Ο διάδοχος του «The Last Dance» βρέθηκε: Το πολυαναμενόμενο αθλητικό ντοκιμαντέρ που έρχεται στο Netflix
Βρείτε μας στο

Στην πρώτη καραντίνα, το τηλεοπτικό φαινόμενο της εποχής άκουγε στο όνομα «The Last Dance» και η επιτυχία ήταν εξασφαλισμένη: όταν μιλάμε για ένα ντοκιμαντέρ επικεντρωμένο στον καλύτερο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών -τον Μάικλ Τζόρνταν- και μάλιστα σε μια περίοδο που όλοι οι φίλοι του αθλητισμού είχαν χαρμανιάσει από την απουσία των σπορ, είναι εξαιρέσεις εκείνοι που δεν θα το δουν.

Τα αθλητικά ντοκιμαντέρ γνώρισαν μια πρωτοφανή άνθιση εντός του Netflix μετά την επιτυχία του «The Last Dance». Λογικό: άπαντες έψαχναν να βρουν τον άτυπο «αντικαταστάτη» του. Φυσικά, δύσκολα μπορεί να συναγωνιστεί σε hype το οποιοδήποτε ντοκιμαντέρ ολόκληρο Μάικλ Τζόρνταν. Μέσα στο Φεβρουάριο ωστόσο μάλλον έρχεται στην πλατφόρμα του Netflix, κάτι λιγότερο από ένα χρόνο μετά το «The Last Dance», ένα ντοκιμαντέρ με ειδικό βάρος και που τόσοι και τόσοι περιμέναμε. Ακόμα και αν έρχεται υπό μορφή ταινίας και όχι σειράς.

Πρόκειται για το «Pelé», που θα ντεμπουτάρει στο Netflix στις 23 Φεβρουαρίου και το οποίο θα αφηγείται την ιστορία των χρυσών χρόνων του θρυλικού Πελέ. Δηλαδή τα χρόνια ανάμεσα στο 1958 και το 1970. Ανάμεσα σε αυτή την δωδεκαετία, ο Πελέ υπήρξε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που περπατούσε στον πλανήτη (οι επόμενες δεκαετίες αμφισβήτησαν αυτόν τον τίτλο ωστόσο δύσκολα μπορεί να πει κανείς πως ο Βραζιλιάνος δεν ήταν ο goat της εποχής), συμμετείχε σε τέσσερα Μουντιάλ με την φανέλα της «Σελεσάο» και κατέκτησε τα τρία εξ’ αυτών.

Ο διάδοχος του «The Last Dance» βρέθηκε: Το πολυαναμενόμενο αθλητικό ντοκιμαντέρ που έρχεται στο Netflix

Η ανακοίνωση της κυκλοφορίας του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ από το Netflix συνοδεύτηκε από μια ενθουσιώδη ανάρτηση του 80χρονου σήμερα Βραζιλιάνου στο Twitter, στην οποία εξέφραζε τη χαρά του για το ότι θα θυμηθεί «τόσες υπέροχες αναμνήσεις». Με βάση τα όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής, το «Pelé» θα εμπεριέχει συνεντεύξεις τόσο του ίδιου του Πελέ όσο και άλλων θρυλικών συμπαικτών του σε εκείνη την Βραζιλία των τριών Μουντιάλ όπως οι Ζαγκάλο, Ζαϊρζίνιο και Ριβελίνο, ακυκλοφόρητο υλικό από εκείνα τα χρόνια καθώς και πληθώρα πληροφοριών για εκείνα τα χρόνια της ζωής του και το πως από ένα φτωχόπαιδο από τις αλάνες της Βραζιλίας εξελίχθηκε σε έναν παγκόσμιο σούπερσταρ.

Αρκεί άλλωστε να φανταστεί κανείς πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έκανε ντεμπούτο με την φανέλα της Βραζιλίας το 1956 όταν ήταν μόλις 16 χρονών και δυο χρόνια αργότερα, στο Μουντιάλ του 1958 στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής και mvp της διοργάνωσης. Μάλιστα, το ντοκιμαντέρ ενδέχεται να εξερευνήσει και σχετικά άσημες στιγμές της ιστορίας του όπως για παράδειγμα το γιατί δεν ήρθε να παίξει ποτέ στην Ευρώπη παρά το γεγονός ότι η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσπαθούσαν να τον πείσουν για χρόνια.

Ή τους λόγους που τον οδήγησαν να παίξει στο Μουντιάλ του 1970 παρά το γεγονός ότι είχε αποφασίσει να το μποϊκοτάρει. Συγκεκριμένα, το 1966 στο Μουντιάλ της Αγγλίας, η Βραζιλία είχε αποκλειστεί από τους ομίλους μετά από ένα 0-0 με την Πορτογαλία σε ένα ματς που ο διαιτητής είχε αρνηθεί καθαρό πέναλτι στην «Σελεσάο» σε ανατροπή του Πελέ. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος πίστευε πως η FIFA ηθελημένα απέκλεισε την Βραζιλία για να μην πάρει το τρίτο συνεχόμενο παγκόσμιό της και αρχικά ήταν άποψης ότι έπρεπε να μην κατέβει το 1970, εν τέλει ο (30χρονος πλέον) Πελέ και η παρέα του όχι απλά έδωσαν το «παρών» στο Μουντιάλ του Μεξικού αλλά κατέκτησαν και για τρίτη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Είτε τον αγαπάς είτε τον μισείς, ο Πελέ υπήρξε ο πρώτος μεγάλος σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και η ιστορία του η πρώτη «κινηματογραφική» ιστορία ενός παιχνιδιού που έχει την έμφυτη δυνατότητα να γεννά διαρκώς τέτοιες ιστορίες. Με άλλα λόγια, το ντοκιμαντέρ του Netflix δεν χάνεται. Ανυπομονούμε…