Το  «Sons of Anarchy» έχει να κάνει με πολλά περισσότερα από όπλα και μηχανές
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Το  «Sons of Anarchy» έχει να κάνει με πολλά περισσότερα από όπλα και μηχανές

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Κλέι Μόρου της σειράς, Ρον Πέρλμαν, ο οποίος μας έδωσε έναν από τους καλύτερους villains της ιστορίας.

Γράφει ο Μάριος Αγγελέτος

Το Sons of Anarchy μπορεί να έχει ρίξει αυλαία εδώ και έξι χρόνια, ωστόσο παραμένει μία από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών.

Eίναι η σειρά που μας έκανε να αγαπήσουμε τις μηχανές, τα δερμάτινα και λίγο παραπάνω τους Ιρλανδούς. Η ιδιοφυΐα του Κερτ Σάτερ γέννησε αυτό το «διαμάντι» πριν από σχεδόν δώδεκα χρόνια και μας έδωσε μία από τις καλύτερες σειρές που έχουν δημιουργηθεί ποτέ. Ένα καστ με «βετεράνους» του χώρου, όπως ο Πέρλμαν, η Κέιτι Σαγκάλ και ο Μαρκ Μπουν Τζούνιορ, μαζί με την «δίψα» του Τσάρλι Χάναμ.

Μέσα σε επτά σεζόν γεμάτες με δολοφοvίες, όπλα, μηχανές και πολλά, μα πολλά, plot twist μπόρεσε και μας δίδαξε πολλά πράγματα, ακόμα και με τον πιο βίαιο τρόπο. Μας θα πει κανείς, υπάρχει τρόπος μία τέτοια σειρά να σου διδάξει το οτιδήποτε; Ναι φίλε μου, γιατί οι «Γιοι» δεν είχαν να κάνουν μόνο με μηχανές και όπλα…

Η ιστορία εξιλέωσης ενός πατέρα και ενός γιου

Ο Τζαξ Τέλερ πίστευε πως μία μέρα τα είχε όλα. Αντιπρόεδρος της λέσχης που είχε δημιουργήσει ο πατέρας του, ήταν το μέλλον και ο ανερχόμενο πρόεδρος και όλοι τον σέβονταν. Μέχρι που «πέφτει» στα χέρια του το «μανιφέστο» του πατέρα του, εξηγώντας όλα όσα πάνε λάθος με τους «Γιους», οι οποία έχασαν τον δρόμο τους. Η παθολογική αγάπη του ίδιου και το γεγονός ότι η λέσχη είναι «über alles», αρχίσει να σβήνει σιγά σιγά.

Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από ότι νόμιζε, παιχνίδια εξουσίας και προδοσίας, η δίψα του χρήματος και η απώλεια φίλων και συγγενών φαίνεται να τον «λυγίζει». Όλα γύρω του «γκρεμίζονται» πριν το καταλάβει και πλέον γνωρίζει ένα πράγμα. Κάπου στην μέση η οικογένεια του μπόρεσε να του δώσει το μεγαλύτερο μάθημα. Δεν υπάρχει ζωή εκτός και εντός της λέσχης, το ένα από τα δύο. Και εκείνος διάλεξε τον δρόμο που είχε διαλέξει και ο πατέρας του, με την τελευταία του πράξη να μην είναι άλλη από το να εκπληρώσει το όνειρο του πατέρα του

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Χαρακτήρες που σε κερδίζουν από την πρώτη στιγμή

Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις; Κλέι Μόροου, πρόεδρος της λέσχης και πατριός του Τζαξ. Η λέσχη και το συνεργείο είναι η ζωή του, αλλά γνωρίζει πως το τέλος του είναι κοντά. Η ανάγκη για εξουσία και η παθολογική του δίψα για χρήμα τον ωθεί σε αποφάσεις που διαλύουν την οικογένεια του και εμάς να λατρέψουμε να τον μισούμε.

Τζέμα Τέλερ, γυναίκα του Κλέι, μητέρα του Τζαξ και η ζωντανή απόδειξη ότι η μητριαρχία ζει και βασιλεύει. Αγαπάει όσο τίποτα στον κόσμο τον Τζαξ της και τα εγγόνια της, κάτι που θα οδηγήσει στην «καταστροφή» της.

Μπόμπι Μούνσον, το «μυαλό» της λέσχης και η ήρεμη δύναμη των «Γιων». Η πορεία της λέσχης θα ωθήσει και τον ίδιο στα άκρα, με τα μυστικά της Τζέμα να επηρεάζουν στο τέλος και τον ίδιο.

