The Wanting Mare: Η ταινία που έχει το απόλυτο βαθμολόγησης πριν καν κυκλοφορήσει
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

The Wanting Mare: Η ταινία που έχει το απόλυτο βαθμολόγησης πριν καν κυκλοφορήσει

Άμα βλέπεις 100% στο Rotten Tomatoes, τότε ίσως και να μιλάμε για κινηματογραφική εμπειρία που σου μένει.

Κάποιοι την αποκαλούν κοσμικό δράμα. Άλλοι science fiction δυστοπία. Άλλοι την εντάσσουν στην κατηγορία του fantasy epic. Η ίδια η ταινία αυτοπροβάλλεται ως το πιο εντυπωσιακό sci-fi της νέας δεκαετίας, αλλά ταυτόχρονα κι ένα ερωτικό όνειρο.

Το The Wanting Mare είναι όλα αυτά μαζί και πολλά περισσότερα, ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι για να γυριστεί χρειάστηκε πέντε χρόνια, με πολλά από τα οπτικά εφέ να αλλάζουν και να εξελίσσονται όσο αυξάνονταν οι προοπτικές της κινηματογραφικής τεχνολογίας σε αυτή την πενταετία από το πρώτο γύρισμα μέχρι το μοντάζ. Παράλληλα, είναι μια ταινία που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου σε ένα σπίτι στο Νιου Τζέρσι, οπότε ό,τι βλέπουμε είναι green screen.

Αυτό δεν είναι εντυπωσιακό, βάσει και του τελικού αποτελέσματος, μόνο σε επίπεδο εικόνων. Είναι και κάτι πολύ δύσκολο για τον ηθοποιό που παίζει, ώστε να βάλει το μυαλό του σε μια διαδικασία να φανταστεί και να πειστεί πως η φαντασία του ξετυλίγεται μπροστά του. Για μια ταινία αυτού του είδους, ο δείκτης δυσκολίας είναι μεγάλος.

Καθώς κιόλας το καστ έχει αρκετούς άγνωστους και νέους ηλικιακά ηθοποιούς, αυτό που περιγράφεται στο εξωτερικό για το The Wanting Mare, εκτοξεύει τις προσδοκίες πολύ ψηλά.

Τι είναι όμως το The Wanting Mare; Ο σκηνοθέτης και δημιουργός Νίκολας Μπέιτμαν μας κατευθύνει στο φανταστικό σύμπαν του Ανμέρε, στα βόρεια της πόλης Γουίθρεν, όπου πανέμορφα και άγρια άλογα τρέχουν στις ακτές. Αυτά τα άλογα αποτελούν εξαγώγιμο προϊόν και γι΄αυτό μια φορά τον χρόνο τα αιχμαλωτίζουν και τα στέλνουν σε άλλες υπερπόντιες περιοχές.

Τα άλογα όμως αποτελούν και μια διέξοδο για τους ανθρώπους στο Γουίθρεν, ώστε να βρουν τρόπο να πάνε στην εντυπωσιακή πόλη Λεβίθεν στη δύση κι εκεί να ξεκινήσουν μια άλλη ζωή.

Στο καλυμμένο από ομίχλη και αφόρητη ζέστη Γουίθρεν, μια πόλη που θυμίζει κάτι από Άβαλον, γεννιέται η Μοίρα, με τη μάνα της, λίγο πριν πεθάνει, να της ψιθυρίζει στη μνήμη το μέλλον της και ένα όνειρο που κρύβει μυστικά που δεν πρέπει να αποκαλυφθούν. Είναι ένα όνειρο από την πραγματικότητα μιας άλλης εποχής όπου η μαγεία ήταν υπαρκτή και οι μύθοι του σήμερα, κάποτε έζησαν στ΄αλήθεια!

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Αν και μωρό, η Μοίρα κρατά στην ανάμνηση της έντονα όσα της είπε η μητέρα της, όμως δεν έχει κανέναν να την βοηθήσει στην ερμηνεία αυτών που της είχε πει.  Γι΄αυτό μέσα από το εμπόριο αλόγων θα βρεθεί στη Λέβιθεν και θα αναζητήσει κάθε πληροφορία για το όνειρο. Καλύπτοντας ένα χρονικό εύρος 35 ετών, το The Wanting Mare αποτελεί ταινία-ερωτικό γράμμα του Μπέιτμαν στο ίδιο του το παρελθόν, στους προγόνους του.

Έχοντας προβληθεί σε indie φεστιβάλ της Αμερικής, το The Wanting Mare ετοιμάζεται για να βγει στις αίθουσες στις 5 Φεβρουαρίου με παράσημα στις αποσκευές, αφού έχει ένα 100% στο Rotten Tomatoes και όλοι κάνουν λόγο για έναν από τους σκηνοθέτες της επόμενης δεκαετίας, μα και για ένα fantasy κομψοτέχνημα που ταξιδεύει τον θεατή σε ένα σύμπαν απεριόριστων δυνατοτήτων και συναισθήσεων.