The Third Day: Η σειρά που θα σε κάνει να παρακαλάς να μην τελειώσει ποτέ η καραντίνα
Βρείτε μας στο

Την ώρα που το New Pope συνεχίζει ακάθεκτο, το HBO θέλησε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη δυναμική που έχει ο Τζουντ Λο τα τελευταία χρόνια και του δίνει τη σκυτάλη για ένα πρότζεκτ που από το τρέιλερ του θυμίζει αρκετά την αισθητική του Άρι Άστερ.

Πρόκειται για τον δημιουργό των Hereditary και Midsomar, δύο ταινιών που αναμφίβολα αποτέλεσαν κάτι πολύ ιδιαίτερο τα τελευταία 3 χρόνια και έκαναν πολλούς, ακόμα και τον Μπονγκ Τζουν-Χο, να υποκλιθούν στο ταλέντο του Αμερικανού σκηνοθέτη.

Το The Third Day μπορεί να μη φέρει τη σφραγίδα του ή την τρόπον τινά συμμετοχή του, αλλά βλέποντας το τρέιλερ, δε μπορέσαμε παρά να κάνουμε την ταύτιση. Η σειρά που ετοιμάζει το HBO για το μεγάλο release της streaming πλατφόρμας της τον ερχόμενο Μάιο, χαρακτηρίζεται ως δράμα, όμως είναι αδύνατο να μην αναγνωρίσει κανείς τις παρεμβολές ψυχολογικού θρίλερ-θρίλερ μυστηρίου.

Απ΄όσα διαβάζουμε δε στη σύνοψη της σειράς, είναι πάλι δύσκολο να μην προβεί το μυαλό σε ανίχνευση ομοιοτήτων. Ο Τζουντ Λο είναι ένας Βρετανός που ταξιδεύει σε ένα παράξενο νησί στις βρετανικές ακτές, το οποίο ακολουθείται από μια μυθολογία που αναγκάζει πολλούς να πάνε να το εξακριβώσουν.

Σε αυτό το πρώτο μισό της μίνι σειράς 6 επεισοδίων που τιτλοφορείται Summer, ο χαρακτήρας του Λο θα ανακαλύψει ότι η επίσκεψή του εκεί ήταν λάθος, καθώς στην τρίτη ημέρα διαμονής του αρχίζει να επιβεβαιώνει με περιστατικά τις πληροφορίες που είχε ακούσει για το μέρος. Επιπλέον, βλέπει πως πλέον είναι εγκλωβισμένος εκεί και δεν μπορεί να φύγει. Όχι γιατί τον εμποδίζουν οι κάτοικοι που έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι του μυστηρίου. Αλλά γιατί τον εμποδίζει κάτι που δεν έχει μορφή, είναι ασχημάτιστο.

Απ΄αυτό το σημείο μεταφερόμαστε στο δεύτερο σκέλος της πλοκής, το Winter, όπου μια γυναίκα που υποδύεται η Ναόμι Χάρις, καταφτάνει στο νησί για να βρει απαντήσεις και καταλήγει να προξενήσει μια διαμάχη που θα καθορίσει την πορεία της ανθρώπινης ύπαρξης στο νησί.

Η σειρά είναι μια σύλληψη του Ντένις Κέλι, με τον θεατρικό συγγραφέα Φίλιξ Μπάρετ να τον συνεπικουρεί στο κομμάτι του Summer μέρους της σειράς και τους Κιτ ντε Βαλ-Ντιν Ο’Λάφλιν στο Winter. Το πρώτο μέρος σκηνοθετεί ο Μαρκ Μούντεν και το δεύτερο η Φιλίπα Λόουθορπ, ενώ τους Λο και Χάρις στο καστ συμπληρώνουν οι Κάθριν Γουότερστον, Έμιλι Γουότσον, Πάντι Κονσιντάιν και η Φρέγια Άλαν που μας συστήθηκε μέσα από το Witcher.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Το The Third Day θα είναι διαθέσιμο στην καινούργια πλατφόρμα του HBO στις 11 Μαΐου.