Τσιμπς Τέλφορντ, πρώην μέλος και εξόριστος του IRA, πιστός φίλος του Τζαξ και μέλος της λέσχης. Ένας συνδυασμός σκωτσέζικης και ιρλανδικής τρέλας, μα και αγάπης προς την λέσχη. Το παρελθόν του τον κυνηγά συνεχώς, με τον ίδιο να προσπαθεί να κοιτάζει ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές το καλό των «Γιων».

Μουσική που σε καθηλώνει κάθε λεπτό

Εάν υπάρχει κάτι το οποίο είναι καλύτερο και από την ηθοποιία των πρωταγωνιστών, αυτή είναι η μουσική της. Η κάθε σεζόν τελείωσε και με πιο καθηλωτικό τρόπο, με την μουσική απλώς να το κάνει δέκα φορές καλύτερο. Ποιο να πρωτοαναφέρεις;

Το  «Sons of Anarchy» έχει να κάνει με πολλά περισσότερα από όπλα και μηχανές

Ένα εκπληκτικός White Buffalo με τραγούδια όπως το «Come Join theMurder» και την διασκευή του «House ofthe Rising Sun», η Κέιτι Σαγκάλ και η ανατριχιαστική ερμηνεία του «StrangeFruit» και οι διασκευές των «GimmeShelter» και «Hey Hey, My My», δίνουν μία νέα διάσταση στην σειρά.

Κάθε κλείσιμο σεζόν ακόμα πιο δραματικό, με τον εκπληκτικό συνδυασμό του γραψίματος του Σάτερ, της ερμηνείας των ηθοποιών και της μουσικής να κάνουν να «διψάς» και άλλο για το επόμενο επεισόδιο.

Θα κάνεις τα πάντα για την οικογένεια

Κεντρικό κομμάτι της σειράς δεν είναι άλλο από την οικογένεια και το γεγονός ότι θα κάνεις τα πάντα για αυτή. Η προσπάθεια του Τζαξ να μάθει ποιος είναι ο πατέρας του και να προστατέψει τους γιους του από το «δηλητήριο» της λέσχης, ο φόβος της Τζέμα για το παρελθόν και τα μυστικά που θα οδηγήσουν στο τέλος της ίδιας και άλλων και οι σχέσεις του κάθε μέλους της λέσχης με την οικογένεια του.

Σε κάθε ευκαιρία η σειρά σου δείχνει πως η οικογένεια είναι το παν για τους χαρακτήρες, από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο. Θα απειλήσουν, θα απαγάγουν, θα μπουν φυλακή, ακόμα και θα σκοτώσουν για την ασφάλεια των δικών τους. Ο όρος της οικογένειας είναι αυτός που περιτριγυρίζει όλη την σειρά και που ωθεί τον κάθε χαρακτήρα στις ενέργειες του.

Η εξουσία και το χρήμα είναι η αρχή και το τέλος των πάντων

Όλα ξεκινούν χρόνια πριν τα γεγονότα της σειράς, όταν ένας έρωτας και η δίψα για εξουσία θολώνουν την σκέψη του Κλέι. Το μανιφέστο του Τζέι Τι, τα μυστικά της Τζέμα και του Κλέι, όλα προκύπτουν από την ακόρεστη δίψα ενός άντρα, που γνωρίζει ότι πλησιάζει το τέλος του, για χρήμα και για εξουσία.

Στον βωμό αυτών των δύο καταστράφηκαν πολλές φιλίες και σχέσεις, η λέσχη έφτασε στα πρόθυρα του αφανισμού και χάθηκαν πολλές ζωές, αθώες και μη. Η προσπάθεια ενός άντρα να σβήσει το «μαύρο» παρελθόν της λέσχης, το οποίο στο τέλος «νικά» τον ίδιο και θυσιάζεται για αυτούς που αγαπά. Όλα ξεκίνησαν από την ανάγκη για εξουσία και όλα χάθηκαν εξαιτίας της.

Το  «Sons of Anarchy» έχει να κάνει με πολλά περισσότερα από όπλα και μηχανές

Όλα αυτά τα στοιχεία κατατάσσουν το Sons of Anarchy ανάμεσα στις καλύτερες σειρές που έχουν βγει ποτέ. Η βία σε αυτή την σειρά μπορεί να περισσεύει, αλλά το ίδιο και τα μηνύματα για την αγάπη, την οικογένεια και τις αδυναμίες του κάθε ανθρώπου, που πολλές φορές επηρεάζουν τις πράξεις του.