Το Netflix θα κυκλοφορεί μια νέα ταινία κάθε βδομάδα ως το τέλος του 2021 κι αυτές είναι οι πιο υποσχόμενες
Longdocs

Το Netflix θα κυκλοφορεί μια νέα ταινία κάθε βδομάδα ως το τέλος του 2021 κι αυτές είναι οι πιο υποσχόμενες

Με τρία δυνατά ονόματα που θα εμφανιστούν σε μια από τις ταινίες του, το Netflix μας προϊδέασε για μια χρονιά σε λογική καραντίνας.

Καθώς κανείς μας δε γνωρίζει ακόμα τι μπορεί να μας ξημερώσει στο μέλλον τούτης της χρονιάς, αν τα εμβόλια θα κάνουν τη διαφορά, αν θα δούμε τη ζωή να επανέρχεται σε αυτό που ήταν έστω πριν το lockdown, το Netflix μας διατηρεί σε τροχιά καραντίνας και το 2021.

Όπως συνέβη το 2020 από τον Απρίλιο και μετά, όταν και το Netflix θέλησε να γεμίσει την ταινιοθήκη του με νέες και παλιές, δικές του και ξένες παραγωγές που αγόραζε, με στόχο να προσφέρει τόσο υλικό, ώστε να είναι σταθερό ανοιχτό tab σε κινητά, laptop και tablet, με την ίδια λογική πάει και για το 2021.

Φέτος πολύ πιο οργανωμένα και με περισσότερο περιθώριο επαναπροσδιορισμού. Έχοντας απαντήσει στον ανταγωνισμό με γρήγορες κινήσεις, ποντάροντας στο διεθνές του brand και στις πολύ μεγαλύτερες επενδύσεις σε δημιουργούς, το Netflix ανακοίνωσε διά στόματος Ράιαν Ρέινολντς, Ντουέιν Τζόνσον και Γκαλ Γκαντότ ότι το 2021 φέρνει μια καινούργια ταινία δικής του παραγωγής…ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ!

Αυτό θα είναι το μίνιμουμ και χώρια τις ταινίες που θα ενσωματώνει κατά καιρούς στην ταινιοθήκη του. Έχουμε φάει ήδη τον πρώτο μήνα του έτους, μας μένουν επομένως ακόμα 11, άρα πρακτικά 46-47 εβδομάδες, άρα ισόποσες ταινίες. Μιλάμε για αριθμό που κανένα μεγάλο στούντιο δεν κάνει σε διάστημα όχι ενός έτους, αλλά ούτε δύο.

Φυσικά κανείς δεν περιμένει ότι και οι 47 θα βλέπονται ευχάριστα. Υπάρχουν αυτές που έχουν τα φόντα για να μας εντυπωσιάσουν και θα το κάνουν, αυτές που έχουν τα φόντα, αλλά θα αποτύχουν και τα αντίστροφα τους. Αυτές δηλαδή που κανείς δεν περιμένει και μπορεί να μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον με έντονα θετικό τρόπο κι αυτές που λίγοι θα ασχοληθούν πριν, αλλά και μετά την προβολή τους.

Από το trailer-ανακοινωθέν του Netflix, οι ταινίες που φαίνεται να συγκεντρώνουν όλες τις προσδοκίες είναι οι ακόλουθες:

 

Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι

The Dig

Από τις λίγες που γνωρίζουμε την ακριβή ημέρα κυκλοφορίας τους και μάλιστα πολύ σύντομα. Την Παρασκευή που μας έρχεται, θα είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα και ήδη έχει αποσπάσει πολλά θετικά σχόλια. Φυσικά είναι τέτοιο το είδος της ταινίας που δεν μπορεί κανείς να αναμένει να συγκλονιστεί. Έχουμε όμως ένα αξιόλογο καστ, ένα ωραίο κλίμα εποχής Β΄Παγκοσμίου Πολέμου κι αυτή την απαράμιλλη ικανότητα του βρετανικού σινεμά να συνθέτει δράματα εποχής – εδώ πραγματώνεται από τον νέο και ταλαντούχτο Σάιμον Στόουν.

Ο Ρέιφ Φάινς είναι ένας αρχαιολόγος που προσλαμβάνεται από την Κάρι Μάλιγκαν για να κάνει ανασκαφές στο σπίτι της στη βρετανική εξοχή και πρόκειται να ανακαλύψουν κάτι συνταρακτικό.

The Hand of God

Με αυτόν τον τίτλο και δεδομένου ότι στο φινάλε του 2020 είχαμε τον θάνατο του Μαραντόνα, το μυαλό όλων πάει σε μια ταινία-βιογραφία του Ντιεγκίτο. Δεν πρόκειται επ΄αυτού. Έχει βέβαια συμμετοχή ο Ντιέγκο και εκείνος αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία της ιδέας, της ιστορίας που θέλει να πει ο Πάολο Σορεντίνο. Όπως είχε εξηγήσει ο σκηνοθέτης του Youth και του υπέροχου Grande Belezza, ο Μαραντόνα του έσωσε τη ζωή.

Όταν ήταν μικρός, 16 ετών, αντί να πάει με τους γονείς του σε ένα εξοχικό που είχαν στην επαρχία της Νάπολη, εκείνος προτίμησε να μείνει στην πόλη για να πάει να δει ένα παιχνίδι του. Εκείνο το σαββατοκύριακο ήταν το πρώτο, αλλά όχι το τελευταίο που θα περνούσε με τους γονείς του. Ένα πρόβλημα με το σύστημα θέρμανσης στο εξοχικό θα προκαλέσει τον θάνατο τους και ο Σορεντίνο βρήκε μετά από τόσες δεκαετίες την ανάγκη να αφηγηθεί ένα προσωπικό του βίωμα και εμπιστεύτηκε το Netflix για να το κάνει αυτό.

