Netflix
Βρείτε μας στο

Είναι από εκείνες τις πληροφορίες που διαρρέονται ανά διαστήματα τα τελευταία 4 χρόνια; Είναι μήπως μια νέα πραγματικότητα στην οποία το Netflix θα επιχειρήσει να περιορίσει τους «λανθάνοντες» θεατές του;

Το μέλλον θα δείξει, αλλά είναι μια αλήθεια πως αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια έχουμε διαβάσει για προσπάθεια του Netflix να τσεκάρει όσους χρησιμοποιούν κωδικούς χρηστών με την έγκριση τους και αν τελικά διαμένουν όλοι στο ίδιο σπίτι.

Τώρα, η νέα προσθήκη σε αυτό αφορά σε ένα μήνυμα που έλαβαν αρκετοί θεατές οι οποίοι δεν έχουν προφίλ στο όνομα τους. Το μήνυμα αυτό τους ζητούσε να εισάγουν έναν κωδικό που είχε σταλεί στο mail ή το κινητό του ανθρώπου στο όνομα του οποίου είναι το account.

Μέχρι σήμερα το Netflix δίνει την επιλογή σε χρήστες να ανοίξουν ως και 4 άτομα το ανώτερο πακέτο συνδρομής και κάθε ένα απ΄αυτά τα 4 προφίλ μπορεί να μοιραστεί τους κωδικούς του με άλλα άτομα, αρκεί αυτά να είναι στο ίδιο νοικοκυριό. Αυτό αναφέρουν όλα τα terms of conditions σε κάθε streaming πλατφόρμα.

Πρακτικά, δε φαίνεται πως αυτή η κίνηση με τα μηνύματα μπορεί να αλλάξει πολλά, αφού κάλλιστα μπορεί ο μη εγγεγραμμένος να ζητήσει από τον χρήστη να του στείλει τον κωδικό. Προς το παρόν, η αλλαγή αυτή, αν αποτελεί κάτι που θα γίνεται κανονικά από δω και πέρα, θέλει περισσότερο να περιορίσει περιπτώσεις «κλοπής» κωδικών και να σιγουρέψει ότι κάποιος μη εγγεγραμμένος έχει την έγκριση του εγγεγραμμένου.

Εξάλλου, οι άνθρωποι της πλατφόρμας έχουν αναφέρει αρκετές φορές στο παρελθόν πως δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο για απόλυτο έλεγχο του διαμοιρασμού των κωδικών και στις περισσότερες τοποθετήσεις τους δεν διαφαίνεται ως κάτι που τους απασχολεί ιδιαίτερα.

Άλλωστε, η πλατφόρμα έκλεισε το 2020 με πάνω από 200 εκατομμύρια χρήστες και κέρδος 2.8 δισεκατομμύρια δολάρια. Επομένως, προς το παρόν δε φαίνεται πως ο καπνός θα μπορούσε να εξελιχθεί σε…φωτιά.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα