Την είδε σερί όλη: Ο Μπιλ Γκειτς προτείνει να δεις απόψε τη σειρά του Netflix που τον τρέλανε (Vid)
Βρείτε μας στο

Ο Μπιλ Γκέιτς έχει προτείνει ξανά ταινίες και τηλεοπτικά σόου στο παρελθόν, αλλά είναι η πρώτη φορά που μια σειρά μπαίνει στη λίστα με τις καλοκαιρινές προτάσεις του, δείγμα του πόσο πολύ του άρεσε .

Ο Αμερικανός μεγιστάνας αποκάλυψε πως «είδε σερί και τις τέσσερις σεζόν» της σειράς «Borgen», η οποία στριμάρει στο Netflix. Εδώ δεν έχουμε κάποιο έγκλημα ή κάτι αντίστοιχο, αλλά μια νορβηγική εκδοχή του Veep, σε δραματικό όμως τόνο. Με τον γνωστό μας Πίλου Άσμπαεκ από το Game of Thrones να μας κεντρίζει το ενδιαφέρον, το Borgen απλώνει σε 4 σεζόν την απότομη τοποθέτηση και προσπάθεια της Μπιργκίτε Νίμποργκ στον πρωθυπουργικό θώκο της χώρας, ούσα η πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση:

«Με συναρπάζει το πώς δημιουργούνται και επιβιώνουν οι πολιτικοί συνασπισμοί, και μου άρεσε να παρακολουθώ την πρωθυπουργό Μπιργκίτε Νιμποργκ», αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: «Είναι μια ηγέτης με αρχές και ταλέντο, η οποία είναι επίσης αλάνθαστη και μερικές φορές την παραπλανούν. Το “Borgen” είναι πάνω απ’ όλα διασκεδαστικό, αλλά έμαθα πολλά βλέποντάς το». Θα το βρεις στο Netflix, οπότε το ΣΚ είναι μια καλή ευκαιρία για binge watch.

Κι επειδή μία επιλογή ίσον καμία, βρήκαμε για εσένα, άλλες 5 σκανδιναβικές σειρές για να μη βγεις από το σπίτι σου το ΣΚ.

The Bridge

Κατά τη γνώμη μας η καλύτερη από αυτές τις λίστας και αυτές που έχουμε δει. Συμπαραγωγή Δανίας-Σουηδίας, το The Bridge έχει 4 σεζόν και η ιστορία ξεκινάει από την ανεύρεση ενός πτώματος στη γέφυρα που ενώνει τη Σουηδία με τη Δανία. Καθώς το πτώμα αγγίζει δύο διαφορετικές χώρες, υποχρεωτικά θα πρέπει να επιληφθούν ντετέκτιβ κι από τις δυο, με τη Σάγκα και τον Μάρτιν να καλούνται να βάλουν νερό στο κρασί τους και να σεβαστούν ο ένας τη μεθοδολογία του άλλου. Το Bridge ουσιαστικά συνδυάζει το νουάρ μαζί με τις προσωπικές σχέσεις σε πολύ καλό βαθμό.

Norsemen

Όταν πρωτοκυκλοφόρησε, πολλοί θεώρησαν ότι θα είναι μια κακή κόπια του Vikings. Τελικά, η νορβηγική σειρά των Μάριαν Άρσκι-Άντερσεν και Οντ Γκούναρ-Ίβερσεν πήρε μια αρκετά διαφορετική πορεία επιλέγοντας να αφαιρέσει το δραματικό στοιχείο, το μπλεγμένο με επικολυρικά χαρακτηριστικά, και επέλεξε το μονοπάτι μιας πιο κωμικής αποτύπωσης των ανθρώπων της περιοχής εκείνης, που σήμερα λέγεται Νορβηγία, στον 8ο αιώνα. Δυστυχώς η σειρά ολοκληρώθηκε στην 3η σεζόν, παρόλο που υπήρχε προγραμματισμός και για τέταρτη.

Caliphate

5 γυναίκες που οι ζωές τους δεν πολυσυναντιούνται, με διαφορετικές καταβολές, θρησκεία και συνολικά πολιτιστικό background, θα βρεθούν ενωμένες και μπλεγμένες σε μια υπόθεση τρομοκρατίας, καθώς ο ISIS ετοιμάζεται να επιτεθεί στη Σουηδία. Μια απ΄αυτές θα βρεθεί στο στόχαστρο, άλλες θα προσπαθήσουν να την προστατεύσουν και ως τελικό αποτέλεσμα έχουμε μια άκρως ενδιαφέρουσα σύζευξη προσωπικοτήτων και ρόλων.

«Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)

Deadwind

Η μοναδική εκπρόσωπος των Σουόμι στη λίστα και γενικά δε νομίζουμε ότι υπάρχει άλλη φινλανδική σειρά που να μπορεί να ανταποκριθεί στις συνήθειες ενός θεατή που παρακολουθεί πολύ αμερικανικές σειρές και κινηματογράφο. Είναι δεδομένα αρκετά μακριά η σκανδιναβική κουλτούρα της μυθοπλασίας, όμως το Deadwind κερδίζει με την απλότητα του και την προσέγγιση του.

Η Σοφία είναι μια ντετέκτιβ που δύο μήνες μετά από μια σοκαριστική απώλεια, καλείται να σκάψει βαθιά στα σκοτάδια, ώστε να βρει ποιος δολοφόνησε μια γυναίκα που συνδεόταν με μια κατασκευαστική εταιρεία.

Trapped

Η δεύτερη αγαπημένη μας από τη λίστα. Το Trapped έχει ένα πολύ έξυπνο σενάριο, λογοτεχνικό θα λέγαμε. Σε μια από τις συχνές κρουαζιέρες από τη Δανία προς την Ισλανδία, ένα πλοιάριο θα βρεθεί εγκλωβισμένο στη θάλασσα ύστερα από μια φοβερή χιονόπτωση και χιονοστιβάδα, σαν κινούμενη πόλη στα παγωμένα νερά.

Καθώς οι αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη δύναμη της φύσης, ένα πτώμα που ξεβράζεται, θα προκαλέσει έναν πανικό στα 300 άτομα που επιβαίνουν στο σκάφος, αφού είναι βέβαιο ότι ένας φόνος έχει διαπραχθεί μόλις πριν λίγες ώρες. Ενόσω είναι απρόσιτοι από την αστυνομία, έχουμε πλοκή σε δύο μέτωπα, με ένα σωστά σχηματισμένο χάος σε δύο ταμπλό.