The Peripheral: Η σειρά που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα το 2021
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

The Peripheral: Η σειρά που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα το 2021

Φαίνεται πως το Amazon πάει για φουλ επίθεση απέναντι στους έτερους ανταγωνιστές του streaming.

Ήταν κάπου στα μέσα του 2019 όταν ξεκίνησε μια διαδικασία μεταστροφής πολλών μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων προς τη δημιουργία πλατφόρμας αντίστοιχης με το Netflix. Disney+, HBO Max, Apple TV ήταν τα τρία δυνατά brands που είχαν ανακοινωθεί.

Παράλληλα, εκτός του Netflix, υπήρχαν το Hulu και το Amazon Prime. Αυτό το τελευταίο, αν και με τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη πίσω του, φαινόταν να μένει διαρκώς στη σκιά του Netflix και να ξεκλέβει ελάχιστα την προσοχή του κοινού με σποραδικά καλές σειρές όπως το The Start Up, το Goliath ή το Homecoming και το πρόσφατο The Hunters.

Για το 2021 όμως το Amazon έχει βγάλει το, αμερικανιστί, heavy machinery. Αναγνωρίζοντας πως είναι μια gap χρονιά για τα περισσότερα δίκτυα, ιδίως μετά κι από ένα έτος γεμάτο αναβολές λόγω πανδημίας, το Amazon θέλει να προλάβει τους μεγάλους αντιπάλους του – λέγε με Game of Thrones prequel στο HBO Max ή ρελάνς Marvel σειρών στο Disney+- και να δομήσει μια μορφή κυριαρχίας.

Έτσι, μέσα στο τρέχον έτος, εκτός από το σοβαρό ενδεχόμενο να δούμε επιτέλους τη σειρά για το σύμπαν του Τόλκιν, το prequel των Hobbit και Lord of the Rings, υπάρχει και μια σειρά που στη θεωρία δεν περιμένουν πολλοί να θριαμβεύσει, αλλά έχει τα φόντα για να το κάνει.

Πίσω στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, της δεύτερης αυτής της χιλιετίας, ο Γουίλιαμ Γκίμπσον ξεκινούσε να γράφει την Τριλογία Jackpot, που αποτελείται από τα βιβλία Neuromancer, Agency και The Peripheral. Εκείνη η περίοδος συνέπεσε με μια σημαντική «αναγόμωση» του sci-fi storytelling σε σινεμά και τηλεόραση που έφερε ως αποτέλεσμα στην πορεία κινηματογραφικά έργα όπως το Ready Player One, το Annihilation, το Bird Box, το Ad Astra και τηλεοπτικά το Travelers, το Altered Carbon, το Dark και φυσικά το Westworld.

Το τελευταίο δεν αναφέρεται τυχαία έσχατο. Αυτό γιατί είναι οι δημιουργοί του Λίζα Τζόι και Τζόναθαν Νόλαν που θα μας φέρουν στο Amazon Prime ένα αντίστοιχο δυστοπικό sci-fi, για το οποίο ελπίζουμε να μην πάρει τη φθίνουσα πορεία του Westworld.

Η πρώτη σεζόν της σειράς ήταν απ΄αυτές που αποτελούν σημείο αναφοράς, ένα μνημείο για το είδος της αφήγησης. Ήταν αυτή η σεζόν που έστρεψε το βλέμμα της Amazon πάνω στο ντουέτο για να τους υπογράψει χωρίς να νοιάζεται που ταυτόχρονα είχαν την υποχρέωση να ολοκληρώσουν τρεις σεζόν Westworld στο HBO.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Μέσα απ΄αυτή τη συμφωνία το δίδυμο αναμένεται να κερδίσει συνολικά 200 εκατομμύρια δολάρια, με πρώτο πρότζεκτ αυτής της συνεργασίας να είναι το The Peripheral, όπου θα είναι executive producers και τη σκηνοθεσία-προσαρμογή του σεναρίου θα αναλάβει ο Βιτσέντζο Νατάλι.

Το The Peripheral επικεντρώνεται στη νεαρή Φλιν Φίσερ η οποία προσπαθεί να συντηρήσει μαζί με τον αδερφό της την οικογένεια της σε ένα κοντινό αμερικάνικο μέλλον όπου τα πράγματα είναι πολύ άσχημα σε επαγγελματικό επίπεδο, με τη διακίνηση ναρκωτικών να έλκει όλους τους νέους.

Η Φλιν καταφέρνει να αποφύγει αυτή την έλξη και βγάζει λεφτά από έναν Οίκο Φροντίδας Βετεράνων μιας συγκεκριμένης μονάδας στρατού, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε ένα vr παιχνίδι ως σκοπευτής για χάρη ενός εκατομμυριούχου. Το δεύτερο αποφασίζει να το σταματήσει γιατί δεν αντέχει την αιματοχυσία, έστω κι αυτής της μορφής.

70 χρόνια μετά, ο Γουίλφ Νέδερτον, κάτοικος Λονδίνου, είναι ένας από τους τυχερούς του τότε αποκαλυπτικού κόσμου, αφού ανήκει στο κομμάτι μιας ολιγαρχικής κοινωνίας που διαθέτει χρήμα και δύναμη και συνεχίζει να την αυξάνει. Σε εκείνη την εποχή η καταβύθιση σε παραισθησιακούς, επίπλαστους κόσμους του παρελθόντος, είναι hype και άκρως προσοδοφόρο.

Πίσω στο χρόνο της Φλιν, ο αδερφός της Μπάρτον συμμετέχει μυστικά στη δημιουργία ενός άλλου online παιχνιδιού, όπου το σκηνικό θυμίζει έντονα Λονδίνο, και πείθει την αδερφή του ως μια από τις top gamers να γίνει κομμάτι της δημιουργίας εξηγώντας της ότι δεν πρόκειται για άλλη μια περίπτωση σκοπευτή. Και πάλι όμως, η Φλιν αντικρύζει μια ακμάζουσα και σκληρή εγκληματικότητα.

Πολύ σύντομα, η Φλιν και ο Γουίλφ θα συνειδητοποιήσουν ότι οι κόσμοι τους, οι χρόνοι τους καμπυλώνουν και φτάνουν στο σημείο να συνυπάρξουν σε μια άλλη διάσταση. Κι όπως έχουμε δει σε αρκετές περιπτώσεις, όπως και στο Westworld, όταν κάμπτεται ο χρόνος, τότε το ανθρώπινο μυαλό οδηγείται με ακρίβεια σε μια παράνοια ή σε μια…διαφώτιση!

Η Κλόε Γκρέιζ Μόρετζ είναι εκείνη που θα πρωταγωνιστήσει και σίγουρα πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στην καριέρα της νεαρής ηθοποιού.

Περισσότερα για την πρώτη σεζόν της σειράς θα μάθουμε προς καλοκαίρι μεριά, όταν και θα ξεκινήσει η διαδικασία προώθησης της.