Game of Thrones: Οι τρεις ιστορίες που θέλει να κάνει spin-off σειρές το HBO
Βρείτε μας στο

Έχουν περάσει 2 χρόνια από το φινάλε του Game of Thrones και αν δεν είχε εμφανιστεί η πανδημία, πολύ πιθανά στο τέλος της χρονιάς να ετοιμαζόμασταν κιόλας για την πρώτη spin-off σειρά, το prequel House of The Dragon.

Η σειρά που θα μας πάει χρονικά περί τα 10.000 χρόνια πριν τα γεγονότα του Game of Thrones, καθυστέρησε αρκετά και θα μπει εντός των επόμενων εβδομάδων σε διαδικασία γυρισμάτων, αλλά το HBO δεν κάθεται με τα χέρια σταυρωμένα.

Πολύ περισσότερο τώρα που έχει και το HBO Max και πρέπει να το εμπλουτίσει σε πρωτογενές περιεχόμενο. Έτσι, πέραν του prequel, υπάρχουν στα σκαριά ακόμα 5 πρότζεκτ.

Το ένα αφορά μια animation σειρά Game of Thrones, το άλλο μια σειρά από το μυθιστόρημα του Μάρτιν με τίτλο Tales of Dunk and Egg που τοποθετείται χρονικά 90 χρόνια πριν τα γεγονότα του Song of Ice and Fire και, κυρίως, τρεις σειρές από το 9 Voyages.

Η πρώτη, με τίτλο Sea Snake, αφορά στο ομώνυμο πλοίο του Κόρλυς Βελάρυον και τα ταξίδια που έκανε σε Πέντος, Dragonstone, Γουέστερος, Μυρ, Λυς, Τύρος και στο βορρά με τον λύκο του, όπου ήρθε αντιμέτωπος με παγόβουνα και παγωμένες θάλασσες.

Η δεύτερη, με τίτλο Flea Bottom, μας μεταφέρει στην πιο φτωχιά περιοχή του King’s Landing, μια περιοχή σαν λαβύρινθος, με στενά σοκάκια και σκοτεινές διαβάσεις που βρίθει σε οίκους ανοχής και μπυραρίες. Το Flea Bottom το είδαμε σε κάποιες σκηνές στις πρώτες 4 σεζόν του Game of Thrones και αν γίνει μια τέτοια σειρά, ίσως ξαναδούμε ήρωες όπως τον Ντάβος, τον Τζέντρι, γιο του Ρόμπερτ Μπαράθιον, και τον Καρλ Τάνερ, μέλος της Νυχτερινής Φρουράς.

Τέλος, η τρίτη ιστορία με τίτλο 10.000 Ships επικεντρώνεται στο ταξίδι της πριγκίπισσας Ναϊμέρια με τους εναπομείναντες των Ρόιναρς από το Έσος στο Ντορν, λίγο μετά την ήττα τους στον Δεύτερο Πόλεμο. Αυτή η ιστορία εξελίσσεται μια χιλιετία πριν τα γεγονότα του GoT.

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική

Αν θυμηθούμε ότι το HBO ήδη ακύρωσε ένα πρότζεκτ που είχε γυριστεί ο πιλότος, είναι απίθανο να γίνουν σειρές και τα τρία παραπάνω. Αν έπρεπε να ποντάρουμε κάπου, θα ποντάραμε στην τρίτη ιστορία περισσότερο από τις άλλες.

Σε κάθε περίπτωση, ο παροξυσμός ιδεών και σχεδίων γύρω από τη μυθολογία του Τζορτζ Μάρτιν είναι εντονότατος στο HBO και ενδέχεται να μπαίνουμε σε μια δεκαετία που θα μας δώσει αρκετό υλικό σε σειρές από αυτή τη δεξαμενή.