«Παρουσιάστε» 1ο επεισόδιο: Ο Γιάννης Μπέζος δεν έκανε το νέο «Της Ελλάδος τα παιδιά»
Βρείτε μας στο

Όταν ακούστηκε για πρώτη φορά πως θα γίνει μια σειρά για τον στρατό και θα πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Μπέζος, το μυαλό όλων δε γινόταν παρά να πάει στο Της Ελλάδος Τα Παιδιά.

Κι επειδή πήγε εκεί, ήταν ένα ξάφνιασμα, μιας και ο ηθοποιός είχε δηλώσει επανειλημμένως πως δεν ήθελε να γίνει κάποιο sequel-reboot της μυθικής αυτής σειράς.

Βλέπαμε λοιπόν όλο αυτό το διάστημα stories των πρωταγωνιστών, αλιεύαμε τις ελάχιστες πληροφορίες από τον ΑΝΤ1 για το τι θα πραγματεύεται αυτή η σειρά με τίτλο Παρουσιάστε και οι προσδοκίες που γεννήθηκαν, είχαν αναπόδραστα λοκάρει μαζί με το Της Ελλάδος Τα Παιδιά. Έστω και σε έκδοση στρατού ξηράς.

Κι αυτό δημιουργούσε δύο πιθανά σενάρια: είτε να μην μπορεί ως σειρά να ανταποκριθεί σε αυτή τη σύγκριση και να αποτύχει είτε να ανταποκριθεί, αλλά σε μια πεπατημένη 25 ετών πίσω. Απίθανο, αν όχι παντελώς αδύνατο.

Ευτυχώς για τον ΑΝΤ1 και για τους ανθρώπους της σειράς, το Παρουσιάστε ούτε επιχείρησε ούτε έγινε άθελα του κάτι κοντινό προς το Της Ελλάδος Τα Παιδιά. Σε αυτό το πρώτο επεισόδιο μπορεί να μην είδαμε κατά…ριπάς το κλάσικό χιούμορ που προσδίδει ο Γιάννης Μπέζος στις σειρές του και τον κάθε χαρακτήρα, είδαμε όμως κάτι αυτόνομο.

Δεν είχε βεβαίως αυτό το πρώτο επεισόδιο του Παρουσιάστε στιγμές ακατάσχετου γέλιου ή γκριμάτσες που σε κάνουν να δακρύσεις ξεκαρδισμένος, ήταν εν τούτοις μια κωμική στρατιωτική σειρά τοποθετημένη στο σήμερα. Και, χωρίς να ξέρουμε το βάθος της αναζήτησης που έγινε, συμπεριλήφθηκαν στο σενάριο χαρακτήρες που αν είσαι φαντάρος εν έτει 2020 τους έχεις δει γύρω του, ενώ υπήρξε και σωστή αποτύπωση των στρατιωτικών καθέκαστων με τα παραγγέλματα και τις προσφωνήσεις.

Το premise πάνω στο οποίο βασίζεται, η αντίστιξη δηλαδή ανάμεσα σε ένα προβλεπέ στρατόπεδο ΟΥΚάδων και σε ένα στρατόπεδο στρατιωτών που είναι ξέφραγο αμπέλι με διοικητή μέθυσο και το πολιτικό προσωπικό να κάνει την αναφορά και να αναθέτει υπηρεσίες και επιστασίες, είναι μια πολύ καλή μαγιά και «σπάει» όποτε κριθεί αναγκαίο, όπως με τον στρατιώτη που στο αυστηρό στρατόπεδο το παίζει influencer και μιλάει στον επιλοχία στον ενικό ως μέγιστο βύσμα.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Μέσα σε αυτό το όμορφο συνονθύλευμα υπάρχουν οι δύο χαρακτήρες που έχουν το μαγειρείο και εισβάλλουν στις μονάδες για να φέρουν τα πράγματα στα μέτρα τους, υπάρχει ο Αλβανός μεταφορέας, είναι με λίγα λόγια μια σειρά που σου αφήνει χαρακτήρες αποδόμησης για να γελάσεις.

Αν κάνεις τη θητεία σου αυτή την περίοδο το Παρουσιάστε μπορεί και να το αγαπήσεις. Αν δεν βρίσκεσαι εντός ή στα πέριξ του Στρατού Ξηράς ή της Πολεμικής Αεροπορίας, και πάλι θα βρεθείς να το απολαμβάνεις, χωρίς όμως την ακραία ταύτιση με το Της Ελλάδος Τα Παιδιά.

Κάτι που, όπως λέει κι ο τίτλος, είναι θετικό. Ο χρόνος προχωράει, ο κόσμος προχωράει, οι συνθήκες αλλάζουν, αλίμονο αν γινόταν μια ξεπατικωτούρα.

Όλα αυτά σαφώς είναι εκτιμήσεις μετά από ένα επεισόδιο, αλλά έχοντας μια έξη πλέον στις δουλειές του Μπέζου, μπορούμε να ισχυριστούμε με σιγουριά τα παραπάνω.