«Δεν ήξερα ότι υπάρχεις...»: Η «σκοτεινή» ταινία της χρονιάς μόλις έκανε αυτό που όλοι οι φαν ονειρεύονται
Βρείτε μας στο

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός και δεν έχει να κάνει με «στρατόπεδα», ούτε με αυτές τις διαφόρων ειδών ψευτο-αντιπαλότητες που προκύπτουν συχνά πυκνά όταν συζητάμε για τις διαφορές ανάμεσα στην DC και την Marvel, τις δυο μεγάλες «μητέρες» των υπερηρωικών συμπάντων δηλαδή: μετά από μια γεμάτη δεκαετία κατά την οποία η Marvel είχε το πάνω χέρι σε αυτή την σχεδόν προαιώνια κόντρα αναπτύσσοντας το εξαιρετικά καλοδομημένο κινηματογραφικό της σύμπαν, πλέον έχουμε μπει σε μια εποχή που το ενδιαφέρον των περισσότερων geek του κόσμου βρίσκεται στραμμένο στην DC.

Η αρχή έγινε με το «Joker» που οκ, μας πήρε τα μυαλά και ιδιαίτερη ανάλυση δεν χρειάζεται. Ήρθε στη συνέχεια και το trailer του «The Batman» και δεν φτάνει που δεν λέει να περάσει ο καιρός για να το δούμε, έχουμε και τον κορωνοϊό που εξαιτίας του αλλάζει συνέχεια ημερομηνία πρεμιέρας. Και πλάι στο τρελό hype με αυτές τις δυο «μπατμαν-ικές» δημιουργίες, έσκασε και ένα ακόμα μεγάλο νέο: η εκδοχή του Ζακ Σνάιντερ για το (επιεικώς απαράδεκτο όταν είχε βγει) «Justice League» όχι απλά υπάρχει αλλά μέσα στον Μάρτιο θα προβληθεί και στο HBO.

Το λεγόμενο «Snydercut» θα διαρκεί τέσσερις ολόκληρες ώρες -άλλο που δεν θέλουμε αυτές τις εποχές που τέτοια event μας λείπουν τόσο πολύ- και σύμφωνα με τον δημιουργό θα είναι σκοτεινό, βίαιο, απαισιόδοξο, βγαλμένο από τις πιο ένδοξες παραδόσεις του μυθολογικού σύμπαντος της DC. Πως ήταν η αρχική εκδοχή της ταινίας; Καμία σχέση. Εντάξει, για να είμαστε ειλικρινείς στο πίσω μέρος του μυαλού όλων μας υπάρχει πάντα η πιθανότητα πως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι δυσανάλογο του hype. Αλλά το τελευταίο πράγμα που θα κάνουμε είναι να σχετικοποιήσουμε την απόλαυση της μεγάλης αναμονής.

Στην τελική, αν κάτι παραδέχονται ακόμα και οι μεγαλύτεροι επικριτές των ταινιών του Ζακ Σνάιντερ από το σύμπαν της DC (τα «Man of Steel» και «Batman V Superman» δηλαδή) είναι πως ο τύπος, ανεξάρτητα από όλα τα υπόλοιπα, μας χάρισε έναν πέρα για πέρα απολαυστικό και καλοδομημένο Μπάτμαν στο πρόσωπο του Μπεν Άφλεκ, έναν Μπάτμαν που χαιρόσουν να τον βλέπεις και ο οποίος δυστυχώς, υπήρξε το μεγαλύτερο «θύμα» της απαράδεκτης πρώτης εκδοχής του «Justice League». Στο «Snydercut» αυτή η ιστορική αδικία είναι δεδομένο πως θα διορθωθεί. Και αυτό το γεγονός είναι από μόνο του λόγος για να το περιμένουμε πως και πως.

Το πρόσφατο κλιπάκι που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα ο Ζακ Σνάιντερ και στο οποίο βλέπουμε μια μίνι παρουσίαση του Σκοτεινού Ιππότη έτσι όπως τον περιμένουμε στην ταινία, επιβεβαιώνει κάθε προσδοκία. Δεν είναι απλά το επιβλητικό παρουσιαστικό του ή η επική μουσική που τον συνοδεύει καθώς ο (μαυροφορεμένος) Σούπερμαν τον υποδέχεται στην Justice League. Είναι και οι μυστήριοι διάλογοι γύρω από αυτόν που ακούγονται κατά τη διάρκεια του οπτικού οργασμού που βλέπουμε.

«Είχα ακούσει για εσένα. Δεν ήξερα όμως πως υπάρχεις», ακούγεται μια φωνή να του μιλάει και ήδη είμαστε σε αναμμένα κάρβουνα: ποιος διάολος είναι αυτός που απευθύνεται στον Σκοτεινό Ιππότη με αυτά τα γεμάτα δέος λόγια; Υποψιαζόμαστε κάποιος από τους εχθρούς του αν κρίνουμε από τη χροιά της φωνής του. Σε κάθε περίπτωση, ο Σνάιντερ, ακόμα και αν το υπόλοιπο πείραμά του με το «Snydercut» δεν πετύχει, έχει κατορθώσει ήδη αυτό που άπαντες οι φαν περιμέναμε πως και πως: ο «Μπάτφλεκ» είναι ξανά εδώ όπως του αξίζει. Λίγη υπομονή μέχρι την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα. Τότε θα τον προσκυνήσουμε όπως του αξίζει…

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...