The Irregulars: Η σειρά που θα κάνει τον Σέρλοκ Χολμς να φαντάζει...αδιάφορος
Βρείτε μας στο

Οι δύο ταινίες Sherlock Holmes του Γκάι Ρίτσι με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, έφεραν μια νέα πνοή στο saga του φημισμένου ήρωα του Ντόιλ σε επίπεδο κινηματογραφικό.

Παρόλη τη δυναμική που διαφαινόταν όμως, το saga δεν προσέφερε κάτι παραπάνω στη δεκαετία που ακολούθησε και θα λέγαμε ότι ήταν παροπλισμένο κινηματογραφικά. Το BBC φρόντισε να του δώσει ένα τεράστιο βάθος και δύναμη με το ντουέτο Κάμπερμπατς-Φρίμαν στο Sherlock και να κάνει δύσκολο στον οποιονδήποτε να δημιουργήσει κάτι εξίσου καλό.

Το Netflix έβαλε στόχο να διευρύνει το σύμπαν του Χολμς, να το μεταφέρει σε μια νέα εποχή, με διαφορετικές απαιτήσεις από τη μυθοπλασία συνολικά και να απαντήσει στην πρόκληση του BBC.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε με το Enola Holmes με την Μίλι Μπόμπι-Μπράουν και προς αυτή θα κινηθεί πολύ περισσότερο με το The Irregulars. Μόνο και μόνο από τη διαφοροποίηση στον ηθοποιό που ενσαρκώνει τον Γουότσον, φαίνεται ότι το Netflix θέλει να δώσει και μήνυμα σύμπλευσης του με την αλλαγή που αποζητούν οι μειονότητες στο Χόλιγουντ.

Φυσικά δεν είναι μόνο ο μαύρος Γουότσον, τον οποίο υποδύεται ο Ρόις Πίτερσον. Είναι συνολικά και η ιστορία που επιλέγουν να πουν, να στήσουν ο δημιουργός Τομ Μπίντγουελ και οι συνεργάτες του.

Το The Irregulars ξεκίνησε ως ιδέα από χαρακτήρες που βρίσκονται στη σκιά του Χολμς στα βιβλία του Ντόιλ και λειτουργούν ως πληροφοριοδότες του από τους δρόμους του βικτωριανού Λονδίνου.

Ο Μπίντγουελ δεν αρκέστηκε σε αυτό και έχτισε μια σειρά από χαρακτήρες που τους διακρίνει η μετάβαση από το φυσικό στο υπερφυσικό, όπως η Τζέσι που βλέπει νεκρούς, φιγούρες από μια άλλη διάσταση. Εξέλιξε δηλαδή με τέτοιο τρόπο την πρώτη ύλη του, ώστε να μην είναι υπερβολή να ειπωθεί πως έθεσε τις βάσεις για να αρχίσει ένα saga που θα μπορούσε να ξεπεράσει τον Σέρλοκ Χολμς.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Στο επίσημο trailer της σειράς που ο πρώτος της κύκλος αποτελείται από 8 επεισόδια και θα είναι διαθέσιμη στις 26 Μαρτίου στο Netflix, βλέπουμε τη μεγάλη στροφή προς το υπερμεταφυσικό, αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον αδόκιμο αυτό όρο, με τον κόσμο των ανθρώπων να διχάζεται από την εμφάνιση του Rip.

Το Rip είναι σαν ένα άνοιγμα για μια άλλη διάσταση που ως εκείνη τη στιγμή δεν ήταν ορατή στον άνθρωπο. Κι αυτό το άνοιγμα επιτρέπει σε δικά του όντα να εισέλθουν στο Λονδίνο και να τα βάλουν με τους ανθρώπους. Και δεν έχουν ιδιαίτερα ευγενικούς και ειρηνικούς σκοπούς. Όπως λέει χαρακτηριστικά στο trailer «το Rip είναι το σύνορο μεταξύ του κόσμου μας και του επόμενου». Παρόλο που τίθεται μια χρονική διάσταση, δε φαίνεται να πρόκειται για κάτι που άπτεται του χρόνου, αλλά του ανιχνεύσιμου από το μάτι και του μη ανιχνεύσιμου.

Επίσης, εκτός από τον Γουάτσον που έχει ρόλο μέντορα προς τα χαρισματικά παιδιά που συστήνουν την ομάδα δράσης του Χολμς, στα 5 επεισόδια βλέπουμε και τον Χολμς, αλλά μάλλον σε μια πνευματική νιρβάνα, σε μια κατάσταση αδυναμίας κατανόησης, παρά ικανό να ηγηθεί των μικρών παιδιών.

Συνολικά όλα τα στοιχεία του The Irregulars φανερώνουν μια προοπτική ότι μπορεί να μας ξυπνήσει το ενδιαφέρον για ιστορίες εποχής που τοποθετούνται στο τόσο εμβριθές σε μύθους βικτωριανό Λονδίνο και σε πολλά στοιχεία θυμίζει και τις ταινίες του Ρίτσι, αλλά και στοιχεία από το Taboo με τον Τομ Χάρντι, μα κυρίως το His Dark Materials.

Μας αρέσει, μας εξιτάρει, το περιμένουμε αναμφισβήτητα. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια έχουμε δει αρκετές προσπάθειες σειρών με underaged cast όπως το Umbrella Academy, και δεν έχουμε απογοητευτεί ούτε μία.