Το Wandavision ίσως και να ξεπεράσει τις προσδοκίες των MCU φανατικών
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Το Wandavision ίσως και να ξεπεράσει τις προσδοκίες των MCU φανατικών

Ένα ιδιαίτερο κόνσεπτ που βρήκε τον τρόπο να συνδεθεί με τον θεατή.

Από τις σειρές που είχε προαναγγείλει το καλοκαίρι του 2019 η Marvel στη ComicCon του Σαν Ντιέγκο, εκείνη που μάλλον συγκέντρωνε το λιγότερο ενδιαφέρον, ήταν το Wandavision.

Ήταν τόσο ξεκάθαρο το φινάλε του Vision στο Infinity War, αλλά και το αμερικανιστί make piece with it της Wanda στο Endgame, που δεν φαινόταν να υπήρχε η παραμικρή χαραμάδα για να πιαστεί κάποιος και να δομήσει ένα ενδιαφέρον στόρι που μπορεί και να διαφοροποιούσε ακόμα και την ίδια την εξέλιξη του MCU στα επόμενα χρόνια.

Για να γίνουμε πιο κατανοητοί, στη σειρά Hawkeye, θα δούμε τον Κλιντ να εκπαιδεύει την επόμενη γενιά Hawkeye, η οποία μπορεί και να βρει θέση στην επόμενη δεκαετία ταινιών της Marvel.

Με το Wandavision τα πράγματα περιπλέχτηκαν κι άλλο όταν είδαμε το trailer και έγιναν γνωστές αυτές οι πολύ γενικές λεπτομέρειες για το πού θα κατευθυνθεί αυτή η μίνι σειρά.

Ύστερα από την κυκλοφορία των δύο πρώτων επεισοδίων στο Disney+, μπορούμε να πούμε πως ο τρόπος που χτίζει η σειρά μια κατάσταση για να δημιουργήσει μεγαλύτερο σοκ όταν θα γίνει η μετάβαση έξω από την παραίσθηση, μπορεί να δώσει και δίνει στους fans κάτι απροσδόκητο και πέρα από κάθε φαντασία.

Κατ΄αρχάς ο συνδυασμός μιας αύρας Truman Show με λίγο Bewitched και Odd Couple, τοποθετεί τη σειρά σε δύο χρονικά πλαίσια, σε δύο κινηματογραφικές και τηλεοπτικές εποχές, με το ασπρόμαυρο και αυτό το κωμικό παίξιμο που ακολούθησε τη βωβή εποχή, το κάπως μαγκωμένο και συνάμα ξεχειλίζον, να βάζουν μια κωμική λεζάντα, μα να προδιαθέτουν για την ανατροπή της.

Ίσως το όλο κλίμα που στήνεται να έχει κάποια σχέση με τον Captain America και τα όσα έκανε στο κβαντικό βασίλειο στο τέλος του Endgame, όταν επέστρεψε τους λίθους στις στιγμές που τους πήραν και επανήλθε στο τώρα γερασμένος, έχοντας απολαύσει μια ζωή ευτυχίας με την Πέγκι Κάρτερ.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Είναι πολύ σωστή η επιλογή για επεισόδια μισής ώρας στη λογική των sitcom, ένα πνεύμα που η σειρά θα έχει όπως λέγεται μέχρι τα δύο τελευταία επεισόδια, όταν και η Wanda με τον Vision θα γίνουν έγχρωμοι και οι δυνάμεις τους θα χρειαστούν για διάσωση κι όχι για να φτιάξουν το τραπέζι για να φάνε το αφεντικό και η σύζυγος του Vision.

Περισσότερο απ΄όλα η σειρά του Ζακ Σέφερ πετυχαίνει να προκαλέσει την προσμονή και να κάνει τον θεατή να παράγει πιθανές κατευθύνσεις και σενάρια για τη συνέχεια στο μυαλό του.

Η Όλσεν και ο Πολ Μπέτανι έχουν τρομερή χημεία, συνδυάζουν την αμερικανική πρόζα με τον βρετανικό σνομπισμό στην εκφορά των λέξεων, κάτι που δεν οδηγεί σε κάποιο ξεκάρδισμα, μα θέτει τον τόνο για την προαναφερθείσα και εικαζόμενη ανατροπή σκηνικού.

Άλλωστε, όπως ανέφερε κάποια στιγμή ο Κέβιν Φάιγκι, CEO της Marvel, η Wanda και ο Vision είναι οι δύο χαρακτήρες που έχουν βιώσει τις περισσότερες αλλαγές και φέρουν το μεγαλύτερο τραύμα μέσα τους. Κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα αναδυθεί ως συνθήκη ως το 9ο επεισόδιο που θα είναι το τελευταίο της σεζόν, αλλά μάλλον όχι και της σειράς συνολικά, αφού η δυναμική της δύσκολα δεν θα της δώσει και μια δεύτερη γύρα.