Lisey's Story: Η βασισμένη σε έργο του Στίβεν Κινγκ σειρά της Apple είναι η πιο αναμενόμενη του καλοκαιριού
Βρείτε μας στο

Από τη μία έχεις Στίβεν Κινγκ. Από την άλλη τον Τζ. Τζ. Έιμπραμς. Ε, δε γίνεται, θα σου προκληθεί ένας μικρός ενθουσιασμός για το τι μπορεί να παραχθεί από τη συνεργασία αυτών των δύο.

Έχουμε βέβαια ήδη δύο δείγματα, με το 11.22.63 με τον Τζέιμς Φράνκο να ταξιδεύει στο παρελθόν για να αποτρέψει τη δολοφονία Κένεντι, να αποτελεί το ξεκίνημα της συνεργασίας τους και μάλιστα πολύ καλό. Στη συνέχεια ήρθε το Castle Rock που δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες και τις δικαίωσε.

Και οι δύο αυτές σειρές δε μπορούμε να πούμε ότι προσέφεραν στον θεατή κάτι που θα τον ανάγκαζε να μιλάει για ώρες με την παρέα του, εκτός κι αν ήταν φανατικός των έργων του Κινγκ.

Μας το χρωστάει λοιπόν το ντουέτο κάτι που να υπερβαίνει τις προσδοκίες και το Lisey’s Story σε παραγωγή της Apple TV διαθέτει τα χαρακτηριστικά για να είναι το τρίτο και φαρμακερό.

Πρώτο χαρακτηριστικό η σκηνοθεσία. Ο επιφανέστερος της νέας γενιάς του λατινοαμερικάνικου σινεμά, ο Πάμπλο Λαραΐν (No, The Club, Neruda, Jackie, Ema), διαθέτει την ικανότητα να αποτυπώσει στο μέγιστο δυνατό κάποια ατμοσφαιρικά στοιχεία της ιστορίας.

Δεύτερο χαρακτηριστικό το καστ. Οτιδήποτε περιλαμβάνει τη Τζούλιαν Μουρ έχει την έγκριση και τον απεριόριστο ενθουσιασμό μας. Εν προκειμένω η δόση αυξάνεται λόγω της παρουσίας και του Κλάιβ Όουεν, που επιστρέφει σε σειρά μετά το The Knick που τελείωσε άδοξα. Τους δυο τους πλαισιώνουν η Τζένιφερ Τζέισον-Λέι, ο Ρον Σίφας-Τζόουνς, η Τζόαν Άλεν και ο Νταν ΝτεΧάαν.

Τα δύο παραπάνω χαρακτηριστικά έρχονται να κουμπώσουν με το τρίτο που είναι φυσικά η ίδια η ιστορία. Η Μουρ υποδύεται την πρωταγωνίστρια, τη Lisey, η οποία μερικά χρόνια μετά τον θάνατου του άντρα της (Όουεν), βρίσκεται αιχμάλωτη του μυαλού της, αφού σε ανύποπτες στιγμές και μετά από συγκεκριμένο ερέθισμα, της αποκαλύπτει αναμνήσεις που η ίδια είχε φροντίσει να θάψει και αφορούσαν τη σχέση της, τη ζωή της με τον άντρας της. Κι αυτές οι αναμνήσεις είναι προφανώς από εκείνες που σου διαλύουν την ψυχολογία και το όλο ταξίδι από την αγάπη στον πόνο για την απώλεια του προσώπου που δεχόταν αυτή την αγάπη.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Ο Στίβεν Κινγκ δήλωσε στο πλαίσιο προώθησης της σειράς ότι το Lisey’s Story είναι το πιο αγαπημένο από τα έργα του, προς έκπληξη πολλών, το οποίο όμως σημαίνει ότι η δουλειά και η προσοχή στη λεπτομέρεια για να βγει κάτι αντάξιο του έργου, θα είναι στο υψηλότερο επίπεδο.

Η σειρά θα είναι διαθέσιμη το καλοκαίρι στο Apple TV και έρχεται να ακολουθήσει την μέχρι στιγμής καλύτερη μεταφορά έργου του Κινγκ στην τηλεόραση, το The Outsider στο HBO, ενώ συμπληρώνει μια μακρά λίστα τηλεοπτικών και κινηματογραφικών μεταφορών των έργων του Κινγκ από το 2018 και μετά όπως τα Pet Sematary, It, Dr. Sleep, Mr. Mercedes, Castle Rock, Gray Matter κ.α.