Ετοιμάσου για μαγεία: Έγινε γνωστή η σύνοψη της prequel σειράς του Lord of the Rings
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Ετοιμάσου για μαγεία: Έγινε γνωστή η σύνοψη της prequel σειράς του Lord of the Rings

Όσοι έχουμε διαβάσει τα βιβλία του Τόλκιν, υπήρχαν τόσα πολλά μέρη και χαρακτήρες που θέλαμε να «ζωντανέψουν» σε σινεμά ή τηλεόραση.

Έχουν περάσει 7 χρόνια από το Battle of the Five Armies και σε αυτό το διάστημα όσοι λατρεύουμε βαθιά τον κόσμο του Τόλκιν, έχουμε κάνει τρελά σενάρια στο κεφάλι μας για πράγματα από τη μυθολογία αυτή που δεν έχουν γίνει ταινία.

Όχι μόνο πράγματα από το βιβλίο Hobbit  ή την τριλογία Lord of the Rings που αλλοιώθηκαν προς κινηματογραφική τέρψη, αλλά και πράγματα από ιστορίες που τοποθετούνται χρονικά και τοπικά εντελώς αλλού από τη Μέση Γη και την Τρίτη Εποχή που σηματοδοτεί το τέλος των Ξωτικών και την Ανθρώπινη Κυριαρχία.

Για παράδειγμα η πτώση της Γκόντολιν είναι κάτι που θα πεθαίναμε για να το κάνει ταινία ο Πίτερ Τζάκσον. Η δημιουργία των Βάλαρ και η πτώση του Μέλκορ, η αρχική δημιουργία των δαχτυλιδιών ή η πρώτη μάχη με τον Σάουρον που αποκάλυψε την ευκολία των ανθρώπων στη διαφθορά, είναι μερικές πρόχειρες σκέψεις απ΄όσα θα θέλαμε να δούμε.

Όταν λοιπόν ανακοινώθηκε η δημιουργία σειράς από το Amazon πριν μια τριετία περίπου, το μυαλό πολλών εξ ημών πήγε σε ελπίδες πραγμάτωσης αυτών των φαντασιώσεων.

Για ένα εξίσου μεγάλο χρονικό διάστημα, όσα μας είχαν δοθεί ως λεπτομέρειες για το πού θα κινηθεί η σειρά, ήταν φήμες, εικασίες, μικρά teaser με φωτογραφίες χαρτών και τίποτα επίσημο.

Μέχρι την Τετάρτη, όταν και κυκλοφόρησε η σύνοψη της σειράς, όπου μας δίνονται σημαντικές πληροφορίες και ανατρέπεται το σενάριο που ήθελε τη σειρά να μας μεταφέρει στη ζωή του Άραγκορν πριν γίνει μέλος της Συντροφιάς, δηλαδή τη συμπαρουσία του με τους Ντουνεντάιν και τη μετάβαση του προς το να γίνει Φύλακας του Βορρά.

«Η επερχόμενη σειρά της Amazon Studios φέρνει για πρώτη φορά στις οθόνες τους ηρωικούς μύθους της Δεύτερης Εποχής της ιστορίας της Μέσης Γης. Αυτή η επική δραματουργία είναι τοποθετημένη χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα του Lord of the Rings και του Hobbit και μεταφέρει τους θεατές σε μια εποχή παλιά, όταν και θεμελιώθηκαν πανίσχυρες δυνάμεις, βασίλεια έφτασαν στο απόγειο τους και μετά καταστράφηκαν, απρόσμενοι ήρωες δοκιμάστηκαν, η ελπίδα κρεμόταν από την πιο λεπτή κλωστή και ο μεγαλύτερος villain από το σύμπαν του Τόλκιν απειλούσε να καλύψει τη γη στο σκοτάδι.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Ξεκινώντας από μια εποχή σχετικής ειρήνης, η σειρά ακολουθεί ένα σύνολο χαρακτήρων, κάποιων γνωστών κάποιων καινούργιων, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με την εκ νέου ανάδυση του σκότους στη Μέση Γη. Από τα πιο σκοτεινά βάθη των Βουνών της Ομίχλης, στα μαγικά δάση της πρωτεύουσας των Ξωτικών, της Λίντον, στο μαγευτικό βασίλειο του Νούμενορ κι από κει στις πιο απόμακρες περιοχές του χάρτη, αυτά τα βασίλεια και οι χαρακτήρες θα γεννήσουν μύθους που θα αναφέρονται αιώνες μετά τον χαμό τους».

Αν μη τι άλλο, αυτή η σύνοψη θέτει τα εδαφικά όρια στα οποία θα κινηθεί η σειρά και μας προϊδεάζει για μια καλύτερη εικόνα του Σάουρον, ο οποίος πήρε τα ηνία του Σκότους από τον Μόργκοθ και κάπου στον 5ο αιώνα της Δεύτερης Εποχής εμφανίστηκε ως ο Βασιλιάς των Δώρων και ξεγέλασε τους σιδηρουργούς των ξωτικών, μεταξύ των οποίων και ο Σελέμπριμπορ, και τους χρησιμοποίησε για να φτιάξει το Ένα Δαχτυλίδι.

Είναι σίγουρα ένας λόγος ενθουσιασμού και αναμένουμε με ακόμα μεγαλύτερη δίψα ένα teaser/trailer και ευχόμαστε να μη βγουν επ΄ουδενί σωστοί όσοι προοιωνίζουν μια…ψυχρολουσία από το αποτέλεσμα, σε σχέση κιόλας με το Lord of the Rings.