Πανηγυρίζουμε: Το Netflix φέρνει τη σειρά που θα ξεπεράσει και το «Vikings»
Βρείτε μας στο

Αυτό που συμβαίνει εσχάτως με τις προαναγγελίες του Netflix μέσω των trailer του για τις ταινίες και σειρές που θα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο στην πλατφόρμα, το λες και δικαίωση, το λες κι ανταμοιβή.

Πήξαμε στη μετριότητα και στο ουδέτερο μέχρι και τον Ιούλιο και ιδίως στο διάστημα της καραντίνας, ώστε καταλήξαμε να καταναλώνουμε οποιοδήποτε προϊόν χωρίς κριτήριο και κάποιο στάνταρ. Κάτι να γεμίζει τον χρόνο που μας δόθηκε και δεν ξέραμε τι να τον κάνουμε.

Το φθινόπωρο φαίνεται πως θα αντιστραφούν τα πράγματα και δεν θα προλαβαίνουμε να κολλήσουμε με κάτι, γιατί θα εμφανίζεται κάτι άλλο να μας ξεσαλώνει.

Το Barbarians πάντως δε φαίνεται να είναι απ΄αυτές τις σειρές που θα παραδώσουν εύκολα τα σκήπτρα που, λογικά, θα κατακτήσουν, όταν έρθει η στιγμή να γίνει διαθέσιμη στο Netflix.

Αυτό δεν το λέμε γιατί είμαστε 100% πεπεισμένοι για το ποιοτικό αποτέλεσμα. Το trailer δίνει μια γεύση, αλλά ποιος μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά; Το λέμε όμως γιατί πιστεύουμε στην θεματική.

Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία και η ελληνική μυθολογία είναι δύο δεξαμενές που δεν έχουν αξιοποιηθεί ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια. Τουλάχιστον όχι με κάτι που να συναρπάζει.

Το Barbarians καταπιάνεται με το πρώτο κομμάτι και το σκεπτικό είναι να εστιάσει σε μια συγκεκριμένη περίοδο, σε μια μάχη που έμεινε στην Ιστορία. Κι αν η σειρά τραβήξει, τότε δεν αποκλείεται στις επόμενες σεζόν να δούμε άλλες ιστορικές μάχες που συνέβαλαν τα μέγιστα στην διαμόρφωση προς τα πάνω ή προς τα κάτω της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Στην προκειμένη περίπτωση μεταφερόμαστε στον 9ο αιώνα μετά Χριστόν, στο δάσος του Τεύτομπουργκ στη Βεστφαλία, εκεί όπου συντελέστηκε μια μάχη αναχαίτισης της εξάπλωσης της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και η πρώτη ένδειξη στους εχθρούς της πως η παρακμή έχει ξεκινήσει. Είναι χαρακτηριστικό πως αν οι Ρωμαίοι έβγαιναν νικητές στο Τεύτομπουργκ, τότε θα είχαν προελάσει στη Βόρεια Ευρώπη και ποιος ξέρει πώς θα είχε εξελιχθεί η Γηραιά Ήπειρος σε επίπεδο κρατιδίων…

Η ιστορία φαίνεται πως θα ειπωθεί από την πλευρά των Βαρβάρων, δηλαδή των νυν Γερμανών τότε Βησιγότθων, με το σενάριο να εστιάζει σε τρεις νεαρούς των οποίων η μοίρα θα ταυτιστεί.

Η σειρά έχει όλα τα φόντα να αφήσει αποτύπωμα αντίστοιχο με των Vikings, ελπίζουμε, και όχι αντίστοιχο της αποτυχίας που λέγεται Troy. Κι αυτή η σύγκριση δεν είναι αυθαίρετη, αλλά βασίζεται στο ότι τη σκηνοθεσία της έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης των Vikings Στιβ Λέτζερ.

Το πολύ ουσιαστικό με το Barbarians είναι πως δεν πρόκειται να μεταφέρει την ιστορία στα αγγλικά, αλλά επιλέχθηκε να είναι όσο πιο αληθοφανές γίνεται και γι΄αυτό θα ακούμε γερμανικά κυρίως.

Η σειρά θα είναι διαθέσιμη στο Netflix στις 23 Οκτωβρίου, δηλαδή Παρασκευή, κι αν σκεφτείς πως η 28η πέφτει Τετάρτη, έχεις ένα πενθήμερο για να την δεις ολόκληρη κι αν είναι τόσο επική σε επίπεδο μαχών, όσο δείχνει το trailer, να την απολαύσεις!

Για το τέλος θα πούμε πως ελπίζουμε να πετύχει αυτή η σειρά και να δώσει το έναυσμα για κινηματογραφική και τηλεοπτική επιμονή σε ιστορίες που βρίσκονται από τον Μεσαίωνα και πίσω.