The Northman: Αν τρελάθηκες με τη σειρά Vikings, που να δεις τι θα συμβεί με την ταινιάρα που ετοιμάζεται
Βρείτε μας στο

Η μυθολογία είναι ένα αφηγηματικό μέρος που είτε σου αρέσει είτε…δεν ξέρεις ακόμα ότι σου αρέσει. Φτάνει ένα δείγμα για να σου γυρίσει τον διακόπτη κι από κει και μετά να θες να βλέπεις ταινίες και σειρές μόνο για τις μυθολογίες διάφορων πολιτισμών.

Έχοντας πια απελπιστεί με το ότι η ελληνική μυθολογία παραμένει ανεκμετάλλευτη από το Χόλιγουντ, μπορούμε τουλάχιστον να ικανοποιηθούμε με τους Βίκινγκς, οι οποίοι δεν έχουν παράπονο. Η σειρά του History βρίσκεται 6 χρόνια στις επάλξεις και με την 4η και 5η σεζόν να έχουν μια πτώση, η 6η φαίνεται να παίρνει την άνοδο.

Καθώς όμως βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου κανείς δεν ξέρει τι πρωτόκολλα θα αναπτυχθούν ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή ξανά σε σειρές και ταινίες και με τα γυρίσματα όλων να έχουν παγώσει επ΄αόριστον, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσδωκούμε.

Ένα καλό νέο που μας γεννά μεγάλες προσδοκίες είναι η ταινία που ετοιμάζεται να μας μεταφέρει στη ζωή των Βίκινγκς. Όχι απαραίτητα βασισμένη σε γραπτά σχετικά με υπαρκτά πρόσωα, αλλά έστω και με fiction τρόπο.

Ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, ο Σουηδός ηθοποιός που θαυμάσαμε στο Big Little Lies, θέλει να πρωταγωνιστήσει στον ρόλο του πρίγκιπα των Βίκινγκς που διψάει για εκδίκηση για τη δολοφονία του πατέρα του και ταξιδεύει ως την Ισλανδία, ενώ μαζί του στο καστ αναμένεται να δούμε και τον αδερφό του Μπιλ, που ενσάρκωσε τον κλόουν στο The It. Επανένωση θα έχει και με τη Νικόλ Κίντμαν, ενώ στο καστ θα υπάρχουν και το σίγουρο χαρτί που λέγεται Γούιλεμ Νταφόε και συμπρωταγωνίστησε με την Κίντμαν στο Aquaman, και η Άνια Τέιλορ-Τζόι.

Κι αν νομίζετε πως τα reunion τελείωσαν εδώ, τότε να σας πούμε και το όνομα του σκηνοθέτη. Ρόμπερτ Έγκερς. Αν δεν σας λέει κάτι το όνομα, τότε ίσως σας λένε οι τρομερές ταινίες Lighthouse και Witch. Ω ναι, ο Έγκερς που μας έδωσε ένα από τα 2-3 καλύτερα κινηματογραφικά δείγματα του 2019 με τον Νταφό σε έναν από τους δύο ρόλους, έχει αναλάβει να στήσει μια ταινία που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως επική και την καλύτερη που θα έχει κάνει.

Μάλιστα, αν αυτό μας λέει κάτι, το Hollywood Reporter αναφέρει πως ο Έγκερς ακύρωσε την προ-παραγωγή που είχε στήσει λόγω κορωνοϊού και αναπροσάρμοσε κάποια σχέδια του προς την κατεύθυνση του πιο επικού.

Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα

Ο τίτλος της ταινίας είναι The Northman και σίγουρα το σενάριο και όλα της τα στοιχεία μας κάνουν να ζητάμε ακόμα περισσότερο να εξαφανιστεί ο κορωνοϊός με έναν μαγικό τρόπο και να ξεκινήσει να γυρίζεται. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν θα συμβεί, οπότε το καλύτερο χρονικά σημείο που μπορούμε να τοποθετήσουμε τις ελπίδες μας είναι να κυκλοφορήσει το Northman στις αρχές του 2022.

Εκτός κι αν ως τότε η βιομηχανία κινηματογράφου έχει βρει μοτίβα που θα μπορέσουν να κάνουν πράξη τα γυρίσματα ταινιών χωρίς πολυκοσμία και, κυρίως, χωρίς να μειώνεται η αξία της κάθε σκηνής και της ταινίας συνολικά. Μακάρι…