«Suicide Squad»: Μετά την «Justice League» ώρα να αναστηθεί και το στρατόπεδο των κακών...
Βρείτε μας στο

Προφανέστατα μόνο τυχαίο δεν είναι: ενώ όλοι οι οπαδοί των υπερηρωικών ταινιών κινούνται στους ρυθμούς του «Snydercut», της… «ορθόδοξης» δηλαδή εκδοχής του πολυσυζητημένου «Justice League» του Ζακ Σνάιντερ, ενώ η κινηματογραφική DC έχει μπει σε τροχιά ολοκληρωτικής αναβίωσης του ενιαίου κινηματογραφικού της σύμπαν και άπαντες περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί αυτό, ένα τρελό και παλαβό trailer από το σύμπαν έκανε την εμφάνισή του προκειμένου να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ.

Υπό μια έννοια πάντως, είναι και λογικό: αν στο κινηματογραφικό σύμπαν της DC υπήρξε μεγαλύτερη απογοήτευση από το «Justice League» ή τέλος πάντων, απογοήτευση που να μπορεί να ανταγωνιστεί αυτή που προκάλεσε το «Justice League» αυτή άκουγε στο όνομα «Suicide Squad». Η πρώτη ταινία για τη συμμαχία των villain της DC ήταν ένα αληθινό πατατράκ. Συνεπώς, αφού η νέα εποχή που ανοίγεται για το σύμπαν της DC διόρθωσε ήδη τη φήμη του «Justice League», δικαιωματικά τώρα είναι η σειρά του «Suicide Squad».

Θεωρητικά, το trailer που είδαμε και το οποίο ήδη έχει προκαλέσει κύματα φανμποΐστικων πανηγυρισμών είναι το sequel της πρώτης, απογοητευτικής ταινίας. Στην πραγματικότητα ωστόσο ολόκληρη η αίσθηση που το διακατέχει φωνάζει «reboot». Λες και η DC μας φωνάζει να ξεχάσουμε το άστοχο και αμαρτωλό παρελθόν της και να το πιάσουμε από την αρχή, σαν να μην υπήρξαν ποτέ οι αστοχίες του παρελθόντος και μια μεταφυσική επανεκκίνηση έρχεται για να στήσει όλα έκ του μηδενός.Φυσικά είμαστε απόλυτα διατεθειμένοι να το «φάμε το παραμύθι»: μιλάμε για ταινίες – κόμιξ άλλωστε, συνεπώς τέτοιου τύπου παραδοχές βρίσκονται μέσα στη φύση τους.

Υπάρχει βέβαια και ένα ερώτημα: αυτό το ανεπίσημο reboot έχει πραγματικά κάτι νέο να δώσει στο franchise της «Justice League» ή έρχεται ως μια ακόμα ξεπέτα, έτοιμη να εκμεταλλευτεί το κλίμα που δημιούργησε το «Snydercut» και κατά τα άλλα, το περιεχόμενο θα είναι ένα κενό και ανέμπνευστο πράγμα; Είπαμε: είμαστε διατεθειμένοι να «φάμε» διάφορες επανεκκινήσεις αλλά όχι να νιώσουμε πως (ξανα)χάνουμε την ώρα μας. Βέβαια, όση δικαιολογημένη επιφυλακτικότητα και αν κουβαλάμε για την DC -και για την οποία ευθύνεται μόνο η DC- πρέπει να παραδεχθούμε πως οι βάσεις για κάτι καλύτερο πράγματι υπάρχουν. Για την ακρίβεια, ακούνε σε δύο ονομάτα: James Gunn και HBO Max.

Και αν και το πάλαι ποτέ πρωτοκλασάτο όνομα της Marvel και μεγάλο μυαλό πίσω από τα πανέμορφα «Guardians of the Galaxy» είναι μια αληθινή «μεταγραφή αεροδρομίου» για την DC, το όνομα που πλέον αποτελεί την άτυπη «στέγη» αυτού του σύμπαντος είναι η ουσιαστική, η μεγάλη μας ελπίδα. Το όνομα του HBO άλλωστε είναι συνυφασμένο με την έννοια της ποιότητας και η κίνησή του να πάρει υπό την προστασία της την DC, εκτός από την καλύτερη απάντηση στην πλατφόρμα της Disney όπου φιλοξενείται η Marvel, είναι και ένα γεγονός μέσω του οποίου μπορούν να παραχθούν αληθινά διαμάντια.

Μετά το «Justice League», το HBO καλείται να κάνει το θαύμα του και για το στρατόπεδο των κακών. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 6 Αυγούστου στους κινηματογράφους και στο HBO Max ταυτόχρονα και είμαστε ψημένοι από τώρα με την πάρτη της…

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)