Don’t Look Up

Εδώ μιλάμε για supernova film. Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις; Αν και στο παρελθόν τέτοιες ταινίες σε πλατφόρμες δεν έχουν πάει κατά το προσδοκώμενο, σε αυτή την περίπτωση δεν βλέπουμε πως δε θα μπει στο top της χρονιάς. Σκηνοθεσία από τον Άνταμ ΜακΚέι του Big Short και του Vice. Καστ που περιλαμβάνει Μέριλ Στριπ, Λεονάρντο Ντικάπριο, Κέιτ Μπλάνσετ, Κρις Έβανς, Τζένιφερ Λόρενς, Τιμοτέ Σαλαμέ, Τζόνα Χιλ, Μάθιου Πέρι, Αριάνα Γκράντε, Ρον Πέρλμαν και Kid Cudi. Χάθηκε το μέτρημα.

Το Don’t Look Up είναι μια πολιτική σάτιρα που θυμίζει ίσως το Laundromat, όχι σε υπόθεση, αλλά σε υφολογία.

Thunder Force

Η Οκτάβια Σπένσερ ανήκει ως παραγωγός και δημιουργός εδώ και καιρό στο δυναμικό του Netflix και μαζί με την κορυφαία κωμικό Μελίσα ΜακΚάρθι θα γίνουν δύο υπερηρωίδες στην κωμωδία δράσης που σκηνοθετεί ο Μπεν Φαλκόν, στην 6η ή 7η φορά που σκηνοθετεί την ΜακΚάρθι, με τελευταία τους σύμπραξη το «Can You Ever Forgive Me?» που είχα πάει στα Όσκαρ. Μαζί με τις δύο κυρίες ο Τζέισον Μπέιτμαν, ο Μπόμπι Καναβάλε και η Πομ Κλεμέντιεφ.

Red Notice

Κωμωδία δράσης με σύμπραξη τριών πολύ δυνατών ονομάτων. Μπορεί το Red Notice να μην είναι η ταινία που περιμένεις να σου αλλάξει την οπτική, αλλά όταν έχεις πακέτο τους The Rock-Ρέινολντς-Γκαντότ να αλληλοκυνηγιούνται, τότε δεν θες κάτι άλλο για κίνητρο. Τη σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει ο χρόνια συνεργάτης του Τζόνσον, Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ.

The Harder They Fall

Τζέιμς Σάμουελ και Μπόαζ Γιακίν γράφουν το σενάριο και σκηνοθετούν μια ταινία που ο τίτλος της παραπέμπει σε remake της ταινίας του 1956 με πρωταγωνιστή τον Χάμφρι Μπόγκαρτ. Δεν πρόκειται επ΄αυτού όμως. Πρόκειται για ένα γουέστερν με full black cast, κάτι που σαφώς και έχει πολιτικό μήνυμα, ειδικά όταν μιλάμε για ένα κινηματογραφικό είδος που πρωτοφτιάχτηκε από λευκούς για λευκούς.

Ίντρις Έλμπα, Ρετζίνα Κινγκ, Ζάζι Μπιτζ, Τζόναθαν Μέιτζορς, Λακίθ Στάνφιλντ, Ντελρόι Λίντο, Μουσταφά Σακίρ, Έντι Καθέγκι συνθέτουν ένα καστ με ονόματα δυνατά από το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο ράφι της βιομηχανίας.

Bruised

Η Χάλι Μπέρι στην πρώτη της σκηνοθετική απόπειρα, πρωταγωνιστεί σε μια ταινία που θυμίζει κάτι από Million Dollar Baby. Βασισμένη στο σενάριο της Μισέλ Ρόζενφαρμπ, η Μπέρι μας αφηγείται την ιστορία της Τζάκι Τζάστις, αθλήτριας του MMA, η οποία βλέπει τη νέα γενιά να ετοιμάζεται να της πάρει τα σκήπτρα. Καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει το rising star του αθλήματος, θα κληθεί να αποδείξει κι ότι μπορεί ταυτόχρονα να λειτουργήσει ως μάνα του 6χρονου γιου της.

The Woman In The Window

Μετά την Ελεγεία του Χιλμπίλι, η Έιμι Άνταμς πρωταγωνιστεί μαζί με Τζούλιαν Μουρ, Γκάρι Όλντμαν, Άνθονι Μάκι και Τζένιφερ Τζέισον-Λάι στο Woman In The Window, όπου υποδύεται μια αγοραφοβική επιστήμονα που παρακολουθεί από ένα τηλεσκόπιο την φαινομενικά τέλεια οικογένεια της απέναντι πολυκατοικίας.

Να αναφερθεί πως η εν λόγω ταινία είναι αρχικά παραγωγής της 20th Century Fox, που θα κυκλοφορούσε την ταινία τον Οκτώβριο του 2019. Κάποια test screenings επέβαλαν αλλαγές στο μοντάζ και αναπρογραμματισμό για τον Μάιο του 2020. Η πανδημία έσπρωξε την ταινία προς τον Αύγουστο, αλλά τελικά αφαιρέθηκε εντελώς από τον προγραμματισμό της Fox. Το Netflix προσέγγισε το στούντιο και αγόρασε τα δικαιώματα διανομής.

Escape from Spiderhead

Extraction νούμερο 2 από τον Κρις Χέμσγουορθ; Μπορεί. Μακάρι. Μαζί με τον Μάιλς Τέλερ είναι δύο κατάδικοι σε μια φυλακή στο μέλλον, όταν τους πλησιάζει ένας τύπος και τους δίνει χάπια που εξουσιάζουν τα συναισθήματα.