The Pale Blue Eye: Η ταινία για την οποία το Netflix τίναξε την μπάνκα με ποσό-ρεκόρ
Βρείτε μας στο

Κάθε χρόνο, στις αρχές της άνοιξης γίνεται η μεγάλη αγορά κινηματογραφικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων, απλώς λίγο πιο μεταγενέστερα, ταυτόχρονα με το Φεστιβάλ των Καννών.

Εκεί είθισται να εμφανίζονται εταιρείες παραγωγής ή διανομής για να αγοράσουν κεντρική ιδέα για ταινίες και άλλα προγράμματα ή να αναλάβουν τη διανομή σε ταινίες που έλαμψαν στο Φεστιβάλ.

Καθώς φέτος αυτό δεν έγινε για ευνόητους λόγους, ξεκίνησε ψηφιακά το European Film Market, εκεί όπου σημειώθηκε ένα ρεκόρ από το Netflix.

Πρόκειται για την ταινία The Pale Blue Eye του σκηνοθέτη-σεναριογράφου Σκοτ Κούπερ, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Λουίς Μπαγιάρ, την οποία το Netflix αγόρασε για 55 εκατομμύρια δολάρια, ένα ποσό που δεν έχει δοθεί ποτέ ξανά στην ευρωπαϊκή αγορά, ούτε κατά προσέγγιση.

Ο Κούπερ παλεύει εδώ και μια δεκαετία να φέρει στη μεγάλη οθόνη το The Pale Blue Eye και φαίνεται πως του βγήκε σε καλό που δεν είχε μπορέσει νωρίτερα, μιας και σε άλλες εποχές το Netflix δε θα έμπαινε στη διαδικασία να κάνει μια τέτοια αγορά.

Το πιο σημαντικό στοιχείο που οδήγησε το Netflix σε τέτοια προσφορά, είναι φυσικά η παρουσία του Κρίστιαν Μπέιλ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Μπέιλ, που θα τον δούμε στο 4ο Thor και σε μια ακόμα ταινία του Ντέιβιντ Ο΄Ράσελ, συνεργάζεται για τρίτη φορά με τον Κούπερ, μετά το Out of the Furnace και το Hostiles, σε ένα gothic thriller που σχετίζεται με τον Πόε.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπέιλ θα υποδυθεί έναν ντετέκτιβ κάπου στα 1830, ο οποίος με βοηθό του τον νεαρό Έντγκαρ Άλαν-Πόε θα ερευνήσουν μια σειρά από δολοφονίες στη στρατιωτική ακαδημία του West Point.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Το The Pale Blue Eye βρίσκεται προφανώς σε πολύ πρώιμο στάδιο, με τον Κούπερ και τον Μπέιλ να έχουν επί του παρόντος άλλες υποχρεώσεις να ολοκληρώσουν, κάτι που σημαίνει ότι η ταινία θα έχει ολοκληρωθεί και θα είναι έτοιμη για θέαση το νωρίτερο προς την άνοιξη του 2022.