Η απάντηση της Marvel στο Snyder Cut έρχεται από τον πιο «αδιάφορο» ήρωα με μια απο τις υψηλότερες βαθμολογίες σειράς φέτος
Βρείτε μας στο

Αν υπάρχει ένας χαρακτήρας στο σύμπαν της Marvel που έχει δεχτεί hate, αυτός είναι ο Falcon-Σαμ που υποδύεται ο Άντονι Μάκι. «Ο πιο άχρηστος στην ομάδα των Εκδικητών», έτσι τον έχουν αποκαλέσει πάρα πολλοί.

Δεν απέχει ιδιαίτερα απ΄αυτή την εκτίμηση του κοινού και ο Μπάκι Μπαρνς, ο πρώην Winter Soldier, που υποδύεται ο Σεμπάστιαν Σταν. Έτσι, εύλογα, όταν ανακοίνωσε η Marvel ότι το ντουέτο αυτό θα συνεχίσει το legacy του Captain America όπως το παρέλαβε στο τέλος του Endgame, δεν ήταν πολλοί αυτοί που ενθουσιάστηκαν. Μετά βίας το πέρασαν στο ντούκου και δεν προέβησαν σε χαρακτηρισμούς.

Ακόμα και οι πιο φανατικοί περίμεναν ότι οι σειρές που θα χρησιμοποιήσει η Marvel ως μεταβατικό στάδιο μέχρι να ξεκινήσει η 4η Φάση του MCU, δε θα περίμεναν ότι μπορεί να σταθεί η μυθολογία με τέτοια μορφή.

Το WandaVision, αν και είχε αρκετά περισσότερο πιο αμφιλεγόμενη βασική ιδέα, μπόρεσε να κρατήσει το ενδιαφέρον και να δώσει αρκετές ευκαιρίες στο κοινό να φτιάξει σενάρια για το πώς θα εξελιχθεί και πώς μπορεί να συνδεθεί με τη συνέχεια του MCU και δη του δεύτερου Dr. Strange, όπου θα μπούμε για τα καλά στο multiverse.

Τώρα είναι η σειρά του The Falcon and the Winter Soldier να δεχτεί θαυμασμό και χειροκρότημα κι ας είναι νωρίς ακόμα, με μόλις 2 επεισόδια της πρώτης σεζόν να έχουν προβληθεί και να μην είναι ιδιαιτέρως γεμάτα σε δράση.

Εν τούτοις, αντιλαμβανόμενοι το πρέπει που έχει το σενάριο να στήσει έναν κόσμο στο aftermath του Endgame και να μείνει πιστό σε συγκεκριμένα πράγματα που σχετίζονται με το παρελθόν, μπορούμε να πούμε – και σε αυτό συμφωνούν IMDB και Rotten Tomatoes με 8.1 και 92% – ότι το The Falcon and the Winter Soldier έκανε άλμα αρκετά ψηλότερα από τον υποθετικό πήχη που είχε τεθεί.

Πρώτα και κύρια το σενάριο εξυπηρετεί έναν από τους κύριους σκοπούς, δηλαδή να απευθυνθεί σε παρόντα προβλήματα της αμερικανικής κοινωνίας, όπως το φυλετικό μίσος που αποτυπώνεται σε επιθέσεις όπως αυτή στα καταστήματα Ασιατών-Αμερικάνων στην Ατλάντα, χωρίς να ξεφεύγει από το κομμάτι της μυθοπλασίας, κάτι που σίγουρα είναι μια πολύ λεπτή γραμμή. Μπορεί στα επόμενα επεισόδια να μην διατηρήσει αυτή την ισορροπία.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Πώς καταφέρνει να διατηρεί αυτά τα δύο συνυφασμένα και σε αρμονία; Με την πλοκή να μην αποδεχτεί ένα αμερικανικό σύμβολο ο Σαμ και να το παραδώσει επί της ουσίας ξανά σε έναν λευκό κι ας ήταν η επιθυμία του Στιβ Ρότζερς να παραλάβει αυτός τη σκυτάλη.

Πώς να υπηρετήσει ένας μαύρος ένα σύμβολο μιας χώρας που επιλέγει να μην υπηρετεί τη φυλή του και την θέτει στο περιθώριο; Πάνω σε αυτή τη διαλεκτική προστίθεται και η παρουσία ενός μαύρου υπερστρατιώτη που αναπτύχθηκε και γαλουχήθηκε μαζί με τον Ρότζερς. Ο Αϊζάια χρησιμοποιήθηκε από την ΑΣΠΙΔΑ και από την ΥΔΡΑ, αλλά όταν εξετέλεσε τον σκοπό του, δεν είχε την ελευθέρας του όπως ο Ρότζερς ή ο Μπάκι. Αντιθέτως, πέρασε 30 χρόνια στη φυλακή.

Γι΄αυτό τώρα, με νέους υπερστρατιώτες, που έχουν πάρει τον ορό, να έχουν εμφανιστεί, ο Αϊζάια δεν επιθυμεί να γίνει υποχείριο στις ορέξεις μιας κυβέρνησης που τον βασάνισε και που πάει να μετατρέψει σε σύμβολο ακόμα έναν λευκό, τον Τζον Γουόκερ που παίρνει την ασπίδα του Captain America.

Η σειρά έχει σαφώς τεράστιο περιθώριο εξέλιξης αν το δούμε μακροσκοπικά, μα δεν μπορούμε να μην της αναγνωρίσουμε πως σε αυτό το δύσκολο στάδιο μετάβασης ανταποκρίνεται για τη Marvel πολύ καλά. Τόσο καλά που σε συνδυασμό με το WandaVision και τα επερχόμενα πρότζεκτ, μπορεί να στρέψει τη Marvel στο κομμάτι των σειρών και να την αποπροσανατολίσει ως προς το κινηματογραφικό σκέλος.

Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή απ΄αυτό που έχει χτίσει το Snyder Cut του Justice League στο HBO Max για την DC.

Το πλάνο της Marvel για το Disney+ πάει απροσδόκητα τόσο σούπερ και χωρίς να έχει μπει η πλατφόρμα σε πολλές αγορές, επομένως είναι πιθανό με σειρές όπως το Falcon and the Winter Soldier να βλέπουμε το ξεκίνημα μιας εποχής που μπορεί να ζημιώσει το σινεμά ως προς τα superhero blockbusters ή που μπορεί να αναδιανείμει τα ποσοστά κυριαρχίας των δύο μεγάλων ανταγωνιστών.