Η πιο δημοφιλής ταινία του Netflix για το 2020 δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι
Βρείτε μας στο

Στην πρώτη μας επαφή με την πανδημία και με το τι σημαίνει lockdown, είδαμε να ανεβαίνει στην κορυφή των πιο επιτυχημένων ταινιών του Netflix το άρτιο action movie Extraction με πρωταγωνιστή τον Κρις Χέμσγουορθ.

Η ταινία είχε σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα πάνω από 97.000.000 προβολές και δικαιολογημένα βρέθηκε να κατακτά αυτή τη διάκριση. Σε εποχές πριν την καραντίνα το Extraction μπορεί να μην είχε τέτοια δημοφιλία, αλλά σίγουρα θα έμπαινε στο top-5.

Κάτι που δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί για την πιο εμπορική ταινία του Netflix το 2020, η οποία ξεπέρασε ακόμα και το Extraction. Και δεν μπορεί να το ισχυριστεί κανείς για δύο λόγους, έναν γενικό και έναν πιο ειδικό.

Αυτή η νέα περίοδος εσωστρέφειας και εγκλεισμού στο σπίτι εξ ορισμού και εκ φύσεως ωθεί τους ανθρώπους σε μια από τις ελάχιστες ασχολίες που ξέρουν ότι μπορούν να κάνουν δίχως άγχη και σκοτούρες. Τη γυμναστική για παράδειγμα πρέπει να την πιστοποιούν με μήνυμα με κωδικό. Το να παρακολουθούν περιεχόμενο τηλεοπτικό ή κινηματογραφικό στο σπίτι, δεν χρειάζεται να το δικαιολογήσουν πουθενά.

Ο γενικός αυτός κανόνας επιτείνεται από τον ειδικό που αφορά στο είδος της ταινίας που πήγε στην κορυφή. Μια ταινία για το Halloween με family friendly χαρακτήρα, η οποία μάλιστα κυκλοφορεί σε μέρες όπου σε άλλες περιόδους ο κόσμος θα ετοιμαζόταν για να γιορτάσει την Ημέρα των Νεκρών και να μαζευτεί σε πάρτι, δίνει ένα επιπλέον boost.

Κάπως έτσι, ο Άνταμ Σάντλερ μπόρεσε να κάνει το ακατόρθωτο με το Hubie Halloween. Γιατί ακατόρθωτο φαντάζει αυτό, αν δει κανείς την ταινία. Δεν είναι καν μια από τις μέτρια καλές ταινίες του. Είναι πιθανώς από τις πολύ μεγάλες αστοχίες του σε επίπεδο ποιότητας. Ο ίδιος βέβαια θεωρεί ότι το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και αυτό ακριβώς που ήθελε. Αυτό είναι ένα στοιχείο που έφερε τον Σάντλερ στη σημερινή θέση ισχύος, να μπορεί δηλαδή να κάνει τις δικές του παραγωγές, να γεμίζει το καστ με τους ίδιους φίλους-κομπάρσους και να περνάει καλά. Γιατί να το αλλάζει τώρα στα 54 του;

Το Hubie Halloween που περιγράφει την ανάδυση του Χιούμπι Ντιμπουά σε δήμαρχο του Σάλεμ, της πιο spooky περιοχής των ΗΠΑ, παρόλο που είναι ένας μη ανεπτυγμένος ενήλικας εγκεφαλικά, ενδεχομένως γιατί ανήκει στο φάσμα ή γιατί η μητέρα του τον καταπίεζε και παρεμπόδισε την ενηλικίωση του.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Η ταινία έχει όλα τα gimmicks του Σάντλερ, εμποτισμένα σαφώς με ατμόσφαιρα Halloween, έχει ως επί το πλείστον αδούλευτες ερμηνείες και μοιάζει να γυρίστηκε κάθε σκηνή με μια λήψη κι ό,τι κάτσει.

Όποια κι αν είναι τελικά η αίσθηση, ο Σάντλερ έκανε κάτι απροσδόκητο και γι΄αυτό αποτελεί έναν από τους δημιουργούς που στο Netflix δεν διανοούνται να χάσουν. Και πώς να γίνει αλλιώς όταν οι συνδρομητές έχουν αφιερώσει πάνω από 2 δισ. ώρες για να δουν τις ταινίες και το comedy special του που είναι στην ταινιοθήκη του Netflix..;

Όντας από το 2014 στη φαρέτρα της πλατφόρμας, ο Σάντλερ θα κληθεί να κάνει άλλες 4 τουλάχιστον ταινίες, με την μία να είναι ήδη στα σκαριά και να πρόκειται για ταινία βασισμένη σε βιβλίο με διαστημικό περιεχόμενο.

O tempora o mores λοιπόν και μένει να δούμε αν θα εμφανιστεί σύντομα ταινία που να υπερβαίνει τον πήχη που έχει θέσει το Hubie Halloween.