Οι σεναριογράφοι του Game of Thrones φέρνουν στο Netflix μια σειρά που μπορεί να το ξεπεράσει
Βρείτε μας στο

Όταν πριν ένα περίπου χρόνο το Netflix ανακοίνωνε τη συμφωνία 10ετούς διάρκειας με τους Ντέιβιντ Μπενιόφ και Νταν Βάις, δημιουργούς του Game of Thrones, οι προσδοκίες εκτοξεύτηκαν στο ύψιστο σημείο.

Γιατί όταν παίρνεις το πιο επιτυχημένο ντουέτο της τηλεοπτικής μυθοπλασίας σε ένα σημείο που τόση κουβέντα έχει αρθεί γύρω από τις επιλογές τους στη σειρά, και δη τους αναγκάζεις να αποσπαστούν από τη συμφωνία για δημιουργία νέας τριλογίας Star Wars, τότε δε μένει παρά το κοινό να ενθουσιαστεί.

Ακόμα πιο πολύ έπειτα από την ανακοίνωση του Netflix πως οι Μπενιόφ και Βάις θα διασκευάσουν το σενάριο για μια σειρά επιστημονικής φαντασίας που θα βασίζεται στην τριλογία βιβλίων του Κινέζου Λιου Σιξίν με τίτλους Three Body Problem, Dark Forest και Death’s End.

Ο πρώτος τίτλος είναι που θα μας απασχολήσει στη σειρά, εκεί όπου θα δούμε ένα ταξίδι στο χρόνο, από το 1960 μέχρι τη στιγμή που η ανθρωπότητα θα βρεθεί ενώπιον της ολικής καταστροφής, απειλούμενη από ένα είδος εξωγήινου. Εκτός από τον χρόνο λοιπόν, η διάβαση μας θα γίνει και στον τόπο, αφού ως μια σειρά επιστημονικής φαντασίας δε γίνεται να μην ενέχει το στοιχείο του διαστήματος. Εν προκειμένω θα το διαθέτει σε αφθονία, καθώς οι Μπενιόφ και Βάις κάνουν λόγο για μια απόσταση από τις εσχατιές της γης ως το σημείο που ο γαλαξίας μας τελειώνει.

«Η τριλογία του Λιου Σιχίν είναι η πιο φιλόδοξη σειρά επιστημονικής φαντασίας που έχουμε διαβάσει. Ταξιδεύει τους αναγνώστες από τη δεκαετία του ’60 μέχρι το τέλος του κόσμου και από τη ζωή στη γη μέχρι την άλλη άκρη του γαλαξία. Ανυπομονούμε να περάσουμε τα επόμενα χρόνια της ζωής μας φέρνοντας αυτό το έργο σε επαφή με το κοινό σε όλο τον κόσμο» ανέφεραν οι D&D του Game of Thrones.

Από τα στοιχεία που έχουν γίνει ως τώρα γνωστά, αυτό που μπορούμε να υποθέσουμε με σχετική ακρίβεια, είναι πως οι δυο τους έχουν ενσταλάξει ιδέες που θα εφάρμοζαν στο Star Wars και σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια σειρά που θα ξεπεράσει το GoT και θα προσφέρει ένα sci-fi αποτέλεσμα που όμοιο του δεν θα έχουμε ξαναδεί στη σύγχρονη εποχή της τηλεόρασης και του streaming.

Ο όρος Three Body Problem αφορά την μηχανική κίνηση και η ιστορία της τριλογίας ξεκινάει από τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του πατέρα της Γιε Γουεντζιέ ενώπιον της στην διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης στην Κίνα. Η Γιε περνάει από φυλακή, χαρακτηρίζεται προδότης, όμως επιστρέφει στην ελευθερία και τη διδασκαλία στο πανεπιστήμιο της Τσίνγκχουα, στον τομέα της αστροφυσικής.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Σε αυτό το διάστημα όμως, καθώς με τις ικανότητες της έχει συμβάλλει στο να διασπαστούν οι δορυφορικές συνομιλίες των κυβερνήσεων, αποφασίζει να στείλει ένα γράμμα στο διάστημα, πολύ μακριά από τη Γη, με την ελπίδα να το βρουν εξωγήινοι. Το οποίο και συμβαίνει, με έναν εξ αυτών να της απαντά και να την προειδοποιεί να μην απαντήσει στο μήνυμα, αλλιώς οι Τριζολάρι θα βρεθούν στη Γη για να αφανίσουν κάθε ύπαρξη.

Από αυτό το σημείο μεταφερόμαστε αρκετά χρόνια πιο μετά, με τον καθηγητή νανοτεχνολογίας Γουάνγκ Μιάο και την ντετέκτιβ Σι Κιανγκ. Οι δυο τους θα οδηγηθούν από την εξιχνίαση μυστηριωδών φόνων επιστημόνων, στην ανακάλυψη ενός τεράστιου μυστικού που ανάγκασε τις παγκόσμιες κυβερνήσεις να κατεβάσουν τις άμυνες τους, να καταργήσουν τα σύνορα και να ενωθούν για έναν πόλεμο απέναντι στους Τριζολάρις.

Μαζί με τους Μπενιόφ και  Βάις στην παραγωγή είναι ακόμα τρία πολύ δυνατά ονόματα στον τομέα της βιομηχανίας, ο Αλεξάντερ Γου, ο Μπραντ Πιτ και η Ρόζαμουντ Πάικ κι αυτό σίγουρα θα παίξει τον ρόλο του στο τελικό αποτέλεσμα.

Με τον έναν τρόπο ή τον άλλον, κατευθυνόμαστε εν αγνοία μας μπροστά στο ενδεχόμενο να δούμε μια σειρά επιστημονικής φαντασίας που θα αφήσει πίσω της το Game of Thrones.