Η μαγεία επιστρέφει: Το HBO κάνει σίριαλ τον ήρωα των παιδικών μας χρόνων!
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Η μαγεία επιστρέφει: Το HBO κάνει σίριαλ τον ήρωα των παιδικών μας χρόνων!

Τίποτα δεν είναι επίσημο αλλά όπου υπάρχει καπνός, συνήθως υπάρχει και φωτιά.

Αγαπήθηκε από άπειρα μικρά και μεγάλα παιδιά στην λογοτεχνική του μορφή κάπου στα τέλη των 90s. Η κινηματογραφική μεταφορά των ιστοριών του μετουσίωσαν το όνομά του σε ένα από τα σημαντικότερα της ευρύτερης ποπ κουλτούρας και την εμπνεύστρια των περιπετειών του, την Τζοάν Ρόουλινγκ, από μια άσημη και φτωχή συγγραφέα σε μια από τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου.

Οι οκτώ ταινίες που αντιστοιχούσαν στα επτά βιβλία των περιπετειών έκαναν παγκόσμιο πάταγο και το πιο εντυπωσιακό με αυτές ήταν πως καθώς ερχόταν η μια μετά την άλλη, τόσο πιο «ενήλικο» και σκοτεινό γινόταν και το περιεχόμενό τους. Μιλάμε φυσικά για τον Χάρι Πότερ, που δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως η φανταστική ιστορία του μέσω της οποίας βιώσαμε την ενηλικίωσή του, υπήρξε ταυτόχρονα και η ενηλικίωση του ίδιου του κοινού του: από μικροί θεατές παιδικών ιστοριών εξελιχθήκαμε σε ενήλικοι φαν σκοτεινής φαντασίας.

Εδώ και χρόνια, η δομή της αφήγησης που αντιστοιχεί στις ιστορίες του Χάρι Πότερ έχει ξεφύγει από το κινηματογραφικό μέσο: στο σήμερα, τα βιβλία της Ρόουλινγκ και η σεμιναριακή τους εξέλιξη σε επίπεδο ύφους και περιεχομένου, θα γινόντουσαν σειρά. Και φαίνεται πως το HBO Max, που έχει βάλει στόχο να γίνει το πιο πρωτοκλασάτο όνομα στον χώρο της streaming τηλεόρασης, στοχεύει στο να μην αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη έστω και ετεροχρονισμένα.

Σύμφωνα με αμερικάνικα δημοσιεύματα λοιπόν, το ΗΒΟ Max βρίσκεται σε «εξαιρετικά πρώιμο στάδιο συζητήσεων» για τη δημιουργία μιας τηλεοπτικής σειράς με τον Χάρι Πότερ, βασισμένη στα επτά μυθιστορήματα της Ρόουλινγκ. Συγκεκριμένα, το νέο προέρχεται από το πάντα έγκυρο σε τέτοια ζητήματα Hollywood Reporter, το οποίο ισχυρίζεται πως στελέχη του HBO «έχουν ξεκινήσει συνομιλίες με πιθανούς σεναριογράφους διερευνώντας πληθώρα ιδεών για την τηλεοπτική μεταφορά της ιστορίας του αγαπημένου ήρωα.

Η μαγεία επιστρέφει: Το HBO κάνει σίριαλ τον ήρωα των παιδικών μας χρόνων!

Βέβαια, τόσο το HBO Max όσο και η Warner όχι απλά δεν επιβεβαιώνουν αλλά αντίθετα, διαψεύδουν πως υπάρχει τέτοια συζήτηση. Ή μάλλον έβγαλαν μια διάψευση πολύ πιο… «έξυπνη». «Δεν υπάρχουν σειρές Χάρι Πότερ σε εξέλιξη στο στούντιο ή στην πλατφόρμα», αναφέρουν σε κοινή δήλωση στο «Hollywood Reporter». Η συγκεκριμένη διατύπωση φυσικά αφήνει ανοικτό το περιθώριο να υπάρξουν στο μέλλον τέτοιες εξελίξεις.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο που μια σειρά αγαπημένων franchise λανσάρονται σε streaming πλατφόρμες όπως το «The Mandalorian», που συσπείρωσε όλους τους φαν του Star Wars στο Disney+ ή η σειρά από το σύμπαν του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», που τοποθετείται πριν από τα γεγονότα της διάσημης τριλογία του Τόλκιν και αναμένεται στο Amazon εντός του 2021.

Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα

Μπορεί για την ώρα, σε επίσημο επίπεδο, να υπάρχουν διαψεύσεις αλλά δύσκολα το HBO Max θα μείνει έξω από αυτή την τάση της εποχής. Και με δεδομένο πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, το να δούμε το σύμπαν του Χάρι Πότερ να ζωντανεύει σε μια streaming πλατφόρμα είναι κάτι που μόνο να αποκλείεται δεν πρέπει…