«Away»: Η νέα σειρά του Netflix είναι η πιο υποσχόμενη της χρονιάς (Vid)
Βρείτε μας στο

Υπάρχουν ορισμένα είδη που φαίνεται πως ποτέ δεν θα «ξεζουμιστούν» ολοκληρωτικά από τους παραγωγούς του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, θα υπάρχουν πάντα νέες ιδεές που θα μπορούν να καθηλώνουν τα κοινά. Το είδος της επιστημονικής φαντασίας ενδείκνυται για αυτό. Ειδικότερα, το υπο-είδος επιστημονικής φαντασίας που αφορά το ταξίδι των ανθρώπων στο διάστημα ακόμα παραπάνω: ένα τέτοιο κόνσεπτ είναι διαρκώς… καταδικασμένο να προσελκύει τα βλέμματά πάνω του.

Είναι λογικό άλλωστε: δεν χρειάζεται καν η έννοια του fantasy στοιχείου για να μας κάνει να αντιληφθούμε το σύμπαν ως μια ούλτρα τρομακτική κατάσταση. Μιλάμε για το μεγάλο και αχανές διάστημα άλλωστε, που στο εσωτερικό του η Γη μοιάζει ως ένας κόκκος άμμου μέσα στην άμμο όλου του κόσμου. Κάθε, μα κάθε φορά που θα βλέπουμε σειρές ή ταινίες βασισμένες στο ταξίδι του θνητού και μικρού ανθρώπου σε αυτό αχανές μέρος που λέγεται σύμπαν, θα καθηλωνόμαστε.

Ε, το Netflix μόνο από χαζούς ανθρώπους δεν αποτελείται. Ξέρει πως αυτό το είδος είναι must γι’ αυτό και μια από τις πιο πολυαναμενόμενες σειρές του για την επερχόμενη σεζόν, αυτή που ξεκινά τον Σεπτέμβρη, καταπιάνεται με αυτό το ζήτημα. Λέγεται «Away» και η δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ Χίλαρι Σουάνκ, που εδώ θα υποδύεται μια γυναίκα αστροναύτη, είναι όχι μόνο η πρωταγωνίστρια αλλά και η βασική παραγωγός.

Πρόκειται για την ιστορία της Έμα Γκριν, μιας Αμερικανίδας που ηγείται ενός πληρώματος αστροναυτών από πολλές χώρες της Γης, που στόχο τους έχουν να μεταφερθούν στον Άρη. Είναι με άλλα λόγια μια φανταστική εξιστόρηση μιας ανθρώπινης αποστολής σε έναν ακατοίκητο και ανεξερεύνητο πλανήτη και όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις παραγωγές, μια σειρά από πιο «γήινες» θεματικές αναμένεται να στοιβαχτεί στα τεκταινόμενα.

Το ίδιο το Netflix άλλωστε έχει τονίσει πως στον πυρήνα της, η σειρά έχει να κάνει «με την ελπίδα, την θνητότητα και το πόσο επιτακτικά χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο προκειμένου να πετύχουμε σημαντικά πράγματα».

Το πολυαναμενόμενο «Away» θα αποτελείται από δέκα επεισόδια που έκαναν περίπου έξι μήνες να γυριστούν και για το σενάριο και τη σκηνοθεσία τους ήρθαν δυο εξαιρετικά ανερχόμενα ονόματα του σύγχρονου Χόλιγουντ να ενισχύσουν την προσπάθεια της Χίλαρι Σουάνκ συγκροτώντας μια μίνι «dream team»: ο ένας είναι ο Άντριου Χιντρέικερ, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το fantasy διαμαντάκι «Colossal» που έκανε αίσθηση πριν τρία χρόνια και ο άλλος είναι ο Ματ Ριβς, δηλαδή ο σκηνοθέτης του «Cloverfield», της πρόσφατης τριλογίας του «Πλανήτη των Πιθήκων» αλλά και του εξαιρετικά αναμενόμενου «The Batman», που περιμένουμε σαν παλαβοί το 2021.

Με τέτοια σύνθεση, δύσκολα δεν θα τα σπάει το «Away» και κοιτώντας τη λίστα με τις επερχόμενες δημιουργίες του Netflix, είναι μάλλον αυτή που ξεχωρίζει. Συν τοις άλλοις, ήδη ακούγεται πως η ερμηνεία της Χίλαρι Σουανκ είναι τόσο επιβλητική που αν επρόκειτο για ταινία και όχι για σειρά, η 46χρονη ηθοποιός, μετά τις ερμηνείες της για το «Boys Don’t Cry» του 1999 και το «Million Dollar Baby» του 2004, θα το είχε στο τσεπάκι της το τρίτο Όσκαρ της καριέρας της…

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»