Βλέπονται η μία μετά την άλλη: Οι 5 καλύτερες ταινίες του 2020 σύμφωνα με τις ψήφους του κοινού στο IMDb
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Βλέπονται η μία μετά την άλλη: Οι 5 καλύτερες ταινίες του 2020 σύμφωνα με τις ψήφους του κοινού στο IMDb

Κουτσουρεμένη κινηματογραφική χρονιά το 2020, αλλά το IMDb την έκανε τη δουλειά του.

Κουτσουρεμένη κινηματογραφική χρονιά αυτή που τελειώνει σε λίγες μέρες λόγω συνθηκών (λέγε με και Covid), πολλά τα πράγματα που περιμέναμε να δούμε και δεν είδαμε, μπόλικα και εκείνα που θα γουστάραμε να τα δούμε στη μεγάλη οθόνη και τελικά βολευτήκαμε με τις οθόνες του υπολογιστή μας. Θα το θυμόμαστε αρνητικά το 2020 σε κινηματογραφικό επίπεδο γενικά, είναι δεδομένο αυτό.

Κουτσά στραβά πάντως, το αγαπημένο χόμπι των απανταχού κινηματογραφόφιλων όλου του κόσμου, οι λίστες δηλαδή, συμπληρώθηκαν και φέτος. Αν και σε εποχές streaming τηλεόρασης είναι αναπόφευκτο οι σειρές να αποτελούν τα αγαπημένα του κοινού, δεν είναι λίγες και οι ταινίες που χώνονται στα must see της χρονιάς αυτής.

Με δεδομένο πως αντικειμενικά το IMDb είναι ο καταλληλότερος ιστότοπος για να καταλάβει κανείς τις τάσεις του κοινού παγκοσμίως, αρκεί κανείς να κοιτάξει τις λίστες που προέκυψαν εκεί αυτή τη χρονιά.

Αυτές είναι οι 5 καλύτερες ταινίες του 2020 σύμφωνα με τους χρήστες του IMDb:

Sound of Metal

Ήταν να παιχτεί στα σινεμά αλλά τελικά, έκανε πρεμιέρα το φθινόπωρο του 2020 στο Amazon Prime αποτελώντας μια από τις πιο απρόσμενες εκπλήξεις σε επίπεδο δημοφιλίας. Μουσικό δράμα που αφηγείται την ιστορία ενός μεταλά ντράμερ, ο οποίος ζει για να παίζει τη μουσική που γουστάρει, που αρχίζει να χάνει σταδιακά την ακοή του: ό,τι χειρότερο, με άλλα λόγια, για έναν άνθρωπο της πάστας του. Συγκίνησε κόσμο και κοσμάκη και κατάφερε να μπει στο top-5 ταινιών του IMDb με ελάχιστη προώθηση. Μεγάλη επιτυχία…

The Trial of the Chicago 7

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Άλλη μια ταινία που δεν βρήκε ποτέ τον δρόμο για τις κινηματογραφικές αίθουσες και παίχτηκε απευθείας στο Netflix. Το πολιτικό και δικαστικό έπος του Άαρον Σόρκιν για την θρυλική δίκη του 1968 των ακτιβιστών του Σικάγο, ήταν δεδομένο πως θα κάνει πάταγο σε χρονιά εθνικών εκλογών στις ΗΠΑ. Λιγάκι καλογυαλισμένο για να είναι πιο ποπ σε σχέση με τα αληθινά γεγονότα αλλά ξεκάθαρα προσανατολισμένο πολιτικά, το «The Trial of the Chicago 7» έκανε αυτονόητα πολύ μεγάλη φασαρία μέσα στο 2020.

Tenet

Μπορεί να μην σάρωσε ακριβώς εμπορικά αλλά αντικειμενικά υπήρξε η ταινία της χρονιάς. Λογικό άλλωστε, Κρίστοφερ Νόλαν είναι αυτός. Αγαπήθηκε και μισήθηκε μαζικά και σε ισόποσες δόσεις, άλλοι πωρώθηκαν με το δημιουργικό του κουλουβάχατο και άλλοι εκνευρίστηκαν μέχρι εκεί που δεν πήγαινε αλλά όλοι όσοι ήταν χαρμάνηδες από το κλείσιμο των σκοτεινών αιθουσών πήγαν να το δουν με μεγάλη ανυπομονησία και προσμονή. Η πιο αναμενόμενη παρουσία σε αυτή τη λίστα.

The Invisible Man

Πρόλαβε να παιχτεί στα σινεμά οριακά πριν έρθει η καραντίνα και αποτέλεσε μια εξαιρετική τελευταία ανάμνηση από τις εύρυθμες λειτουργίες των αιθουσών. Ταινία τρόμου για σεμινάριο από τον Λι Γουανέλ, έναν δημιουργό που είχε αποδείξει πως έχει έρθει για να μείνει από το εξαιρετικό «Upgrade» του 2019. Το «The Invisible Man» ήταν η φεμινιστική, μπασταρδεμένη με λίγο Sci Fi εκδοχή μιας κλασικής ιστορίας τρόμου και χωρίς καμία αμφιβολία, μια από τις σημαντικότερες ταινίες που παίχτηκαν το 2020.

I’m thinking of ending things

Λίγο mindfuck ύφος, λίγο δραματική διάθεση, μια ερωτική ιστορία και εν τέλει, ένας άψογος συνδυασμός που όρισε ένα από τα αριστουργήματα του 2020. Ο Τσάρλι Κάουφμαν εδώ βρίσκεται στα καλύτερά του και αν η ταινιάρα του δεν κατάφερε να παιχτεί στη μεγάλη οθόνη όπως της άρμοζε, το Netflix ήρθε να δώσει τη λύση και ευτυχώς γιατί θα ήταν κρίμα και άδικο να χάναμε τέτοια ταινία. Οι οπαδοί του Κάουφμαν θα θυμούνται μοιρασμένοι ως καλύτερη στιγμή της καριέρας του, άλλοι την «Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού» και άλλοι ετούτη εδώ την ταινιάρα.