Ξεκινάμε απόψε το βράδυ: 5 σειρές-κόλλημα του Netflix για να απολαύσεις μετά την παράταση του Lockdown (Vids)
Βρείτε μας στο

Με τα ρεπορτάζ να λένε πως έρχεται νέα παράταση στο lockdown έχουμε ήδη λάβει θέση στον καναπέ.

Κάνε κι εσύ μαζί μας το ίδιο από σήμερα κιόλας ξεκίνα να βλέπεις τις 5 σειρές που σου προτείνουμε από το Netflix.

La Revolution

Πρόκειται για μια μορφή mockumentary της Γαλλικής Επανάστασης, όπου βλέπουμε τον Ζοζέφ Γκιλοτίν να ανακαλύπτει την παρουσία ενός περίεργου ιού που πλήττει την αριστοκρατία και τους οδηγεί στο να σκοτώνουν τον φτωχό λαό.

Ναι οκ, δεν είναι καμία σούπερ σειρά που θα σε σηκώσει από τον καναπέ σου, αλλά μετά την απογοήτευση από το Barbarians, είναι μια αξιοπρεπής επιλογή για να δεις κάτι που σε μεταφέρει κάτι αιώνες προς τα πίσω κι έχει κι αυτή τη γαλλική σατιρική διάσταση.

Blood of Zeus

Άλλη μια από τις σειρές του Netflix που όταν βγήκε το trailer μας ενθουσίασε και την περιμέναμε με μεγάλες προσδοκίες. Δεν ξέρουμε αν ευσταθεί το «επαληθεύτηκαν στο έπακρο», αλλά σίγουρα συμβαίνει κάτι πολύ κοντά σε αυτό.

Αυτή η anime σειρά με επίκεντρο τη ζωή του Ήρωνα είναι λεπτομερής, άρτια δομημένη, με τα σωστά υλικά στην σωστή δοσολογία και δεν βλέπουμε γιατί να μην αρέσει στους λάτρεις των anime, έχοντας και αυτόν τον απαραίτητο σκοταδισμό στην ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει το είδος.

Queen’s Gambit

Ok, δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική, καθώς μιλάμε για στανταράκι, αλλά δεν γίνεται να απουσιάζει από τη λίστα.

Η σειρά πραγματεύεται την ζωή της Μπεθ Χάρμον, μιας πιτσιρίκας στα μέσα του ’50 που αγάπησε το σκάκι στο ορφανοτροφείο, έγινε καταπληκτική σε αυτό και προσπαθεί να αφήσει το στίγμα της έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσει το συναισθηματικό rollercoaster που της προκαλεί η νέα της οικογένεια που την υιοθέτησε.

Travelers

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με παραγωγή μόνο του Netflix, αλλά είναι μια από τις σειρές που για δύο χρόνια ήταν συμπαραγωγή με το δίκτυο Showcase και στη συνέχεια το Netflix σόλαρε. Αν και δεν είναι κάτι φρέσκο, θεωρούμε πως δεν έχει πάρει τα credits που του αναλογούν αυτά τα χρόνια από το 2016 που ξεκίνησε.

Σε ποιότητα είναι αντίστοιχο του The Expanse, απλώς δεν έχει τόσο ισχυρές δόσεις sci-fi, παρότι η βάση του είναι αυτό ακριβώς. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ταξιδιώτες του χρόνου, ανθρώπους με υψηλές ικανότητες από το μέλλον, οι οποίοι έχουν σταλεί στο δικό τους παρελθόν-δικό μας παρόν με σκοπό να αποτρέψουν την ανθρωπότητα από συγκεκριμένες πράξεις που θα οδηγήσουν στον όλεθρο.

Το πρόβλημα είναι πως αυτές οι συγκεκριμένες πράξεις δεν είναι κάτι μεγάλο όπως ας πούμε ένας πόλεμος, ούτε κάτι τόσο εμφανές όπως για παράδειγμα μια εκλογική νίκη στις ΗΠΑ ενός επικίνδυνου προέδρου.

Η ανατροπή του μέλλοντος βασίζεται στη λογική πως η αλλαγή της παραμικρής πράξης, μπορεί να επιφέρει μια σειρά από αλυσιδωτές αλλαγές που θα δημιουργήσουν κάτι τεράστιο. Μέσα σε όλο αυτό εμπλέκει το σενάριο και την προσπάθεια ανώτερων όντων να κατανοήσουν τον τρόπο που οι άνθρωποι στο παρελθόν τους συνάπτουν σχέσεις και σπάει η μονοτονία του sci-fi.

Τρεις σεζόν-λουκούμι σε περιμένουν στο Netflix.

To The Lake

Lockdown χωρίς μετα-αποκαλυπτικό σκηνικό και εικόνες καταστροφής της ανθρωπότητας δεν μπορεί να σταθεί και ποια καλύτερη επιλογή από μια σειρά ρώσικης παραγωγής, σε ρώσικη γλώσσα, για να το βιώσεις για τα καλά στο πετσί σου. Γιατί ως γνωστόν, η ρώσικη γλώσσα είναι απ΄αυτές που δεν ταιριάζουν με τίποτα σε κωμωδίες, σε ρομάντζα και τέτοια ελαφριά, αλλά είναι ταμάμ για ψυχολογικά θρίλερ και δυστοπίες όπως το To The Lake που θυμίζει Metro 2033 του Γκλουκόφσκι σε μοτίβα, αλλά με τη δράση να συμβαίνει στην επιφάνεια της γης.

Η Μόσχα έχει μετατραπεί σε πόλη νεκρών εξαιτίας ενός ιού και όσοι έχουν επιβιώσει, κατευθύνονται προς τον βορρά με στόχο να βρουν ένα απομονωμένο νησί που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο.