Η ταινία του Netflix θυμίζει έντονα Eternal Sunshine of The Spotless Mind σε πιο θρίλερ εκδοχή
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Η ταινία του Netflix θυμίζει έντονα Eternal Sunshine of The Spotless Mind σε πιο θρίλερ εκδοχή

Και δεν είναι τυχαίο πως σενάριο και σκηνοθεσία ανήκουν στον ίδιο δημιουργό.

Όλοι οι δημιουργοί της έβδομης τέχνης, και κάθε μορφής τέχνης, έχουν τα μοτίβα τους και πράγματα που επιλέγουν να εκφράζουν μέσα από κάθε νέο τους έργο. Είτε αυτά αφορούν συναισθήματα είτε τεχνικές γύρω από την αναπαράσταση.

Γι΄αυτό και είναι μια τρόπον τινά νόρμα η τακτική τα μεγάλα στούντιο παραγωγής να ταυτίζουν νέες ταινίες δημιουργών με προηγούμενες επιτυχίες τους. Έτσι, το Tennet που θα κυκλοφορήσει σε 12 ημέρες, είναι η ταινία του Νόλαν, του σκηνοθέτη των Dunkirk, Inception κτλ.

Έτσι, το I’m Thinking of Ending Things είναι η νέα ταινία του δημιουργού των Being John Malkovich και Eternal Sunshine of the Spotless Mind, του κυρίου Τσάρλι Κάουφμαν.

Αν και τις περισσότερες φορές είναι δυσεύρετες οι ταυτοσημίες του καινούργιου έργου με το παλιό, στην προκειμένη περίπτωση το trailer της νέας ταινίας του Netflix και του Κάουφμαν – επιστρέφει μετά το υπέροχο Animation με τίτλο Anomalisa του 2015 – οδηγεί το μυαλό σε συνδέσεις με το Eternal Sunshine.

Το πρώτο του μισό μοιάζει να περιγράφει ένα εγκεφαλικό love story, το οποίο καταλήγει άδοξα και με κάποιο παιχνίδι με τον χρόνο ή το μυαλό, ενδέχεται να παρουσιάζεται με τρόπο φαλκιδευμένο, μη πραγματικό.

Ώσπου έρχεται το δεύτερο μισό του trailer για να δώσει μια πολύ πιο σκοτεινή και θριλερική οπτική. Θα μπορούσαμε να το πούμε Eternal Darkness of many Spotful Minds, μιας και στο I’m Thinking of Ending Things έχουυμε τη γνωριμία της Σίντι με τους γονείς του Τζέικ. Και αυτή η γνωριμία στο πατρικό του, στον τόπο που μεγάλωσε, δεν φαίνεται πως θα καταλήξει με τους πρωταγωνιστές ζωντανούς. Ιδίως τη Σίντι που σκέφτεται να τελειώσει τα πράγματα, αλλά με βάση το trailer, μάλλον σκέφτεται τα πράγματα που τελειώνουν, που μας οδηγούν στο τέλος.

Και μεταξύ αυτών είναι οι κάπως ανδρεικελιασμένοι γονείς του Τζέικ που έχουν μια πολύ τρομακτική κίνηση στο σώμα τους και δεν θα έλεγες ότι όλα βαίνουν ανθρώπινα και φυσιολογικά σε αυτό το μέρος.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Το δεύτερο μισό θα μπορούσε να παροιμοιαστεί, ενδεχομένως, με μια αντίστροφη εκδοχή του Get Out, αφού έχουμε μια κοπέλα που βρίσκεται σε ένα σημείο πλήρους άγνοιας και καθώς ανακαλύπτει τι συμβαίνει, ακούει φωνές να της λένε πως δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες να φύγει και να γλυτώσει.

Αν και το πρωταγωνιστικό δίδυμο της ταινίας του Κάουφμαν είναι η Τζέσι Μπάκλι και ο Τζέσε Πλέμονς, όλα φαίνεται να καταλήγουν στο ταλέντο και τη συμβατότητα των Τόνι Κολέτ και Ντέιβιντ Θιούλις με αυτό το είδος σινεμά.

Η ταινία διάρκειας 2 ωρών και 15 λεπτών θα είναι διαθέσιμη στο Netflix στις 4 Σεπτεμβρίου και αποτελεί σίγουρα ένα από τα πρότζεκτ της πλατφόρμας που, από το πουθενά, μπορούν να γίνουν δυνατά χαρτιά εν όψει περιόδου βραβεύσεων, έστω και σε αυτή την πολύ ιδιάζουσα σεζόν.