Το Joker είναι το Shawshank Redemption της επόμενης δεκαετίας
Βρείτε μας στο

Το να πας παρακάτω μετά από έναν ρόλο που σηματοδοτεί μια νέα πορεία στην καριέρα σου, δεν είναι δεδομένο και προφανώς καθόλου εύκολο. Ιδίως αν αυτός ο ρόλος έχει φέρει στο επίκεντρο κάθε πλευρά της ζωής σου και φυσικά σου έχει φέρει βραβεία.

Κι αν αυτό ισχύει σε γενικό βαθμό, ισχύει έτι περισσότερο στην περίπτωση του Χοακίν Φοίνιξ που ο τελευταίος του ρόλος δεν είναι και κάτι που μπορείς ψυχικά να το διαχειριστείς ή να το θεωρήσεις προσβάσιμο. Όχι μόνο γιατί ο Joker είναι ούτως ή άλλως ένας σούπερ σκοτεινός ρόλος, αλλά και γιατί ο Φοίνιξ μαζί με τον Τοντ Φίλιπς επέλεξαν να εμβαθύνουν περισσότερο στο ψυχοπνευματικό origin του.

Δύο χρόνια μετά από μια τεράστια επιτυχία που συζητήθηκε όσο τίποτα άλλο το 2019 και στις αρχές του 2020, ο Χοακίν Φοίνιξ ετοιμάζεται να συνεργαστεί με έναν σκηνοθέτη που τα τελευταία 3 χρόνια το σινεμά εν συνόλω τον χειροκροτεί και ελπίζει πως θα συνεχίσει να προσφέρει κάτι πολύ καινοτόμο στο είδος του horror και του ψυχολογικού θρίλερ σε πιο γενικό πλαίσιο.

Μετά το Hereditary και το Midsommar, ο Άρι Άστερ έχει έτοιμο το σενάριο για την ταινία Dissapointment Blvd., δηλαδή Λεωφόρος Απογοήτευσης και από τον τίτλο θα θέλαμε πολύ να είναι μια πιο σκοτεινή εκδοχή του Mulholland Drive.

Λεπτομέρειες για την ιστορία που αφηγείται ο Άστερ δεν υπάρχουν, καθώς η Α24, εταιρεία παραγωγής που τα τελευταία 4 χρόνια βρίσκεται πίσω από ταινίες όπως Moonlight, Killing of A Sacred Deer, Uncut Gems, The Lighthouse, τις δύο προηγούμενες ταινίες του Άστερ και το φετινό υπέροχο Minari, θέλει να κρατήσει προς το παρόν κρυφά όσα πραγματεύεται η ταινία.

Minari: Η ταινία που μπορεί να γίνει το Parasite του 2021

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Η μόνη πληροφορία που έχει διαρρεύσει, αναφέρει ότι η ιστορία θα είναι βιογραφία ενός από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες όλων των εποχών και χρονικά θα απλώνεται σε μεγάλο εύρος της ζωής του. Αυτό ίσως να σημαίνει χρήση τεχνολογίας γήρανσης αντίστοιχη με του Irishman.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι ο αρκετά επιλεκτικός Φοίνιξ παρουσιάζεται ενθουσιασμένος με το σενάριο και τον ρόλο που θα υποδυθεί, σημαίνει πολλά και επαληθεύει τις προσδοκίες που δημιουργούνται αυτόματα στο άκουσμα της συνεργασίας του με τον Άστερ.

Τα γυρίσματα σύμφωνα με το Deadline θα ξεκινήσουν το αργότερο ως το καλοκαίρι, καθώς ο Φοίνιξ έχει παράλληλα και την ταινία Kitbag του Ρίντλεϊ Σκοτ, όπου θα υποδυθεί τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Το Kitbag έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στο δεύτερο μισό του 2022, άρα μέχρι το καλοκαίρι θα γνωρίζουμε όλες τις βασικές λεπτομέρειες που απομένουν για το Disappointment Blvd.