Utopia: Με αυτή τη σειρά το Amazon θα βάλει κάτω το Netflix
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Utopia: Με αυτή τη σειρά το Amazon θα βάλει κάτω το Netflix

Θυμίζει κάτι από Midsommar η νέα σειρά της δημιουργού του Gone Girl και του Sharp Objects.

Το Amazon Prime TV, αν και είναι πλέον αρκετό καιρό στην πιάτσα, δεν έχει μπορέσει να συνυφάσει κάποια από τις σειρές του με το όνομα του, αλλά και το αντίθετο.

Δεν έχει ταυτίσει το όνομα του με ένα συγκεκριμένο είδος σειρών, με μια συγκεκριμένη αισθητική. Για παράδειγμα το HBO έχει συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά σε εικόνα, γραφικά και συνολική προσέγγιση που μπορείς να καταλάβεις από το trailer μιας σειράς αν είναι δική του. Το Netflix επίσης…είναι το Netflix.

Για το Amazon όμως, παρόλο που έχουν υπάρξει καλές σειρές για να του δώσουν το credibility, όπως το Goliath, το Start Up ή το Jack Ryan, δεν έχει υπάρξει άλλη επιλογή σαν και το Utopia, τη νέα σειρά που θα είναι διαθέσιμη το φθινόπωρο.

Πρόκειται για μια σειρά που έχει πίσω της ένα πολύ δυνατό όνομα στο κομμάτι του storytelling και της εν γένει καλλιτεχνικής δημιουργίας, με την Γκίλιαν Φλιν να είναι η συγγραφέας του Gone Girl και του Sharp Objects, μπαίνει όμως για πρώτη φορά στο κομμάτι του στησίματος εκ του σεναρίου μιας σειράς.

Αυτό που κάνει το Utopia τόσο υποσχόμενη σειρά, σε βαθμό να φτάνουμε στο συμπέρασμα του τίτλου, είναι ότι παίρνει πολλά από τα δυνατά στοιχεία των έτερων έργων της Φλιν και τα συνδέει με χαρακτηριστικά που είδαμε στο Midsommar του Άστερ και στις ιστορίες του Τζόρνταν Πιλ, αλλά φροντίζει να τα προσαρμόσει στο θέμα της ιστορίας της.

Ποιο είναι αυτό; Η σειρά κατ΄αρχάς είναι θρίλερ κι αυτό γιατί περιπλέκεται γύρω από μια θεωρία συνωμοσίας που τελικά αποδεικνύεται αληθινή. Μια ομάδα από φανατικούς geeks που διαβάζουν κόμικς με τις ώρες, ανακαλύπτουν ότι μια συγκεκριμένη πλεκτάνη που αναφέρεται σε μια από τις ιστορίες, δεν είναι αποτέλεσμα μυθοπλασίας, μα πραγματικότητα.

Έτσι, αρχίζουν την περιπέτεια τους με σκοπό να εμποδίσουν την πλήρωση αυτής της συνωμοσίας που οδηγεί με ακρίβεια στο τέλος του κόσμου. Από το trailer καταλαβαίνουμε ότι στην ουσία το σενάριο της Φλιν πατάει πάνω σε καταστροφές που υφίστανται ούτως ή άλλως στον κόσμο μας και επιχειρεί να τις αντιπαραβάλλει μεταξύ δύο κόσμων: από τη μία όσοι βλέπουν πίσω απ΄όλα δολοπλοκία και αμφισβητούν το επιστημονικά αποδεδειγμένο κι από την άλλη η Ουτοπία όπου οι συνωμοσίες που σκέφτονται οι αρνητές, γίνονται πράξη.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Κατά πως φαίνεται αυτό είναι το νέο trend στο Χόλιγουντ. Απλώς εν προκειμένω δημιουργούνται υψηλές προσδοκίες, μιας και το αισθητικό αποτέλεσμα, όπως το βλέπουμε στο trailer, έχει πετύχει, κι επιπλέον η γραφή της Φλιν έχει στοιχεία που ορίζουν το σύγχρονο θρίλερ.

Το Utopia είναι μίνι σειρά 8 επεισοδίων και στα γνώριμα ονόματα του καστ είναι ο Τζον Κιούζακ που είχαμε πολύ καιρό να τον δούμε και δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε συνθήκες σειράς, ενώ ενδιαφέρουσα είναι και η παρουσία του Κόρι Μάικλ Σμιθ, του Riddler από τη σειρά Gotham, που του ταιριάζει το σκοτεινό θρίλερ και φαίνεται πως ο ρόλος του δεν απέχει σε ιδιοσυγκρασία από τον Έντουαρντ Νίγκμα.

Η Utopia θα είναι διαθέσιμη στο Amazon από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και ίσως αποδειχθεί η ευκαιρία που θέλει η πλατφόρμα για να χτίσει κοινό εν όψει και του μεγάλου release του Lord of the Rings σε ένα χρόνο.