Cargo: Το κρυμμένο και φουλ επίκαιρο διαμάντι του Netflix από το 2017
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Cargo: Το κρυμμένο και φουλ επίκαιρο διαμάντι του Netflix από το 2017

Η νωχέλεια της πανδημιακής εποχής μας προσφέρει τον χρόνο για να ανακαλύψουμε όσα δεν είχαν ανακαλυφθεί εξ αρχής τους.

Εάν η πανδημία συνεχιστεί με αυτόν τον ρυθμό, τότε το Netflix ενδέχεται να αποκτήσει βάθος και μέγεθος αναζήτησης ισάξιο με έναν ωκεανό ή το web συνολικά.

Προφανώς υπερβάλλουμε, μα είναι μια πραγματικότητα της εποχής μας ότι όσο είναι το πιο άμεσο σημείο κατανάλωσης μυθοπλασίας, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να φτάσουμε βαθύτερα στη βιβλιοθήκη του και να το αντιμετωπίσουμε σαν το e-food: να μην παραγγείλουμε τελικά, αλλά να τσεκάρουμε όλες τις επιλογές που μας προσφέρονται.

Σε μια τέτοια συνθήκη ανακαλύψαμε κι εμείς μια ταινία με έναν από τους πολύ αγαπημένους μας ηθοποιούς. Μέχρι να φτάσουμε όμως σε αυτή, σου έχουμε μια λίστα με 6 ταινία που μπορείς να βρεις στο Netflix και θα αποτελέσουν μια ψευδαίσθηση κινηματογραφικής ικανοποίησης.

In The Heart of the Sea

Όπου υπάρχει Κρις Χέμσγουορθ, δεν χρειάζονται ιδιαίτερα επιχειρήματα και προσπάθεια για να δεις την ταινία. Το In The Heart of the Sea είναι μια πολύ όμορφη αποτύπωση του Moby Dick και αποτελεί μάλιστα την πρώτη συνεργασία του Κρις με τον – τότε όχι ακόμα Spider-Man – Τομ Χόλαντ. Φάλαινες, βικτωριανή εποχή, θάλασσα, ναύτες, σκαριά, μύθοι, όλα τα έχει η ταινία του Ρον Χάουαρντ.

What Happened to Monday

Με την Γκλεν Κλόουζ σε μια κρουελαντεβιλική περσόνα, μια ηγέτιδα σε έναν μελλοντικό κόσμο όπου έχει απαγορευτεί στους ανθρώπους να έχουν πάνω από ένα παιδί, επιχειρεί να ανακαλύψει τι συμβαίνει σε μια συγκεκριμένη οικογένεια όπου υπάρχουν 7 αδερφές ίδιες. 7 κοπέλες που γεννήθηκαν ταυτόχρονα και η κάθε μία έχει το δικαίωμα να βγει στον έξω κόσμο μόνο μια ημέρα της εβδομάδας, ώστε να μην τις καταλάβουν. Κάθε μία φέρει το όνομα της ημέρας που της ανήκει.

Κάποια στιγμή όμως η Δευτέρα θα βρεθεί έξω από το σπίτι σε ημέρα που δεν είναι Δευτέρα και θα αρχίσει ένα ντόμινο εξελίξεων που στο τέλος θα αφήσει μόνο μια «ημέρα» όρθια.

Over the Moon

Για τα παιδιά και τις ψυχές που νιώθουν ακόμα παιδιά είναι η φρέσκια ταινία animation του Netflix, που μας μεταφέρει στην Κίνα και μας ταξιδεύει στη Σελήνη για να γνωρίσουμε την Τσανγκά, τη Θεά του Φεγγαριού.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Εκεί πηγαίνει με έναν πύραυλο η Φέι Φέι, παρέα με το κουνέλι και τον θετό αδερφό της και μας αποκαλύπτει έναν παράδεισο όπου γιγάντιοι σκύλοι αιωρούνται γύρω από το Φεγγάρι, το δαγκώνουν μετά τις πανσελήνους και θα μάθει πως το παρελθόν δε μπορεί να αλλάξει, αλλά μπορεί να γίνει μια όμορφη ανάμνηση που θα υποδεχτεί νέες αναμνήσεις.

Blade Runner 2049

Καθώς περιμένουμε το Dune του Βιλνέβ, που αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο του 2021, είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε ξανά τι έφτιαξε σε επίπεδο γραφικών και εφέ στο Blade Runner 2049 και το έκανε μια από τις 5 καλύτερες ταινίες της χρονιάς κυκλοφορίας του. Θεματικά κιόλας η ταινία είναι πλέον αρμόζουσα.

22 July

To 2018 ο Πολ Γκρίνγκρας θεώρησε πως ο χρόνος είχε κάνει το ταξίδι του για να φτάσει στο σημείο να μετατρέψει έναν όλεθρο σε μια ιστορία που μπορεί πια να ειπωθεί, χωρίς να πληγώσει τόσο.

Έτσι, μας μεταφέρει με τον τρόπο του στις μαύρες ημέρες του 2011, τότε που ο μακελάρης της Νορβηγίας Άντρε Μπρέιβικ άνοιξε πυρ κατά Μουσουλμάνων στη νήσο Ουτόγια σκοτώνοντας 69 νέους σε ένα youth camp, ενώ λίγες ημέρες πριν είχε σκοτώσει 8 ακόμα άτομα στο Ρεγιερινγκσβαρτάλετ της Νορβηγίας.

Cargo

Ο Μάρτιν Φρίμαν θα βρίσκεται πάντοτε στην καρδιά μας για τους ρόλους του Γουότσον και του Μπίλμπο Μπάγκινς. Και για τον Λέστερ Νάιγκαρντ στο Fargo.

Από το Fargo στο Cargo ένα γράμμα απόσταση, όμως εδώ δεν είναι ο δειλός Λέστερ, αλλά ένας γενναίος πατέρας που σε έναν κόσμο πάντερμο, άδειο από ανθρώπους λόγω πανδημίας, δίνει μάχη με τον χρόνο για να φτάσει σε ένα συγκεκριμένο μέρος την κόρη του.

Το πρόβλημα είναι πως πρέπει να αντιμετωπίσει την μετάλλαξη του από την πανδημία και να επικρατήσει ο άνθρωπος μέσα του έναντι του κτήνους που εμφανίζεται σταδιακά. Μέσα σε όλο αυτό υπάρχει και η μυσταγωγία της γνώσης των Αβορίγινων που κάνει την ταινία ακόμα καλύτερη.

Το Cargo κυκλοφόρησε το 2017 και είναι από τις ταινίες που θα βρεις σε πολλά forums να αναφέρονται ως τα άγνωστα διαμάντια στη βιβλιοθήκη του Netflix.