The Trial of the Chicago 7: Ένα οσκαρικό δικαστικό δράμα έρχεται στο Netflix από έναν κορυφαίο σεναριογράφο στο Χόλιγουντ
Βρείτε μας στο

Ταινία που είναι πολύ κοντά στη φιλοσοφία του When They See Us φέρνει το Netflix και μάλιστα σε μια εποχή που τέτοιες ταινίες, ακόμα και μετρίως φτιαγμένες, θα πουλήσουν.

Με όλη την Αμερική να βοά ξανά για την οικτρά αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου προς τους τρεις αστυνομικούς- δολοφόνους της Μπριόνα Τέιλορ, η οποία πυροβολήθηκε θανάσιμα μες στο σπίτι της 8 φορές τον περασμένο Μάρτιο, το The Trial of the Chicago 7 φέρνει στο φως μια ιστορία από τα κατάστιχα της σύγχρονης Αμερικής, εφάμιλλη με τις διαδηλώσεις στη Βοστόνη την ίδια δεκαετία.

Η δεκαετία του ΄60 ήταν σε παγκόσμια κλίμακα μια δεκαετία αναταραχών και μεγάλων διεκδικήσεων. Εκείνη την εποχή οι ΗΠΑ ετοιμάζονταν για πόλεμο στο Βιετνάμ και σε αντίθεση με την πλειοψηφία του έθνους που στήριζε την απόφαση της κυβέρνησης Νίξον, υπήρξαν 7 νεαροί στο Σικάγο που αντιστάθηκαν και μίλησαν δημόσια για το τραγικό του πολέμου.

Η στάση τους αυτή τους έβαλε στη μαύρη λίστα προφανώς και τα πράγματα δεν άργησαν να πάρουν μεγάλες διαστάσεις. Οι 7 κατηγορήθηκαν για προδοσία και οδηγήθηκαν σε δίκη, στη διάρκεια της οποίας ξέσπασαν διαδηλώσεις σε όλο το Ιλινόι και σε μερικές ακόμα πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο Άαρον Σόρκιν που έχει αναλάβει το σενάριο της ταινίας, είναι ένας μετρ τέτοιας θεματικής και το γεγονός πως το Netflix θεωρεί το Trial of the Chicago 7 ταινία που θα προωθήσει για οσκαρικές υποψηφιότητες, λέει πολλά.

Στο νέο trailer που κυκλοφόρησε, μπορεί κανείς να καταλάβει την άριστη αποτύπωση του κλίματος μιας εποχής με τρόπο που ομοιάζει σε ντοκιμαντέρ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Έντι Ρεντμέιν, Σάσα Μπάρον Κόεν, Γιαχία Αμπντούλ-Ματίμ, Μαρκ Ράιλανς, Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Μάικλ Κίτον και Γουίλιαμ Χαρτ, με την απουσία γυναικείου πρωταγωνιστικού ρόλου να αποτελεί μια παραφωνία της ταινίας και σίγουρα να τριγκάρει δεδομένης της εποχής που βρίσκεται η βιομηχανία του θεάματος στις ΗΠΑ.

Το Trial of the Chicago 7 θα είναι διαθέσιμο στο Netflix στις 16 Οκτωβρίου.

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική