The Gray Man: Το Netflix «αδειάζει» τα ταμεία του για την πιο ακριβή του ταινία με ονειρικό πρωταγωνιστικό δίδυμο
Βρείτε μας στο

Το Netflix φαίνεται πως βρήκε την Ιερή Πέτρα των Νάνων στο πρόσωπο των αδελφών Ρούσο και θα την ξεζουμίσει όσο δεν πάει. Το Extraction με τον Κρις Χέμσγουορθ έκανε την αρχή και καθώς έκανε τέτοια επιτυχία, έπρεπε να υπάρξει συνέχεια.

Σε αυτό το σημείο να κάνουμε ένα flashback. Πριν από ενάμιση χρόνο το Netflix, το Amazon και κάθε διαθέσιμη υπηρεσία streaming, βγήκε στο κυνήγι για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τα μεγαλύτερα ονόματα της μυθοπλασίας, ώστε να εξασφαλίσει ένα σημαντικό περιεχόμενο για την περίοδο που θα έμπαιναν στο παιχνίδι το Disney+ και το HBO. Αυτά ξεκίνησαν τη λειτουργία τους, έχουν πολύ δυνατούς τίτλους και το Netflix μπόρεσε να βάλει στο δυναμικό του το ντουέτο που εδώ  και μια δεκαετία ανήκει στη Marvel, άρα και στη Disney.

Το Extraction λοιπόν δεν ήταν μια τυχαιότητα. Η επιτυχία του σε αυτό το βαθμό μπορεί να μην είχε υπολογιστεί, αλλά υπήρχε ποντάρισμα σοβαρό από το Netflix. Και το ποντάρισμα απέδωσε. Κι αυτή η απόδοση έχει βάλει μπρος για να υπάρξει και sequel, αλλά – κυρίως – έδωσε το έναυσμα για ένα ακόμα μεγαλύτερο ποντάρισμα.

Το Netflix εξασφάλισε τα δικαίωματα του βιβλίου The Gray Man, που είναι ένα best-seller 12 ετών στις ΗΠΑ, μια σειρά βιβλίων από τον Μαρκ Γκρίνι, και το πλάνο κάνει λόγο για ένα franchise αντίστοιχο του James Bond. Μόνο που αυτή τη φορά ο κεντρικός ήρωας δεν είναι στην υπηρεσία του κράτους. Λειτουργεί μόνος του και κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που δύναται να γίνει και σε αυτό που επιτρέπεται να γίνει.

Τι εννοούμε; Ο Κουρτ Τζέντρι είναι ένας πρώην πράκτορας της CIA που έχει αποχωρήσει από την υπηρεσία εξαιτίας των δικλείδων που υπάρχουν στη δράση της και αναλαμβάνει πλέον μόνος δουλειές. Bounty hunter εν ολίγοις. Όμως αυτή του η δράση ενοχλεί και η CIA τον κυνηγάει για να βάλει αιματηρό τέλος, καθώς ο Τζέντρι δεν είναι πια χρήσιμος. Απέναντι του θα σταθεί ο πρώην συνεργάτης του Λόιντ Χάνσεν, που επιστρατεύεται από την υπηρεσία γιατί ακριβώς γνωρίζει το modus operandi του.

Εκείνο που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη προσμονή αφορά στην επιλογή των πρωταγωνιστών. Ο Ράιαν Γκόσλινγκ θα κληθεί να κάνει τον Τζέντρι, ενώ στην πρώτη από τις κάμποσες ταινίες που θέλει να κάνει το Netflix, ο επιχειρησιακός doppelganger του θα είναι ο Κρις Έβανς.

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο Γκόσλινγκ αναφερόταν συχνά για πιθανός αντικαταστάτης του Κρεγκ στο franchise του James Bond και τώρα θα φέρει στις πλάτες του ένα μεγαλεπήβολο πρότζεκτ για ένα διαφορετικό James Bond. Άλλωστε, το Netflix σκοπεύει να ξοδέψει 200 εκατομμύρια δολάρια για το The Gray Man σύμφωνα με το Deadline.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Η πρώτη ταινία αναμένεται να είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει σε φεστιβάλ τον Ιανουάριο και γύρω στον Φεβρουάριο να διατίθεται και στο Netflix. Αν κρίνουμε πάντως από την ποιότητα του Extraction που αποτυπώνεται στα 99 εκατομμύρια προβολές, τότε το The Gray Man έχει ήδη να ξεπεράσει έναν πολύ υψηλό πήχη!