Το GOAT των 35άρηδων: To Netflix φέρνει τον ήρωα των παιδικών μας χρόνων και μας αρρωσταίνει
Βρείτε μας στο

Ήταν αρχές της δεκαετίας του ’80. Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ πλησίαζε τα 35 και για παραπάνω από δέκα χρόνια έκανε καριέρα στον χώρο του bodybuilding. Για την ακρίβεια θεωρούταν ένας θρύλος του. Ποιος ξέρει τι ακριβώς είδαν σε αυτόν οι Ντίνο Ντε Λαουρέντις, Όλιβερ Στόουν και Τζόν Μίλιους όταν αποφάσισαν να αγνοήσουν το γεγονός πως δεν είναι ηθοποιός και να τον κάνουν πρωταγωνιστή στην επική περιπέτεια που σχεδίαζαν να σκηνοθετήσουν; Όπως και να έχει, η ιστορία έγραψε: ο Σβαρτσενέγκερ θα έκανε μια λαμπρή καριέρα ως ηθοποιός και το ερμηνευτικό του ντεμπούτο θα καθόριζε μια από τις πιο αγαπημένες και καλτ δημιουργίες της δεκαετίας.

Το «Κόναν, ο Βάρβαρος», η επική περιπέτεια του φανταστικού που αποτελούσε μεταφορά σε live action εκδοχή της ομώνυμης σειράς διηγημάτων και μετέπειτα κόμιξ της δεκαετίας του ’30, υπήρξε μια ιστορική ταινία. Και αν αυτή ήταν η απαρχή για μια σειρά από σίκουελ, animated σειρών και reboot με πρωταγωνιστή τον βάρβαρο πολεμιστή από την Κιμερία, η εξέχουσα θέση που κατέχει στην ποπ κουλτούρα το όνομα του Κόναν, το οφείλει σε εκείνη την πρώτη ταινία με πρωταγωνιστή τον «Άρνι».

Η νοσταλγία φυσικά ήταν, είναι και θα είναι για πάντα μια από τις πιο δοκιμασμένες συνταγές των μεγάλων κεφαλιών της ποπ κουλτούρας: όταν μια μυθολογία δομείται γύρω από από έναν τίτλο, τότε αυτόματα γίνεται ένα εμπορικό brand name. O «Κόναν, ο Βάρβαρος» είναι ένα τέτοιο εδώ και περίπου 30 χρόνια και δεν θα μπορούσε να μην «αναστηθεί» και πάλι, αργά ή γρήγορα. Μόνο που σε αντίθεση με τις υπόλοιπες, αρπακολατζίδικες επαναφορές του στην τηλεόραση και το σινεμά, η επερχόμενη αναμένεται να είναι πρωτοκλασάτη.

Αυτό τουλάχιστον μπορεί εύκολα να υποθέσει κανείς διαβάζοντας την είδηση πως το Netflix ετοιμάζει σειρά για τον Κόναν αφού μόλις αγόρασε τα δικαιώματά του και πλέον ψάχνει να βρει τη μέθοδο που θα μετουσιώσει σε σειρά τις ιστορίες του θρυλικού Κιμέριου. Αν και δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα το αν θα πρόκειται για animation ή για live action σειρά -οι ιθύνοντες της πλατφόρμας άλλωστε φαίνεται πως δεν έχουν καταλήξει- το μόνο σίγουρο είναι πως πρόθεσή τους είναι να αποτελέσει μια επικών διαστάσεων δημιουργία.

Όσοι δηλαδή έχουν στο μυαλό τους μια σειρά τύπου «The Witcher», που παρά την όποια επιτυχία της δεν θεωρείται και ακριβώς τομή για το fantasy είδος, μάλλον πέφτουν έξω. Αποτελεί πρόθεση του Netflix, η μεταφορά των περιπετειών του Κόναν να είναι μεγαλοπρεπής, επική και να κάνει μαζικά κοινά να κολλήσουν μαζί της. Το αν θα το πετύχει μένει να φανεί. Ωστόσο και μόνο η πρόθεση, αρκεί για να μας κάνει να περιμένουμε πως και πως την έναρξη της σειράς.

Για την ώρα πάντως, πέρα από την αρχική είδηση αλλά και την πρόθεση το Netflix να φτιάξει το δικό του «Game of Thrones», τίποτα άλλο δεν έχει γίνει γνωστό πόσω μάλλον η ημερομηνία που θα ντεμπουτάρει. Το μόνο σίγουρο είναι πως με το διάβασμα αυτών των νέων μπαίνουμε στο mood του μεγάλου βάρβαρου. Και μιας και δεν μπορούμε να μοιραστούμε από εδώ κάποια από τις κόμικ περιπέτειές του πόσο μάλλον την αρχική, θρυλική ταινία με τον Άρνι, ας ακούσουμε τουλάχιστον το επικό, πασίγνωστο και εθιστικό score του Βασίλη Πολυδούρη:

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;