Το Sky Rojo μπορεί να είναι η καλύτερη σειρά που έχουν γράψει οι δημιουργοί του Casa de Papel (Vid)
Βρείτε μας στο

Μετά από μια τριετία παροξυσμού για το Casa de Papel και με το 2020 να του έδωσε ακόμα μια επιτυχία μέσω Netflix, το Locked Up, ο Άλεξ Πίνα και η Εσθέρ Μαρτίνεζ βρίσκονται σε εκείνο το σημείο όπου ακόμα και το χειρότερο του σενάριο θα πάει σφαίρα.

Το είδαμε με το White Lines που ήθελε μπόλικη προσπάθεια για να συνδεθείς με την πλοκή και να μη νιώσεις μια αδυσώπητη αδιαφορία, το είδαμε λιγότερο στο El Embarcadero, που δεν ήταν τόσο κακό, αλλά είχε έλλειψη σε πολλά στοιχεία που θα μπορούσαν να δυναμώσουν το είδος της ιστορίας που αφηγείτο.

Τώρα ο Πίνα κι η Μαρτίνεζ ίσως να έχουν στα σκαριά το καλύτερο τους σενάριο, το καλύτερο τους έργο συνολικά. Μπορεί να είμαστε βιαστικοί στην κρίση μας, αλλά το κόνσεπτ που έχει το Sky Rojo και το trailer δικαιολογούν αρκετά αυτή την προδιάθεση. Κι αν σκεφτεί κανείς ότι στα δικά μας μάτια κάτι αντίστοιχο δεν είχε συμβεί με το Locked Up ή με τις δύο τελευταίες σεζόν του Casa de Papel, τότε παίζει και να έχουμε δίκιο.

Το μόνο – ίσως – ανησυχητικό με το Sky Rojo είναι ότι πρόκειται για σειρά που θα προβληθεί πρώτη φορά στο Netflix, σε αντίθεση με το Casa και το Locked Up που πρώτα δοκιμάστηκαν στην ισπανική τηλεόραση, με το πρώτο να μην θέλγει ιδιαίτερα πριν μερικά χρόνια.

Το ρίσκο για τον Πίνα και την Εσθέρ είναι πάντως μικρό, όπως και για τον θεατή, καθώς στο Sky Rojo που θα είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα στις 19 Μαρτίου, μιλάμε για μια σεζόν 8 επεισοδίων με διάρκεια 25 λεπτών που είναι γεμάτα από το είδος που έχουν φτιάξει. Ποιο είναι αυτό; Οι ίδιοι το ονομάζουν Latin Pulp, με το δεύτερο συνθετικό να έχει πολλά να πει όσον αφορά στην ταραντινική οπτική του γουέστερν που έχει έντονη σε στοιχεία η σειρά, όσο και για την απόδοση της ανομίας και του αίματος.

Η ιστορία ακολουθεί τρεις κοπέλες που εργάζονται ως χορεύτριες στο κλαμπ Las Novias και είναι εκ των πραγμάτων μπλεγμένες στον κόσμο και το νόμο της νύχτας που φέρνει συγκεκριμένες συνθήκες για τρεις πολύ ωραίες κοπέλες.

Η κοινή τους θέληση για να ξεφύγουν από αυτή τη ζωή και να κυνηγήσουν κάτι άλλο, θα τις ενώσει, αλλά θα τις κάνει και ταυτόχρονα θήραμα για επικίνδυνους κυνηγούς. Έμποροι ναρκωτικών και μαφιόζοι θα τις αναζητήσουν και οι τρεις τους θα πρέπει να αποφασίσουν μέσα τους ότι η διαφυγή δε μπορεί να επιτευχθεί δίχως το αίμα. Το ερώτημα είναι πόσο αίμα των άλλων και πόσο αίμα δικό τους θα απαιτηθεί..;

«Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο για τη δομή του κάθε επεισοδίου, το έδωσαν οι δημιουργοί μιλώντας στο Variety. «Θέλαμε να φτιάξουμε 25λεπτα επεισόδια όπου η τρίτη πράξη είναι η στιγμή της έκρηξης για όλες τις αντιπαραθέσεις που έχουν προηγηθεί στις δύο προηγούμενες πράξεις». Με απλά λόγια, κάθε επεισόδιο παρουσιάζεται να έχει ένα φινάλε κλιμακούμενο και με στοιχεία που αρμόζουν σε ένα action crime, ιδίως της πιο έμπλεης ταμπεραμέντου ισπανόφωνης σχολής.

Να το απλοποιήσουμε κι άλλο; Φαντάσου μια σειρά που έχει τρεις Ναϊρόμπι ενωμένες κι έτοιμες για όλα!