικού κινηματογράφου. Κι είχαν δίκιο. Εκεί που δεν είχαν δίκιο, ήταν στον τρόπο που το έλεγαν.

Δεν είναι λόγος ντροπής το ελληνικό σινεμά να μη μπορεί να απλώσει μακριά τα πόδια του. Που, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, τα τελευταία χρόνια έχει βγάλει αρκετές φορές τις πατούσες του από το κρεβάτι. Και μια απ΄αυτές είναι με το Suntan του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου.

Γιατί ο Έλληνας σκηνοθέτης μπορεί να μην έχει να προσφέρει τη λάμψη του Χόλιγουντ ή το μεγάλο μπάτζετ, έχει όμως να προσφέρει μια καλλιτεχνική ευκαιρία μεγάλου μεγέθους και μια ευκαιρία προς το καστ ώστε να εκγυμνάσουν την ψυχή τους και τις ικανότητες τους με τρόπο που δεν θα έβρισκαν με τίποτα στα χοντρά φώτα.

Ο Σεμπάστιαν Σταν είναι ένα πολύ σημαντικό όνομα για τη δική μας βιομηχανία. Ο Μπάκι Μπαρνς από το σύμπαν της Marvel είναι ένα δημοφιλές όνομα, θα βρίσκεται και στη σειρά Falcon στο κανάλι της Disney και μέχρι σήμερα δεν είχε άλλη ευκαιρία όπως αυτή που του δίνεται με το Monday. Και ο ίδιος το έδειξε με μια ανάρτηση στο Instagram εν όψει της προβολής της ταινίας στο φημισμένο Tribeca τον ερχόμενο Απρίλιο, σε κάτι παραπάνω από ένα μήνα.

View this post on Instagram

Excited for @monday_themovie to finally premiere at #tribeca2020 in April. Definitely a lot of sweat, tears and blood went into this one… @argyburgy I’m forever grateful for this opportunity and for making me fall in love with Greece. A place where thanks to you, your family, your friends and an incredible crew I can now call home. #DeniseGough you made me a better actor. You made me a better human. Your ❤️ is of the deepest essence and of the purest of truths. We gave it our best. Fuck it. Fuck everything else. Huge THANK YOU to our producer Christos V. Konstantakopoulos, without whom none of this would have been possible. #MALAKA #TIRAMISU #BECAUSEITSGREECE @yorgos_pirpassopoulos i love you. *tickets on sale March 17th, @ 11 am

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

A post shared by Sebastian Stan (@imsebastianstan) on

Πρόκειται για μια ταινία που είχε απασχολήσει πριν από ένα χρόνο περίπου, όταν ο Σταν είχε έρθει για γυρίσματα στην Ελλάδα και μεταξύ άλλων είχε μια σκηνή με την εξίσου πολύ γνωστή ηθοποιό Ντενίζ Γκόου, όπου κυκλοφορούσε γυμνός στο Σύνταγμα.

Ο Σταν και η Γκόου υποδύονται στο Monday ένα ζευγάρι Αμερικάνων, τον Μίκι και την Κλόε, οι οποίοι γνωρίζονται στην καυτή καλοκαιρινή Αθήνα μια Δευτέρα. Δευτέρα Αυγούστου. Ραστώνη σωμάτων, αλλά όχι ψυχών. Η Κλόε ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Αμερική για να συνεχίσει την επαγγελματική της πορεία, όμως τελευταία στιγμή αποφασίζει να τα παρατήσει όλα και να δει σε τι μπορεί να εξελιχθεί στην Αθήνα ο έρωτας με τον Μίκι.

Όπως έχει αναφέρει ο Παπαδημητρόπουλος, το Monday είναι «ένα ερωτικό γράμμα στην Αθήνα κι έναν ύμνο στους παράφορους έρωτες». Αναμένουμε λοιπόν πρωτίστως την υποδοχή της ταινίας από κριτικούς και κοινό στη Νέα Υόρκη και φυσικά το trailer. Μην ξεχνάμε πως το Suntan τιμήθηκε δεόντως στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ και σε όσες αγορές στο εξωτερικό βρέθηκε και κάτι μας λέει πως το Monday δεν θα “ξεφύγει” από τις διακρίσεις.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος / Σενάριο: Rob Hayes & Αργύρης Παπαδημητρόπουλος  / Παραγωγοί: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Brian Kavanaugh-Jones, Damian Jones, Deanna Barillari, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος / Executive Producers: Fred Berger, Φένια Κοσοβίτσα / Παραγωγή: Faliro House Productions, Automatik, DJ Films, Blonde /  Πρωταγωνιστούν: Denise Gough, Sebastian Stan, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Dominique Tipper, Έλλη Τρίγγου, Ανδρέας Κωνσταντίνου. Διευθυντής Φωτογραφίας: Χρήστος Καραμάνης, GSC / Σκηνογράφος: Αλίκη Κούβακα / Ενδυματολόγος: Μάρλι Αλειφέρη / Μοντάζ:  Ναπολέων Στρατογιαννάκης / Μουσική: Αλέξης Γράψας / Ήχος: Λέανδρος Ντούνης .