Δεν βλέπονται: 3 σειρές του Netflix που είδαμε λόγω καραντίνας και πόνεσαν τα μάτια μας (Vids)
Σειρές - Ταινίες

Δεν βλέπονται: 3 σειρές του Netflix που είδαμε λόγω καραντίνας και πόνεσαν τα μάτια μας (Vids)

Ο άπειρος ελεύθερος χρόνος θα σε φέρει μπροστά και σε σειρές που θα κάνουν τα μάτια σου να πονέσουν γι' αυτό είπαμε να σε προειδοποιήσουμε...

Εντάξει, είναι κοινό μυστικό: όσο ολόκληρος ο πλανήτης αναρωτιέται πότε ακριβώς θα τελειώσει αυτή η κατάσταση με την καραντίνα και θα βγούμε τελικά από τα σπίτια-κελιά μας, υπάρχει μια διαδικτυακή πλατφόρμα που όχι απλά δεν παρακαλάει για το τέλος όλης αυτής της ιστορίας αλλά τα μεγάλα κεφάλια της τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση με το γεγονός ότι άπαντες έχουν κάτσει σπίτια τους και βλέπουν μανιωδώς σίριαλ και ταινίες. Ο λόγος φυσικά για το Netflix.

Όμως, προσοχή! Μπορεί η δημοφιλής πλατφόρμα να εμπεριέχει πλεόνασμα υπέροχων σειρών και ταινιών αλλά όπως συμβαίνει συχνά όπου υπάρχουν μαζεμένα πολλά πολλά πράγματα, η σαβούρα είναι επίσης μεγάλη. Και επειδή μπορεί τώρα στη βαρεμάρα σας να μπείτε στη διαδικασία να ψάξετε στα άδυτα του Netflix για νέα σίριαλ, εμείς οφείλουμε να σας προειδοποιήσουμε: υπάρχουν ορισμένες κακές, πολύ κακές σειρές…

Το Menshouse με αίσθημα ευθύνης σας παρουσιάζει τρία σίριαλ του Netflix που απλά δεν βλέπονται για να μην κάνετε το λάθος λόγω καραντίνας και τα ξεκινήσετε…

Hemlock Grove

Δεν βλέπονται: 3 σειρές του Netflix που είδαμε λόγω καραντίνας και πόνεσαν τα μάτια μας (Vids)

Υπήρξε μια από τις πρώτες σειρές που δημιούργησε το Netflix και για ιστορικούς λόγους κάτσαμε να την δούμε. Είναι άλλωστε τρεις σεζόν, συνεπώς κάτι μας έλεγε ότι θα αξίζει. Δεν πονηρευτήκαμε βέβαια από το γεγονός ότι εκείνα τα πρώτα χρόνια του Netflix, που είχε ελάχιστες σειρές, το «Hemlock Grove» όχι απλά δεν κατάφερε να συναγωνιστεί το «House of Cards» -που έκανε διάσημο το Netflιx- αλλά αντίθετα θάφτηκε κάτω από αυτό…

Βασισμένη πάνω στο ομώνυμο βιβλίο και με τον μετρ των horror παραγωγών, Έλι Ροθ να ηγείται της προσπάθειας, μοιάζει πραγματικό κατόρθωμα αλλά είναι αλήθεια: η πρώτη προσπάθεια του Netflix να διαβεί τα χωράφια του είδους του horror είναι ένα φιάσκο μεγατόνων, με κακούς ρυθμούς, άθλιες ερμηνείες και απάλευτη έλλειψη σεναριακής συνοχής. Αναρωτιόμαστε μόνο πως διάολο συνεχίστηκε για δυο ακόμα σεζόν μετά την πρώτη και πως τα κατάφερε μέχρι την τρίτη σεζόν να ρίχνει συστηματικά το επίπεδό της.

Iron Fist

Δεν βλέπονται: 3 σειρές του Netflix που είδαμε λόγω καραντίνας και πόνεσαν τα μάτια μας (Vids)

Με το «Daredevil» και το «Jessica Jones», το Netflix ξεκίνησε μια πολύ ελπιδοφόρα δόμηση υπερηρωικού σύμπαντος. Με το «Luke Cage» μας ξενέρωσε λίγο ωστόσο και μετά… Μετά ήρθε η κατρακύλα. Και μπορεί το «Luke Cage» να υπήρξε μια πολύ πολύ μεγάλη απογοήτευση για όσους ελπίζαμε πως θα δούμε ωραία, υπερηρωικά πράγματα από το Netflix, αλλά μπροστά στο «Iron Fist» μοιάζει με τον «Πολίτη Κέιν» – ναι, είναι τόσο χάλια το «Iron Fist» και δεν θα συγχωρήσουμε ποτέ την καραντίνα που με την βαρεμάρα της μας ώθησε να του δώσουμε μια ευκαιρία.

13 ώρες κυριολεκτικά χαμένες, γεμάτες κακό γράψιμο, σκανδαλωδώς πρόχειρες σκηνές μάχης, αστεία και αντιφατική πλοκή, γενικά έχουμε να κάνουμε με το απόλυτο τίποτα. Και το χειρότερο είναι πως ο Iron Fist θα μπορούσε πράγματι να είναι ένας πολύ ενδιαφέρον υπερήρωας. Πολύ κρίμα.

Marco Polo

Δεν βλέπονται: 3 σειρές του Netflix που είδαμε λόγω καραντίνας και πόνεσαν τα μάτια μας (Vids)

Άλλη μια σειρά που εκ πρώτης όψεως μοιάζει να έχει περγαμηνές αλλά καταλήγει τεράστια μούφα και -ευτυχώς- έχει την αυτογνωσία να σταματήσει να ταλαιπωρεί τους άτυχους θεατές που της έδωσαν μια ευκαιρία, ακριβώς μετά την δεύτερη (και τελευταία της) σεζόν. Μοιάζει με μια κακή προσπάθεια του Netflix να αποκτήσει το δικό του «Game of Thrones» αλλά όχι απλά δεν τα καταφέρνει για κανένα λόγο, την ξεχνάς και την επόμενη στιγμή που σταματάς να το βλέπεις.

Άψυχο, υποτονικό, άδειο από συναίσθημα, οι περιηγήσεις του Μάρκο Πόλο στην Κίνα του 13ου αιώνα, ενώ θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα τέλειο υλικό μιας επικής σειράς, καταφέρνουν να είναι στην καλύτερη αδιάφορες και στη χειρότερη, πραγματικά εξοργιστικές. Μην κάνετε το λάθος να το δείτε όσο και αν βαριέστε.