The Mosquito Coast: Είναι αυτή η σειρά που θα μας κάνει να τα χάσουμε το Πάσχα;
Βρείτε μας στο

Εδώ έχει συμβεί μια αδικία αδέρφια. Μια διάκριση που δεν είναι σωστό να συμβαίνει. Μας λένε τόσες ημέρες οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι πως οι μετακινήσεις θα απαγορευτούν και φέτος το Πάσχα, άρα θα είμαστε πάλι στο κλείνον άστυ.

Υπάρχει όμως μια οικογένεια που δε θα υποταχθεί σε αυτόν τον κανόνα. Μπορεί να φταίει βέβαια που δεν είναι στην Ελλάδα ή ότι μιλάμε για ηθοποιούς που πρωταγωνιστούν στη σειρά The Mosquito Coast, αλλά και τι σημαίνει αυτό; Μπορεί δηλαδή ο Τζάστιν Θερού να πάρει τη Μελίσσα Τζορτζ και τα δυο fictional παιδιά τους και να κάνουν roadtrip και walking trip στις ερήμους του Μεξικό; Not cool.

Αφήνοντας στην άκρη την παράνοια που μας διακρίνει, ας μιλήσουμε για το The Mosquito Coast, μια σειρά που όλες οι ενδείξεις μας καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι θα χάσουμε το μυαλό μας και θα πορωθούμε τόσο ώστε να τη δούμε μονοκοπανιά μέσα σε 2-3 μέρες τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Apple Tv.

Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πολ Θερού, ο οποίος είναι θείος του Τζάστιν Θερού που πρωταγωνιστεί, τον οποίο Τζάστιν λένε και Πολ στο δεύτερο όνομα προς τιμήν του θείου του. Ο Θερού είναι άλλωστε αυτός που ηγείται στην παραγωγή και πρότεινε το βιβλίο στον σεναριογράφο Νιλ Κρος που διασκεύασε το έργο.

Μάλιστα, είχε γίνει και ταινία το 1986 με τον Χάρισον Φορντ και τον εκλιπών Ρίβερ Φοίνιξ, αλλά όχι ακριβώς στο ίδιο κόνσεπτ. Στην ταινία ο Φορντ αποφάσιζε να μετοικήσει κάπου στην Καραϊβική και να ξεφύγει από τον καταναλωτισμό και το σύγχρονο καπιταλισμό.

Στη σειρά βλέπουμε τον Θερού να υποδύεται τον Αλάι Φοξ και μαζί με τη γυναίκα του Μάργκο (Μελίσσα Τζορτζ) και τα δυο παιδιά τους, Ντίνα και Τσάρλι, ζουν κάπου στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, έχουν μια μεγάλη έκταση και η ζωή τους φαντάζει απλή, όπως όλων των αγροτών στην περιοχή. Μέχρι που το παρελθόν τους αρχίζει να εμφανίζεται με τη μορφή της παρακολούθησης και της καταδίωξης από την κυβέρνηση.

Έτσι, οι 4 θα μαζέψουν τα πράγματα τους και θα κατευθυνθούν προς το Μεξικό θεωρώντας πως ορισμένες δημόσιες απόψεις που έχουν εκφράσει, τους έχουν βάλει στο στόχαστρο. Θα ζήσουν κυνηγημένοι, θα βρεθούν να περπατάνε σε μεγάλες ερήμους για να μη βρουν τα ίχνη τους, αλλά κανείς δε μπορεί να ξεφύγει τόσο απλά. Ακόμα κι αν βρίσκεται σε άλλη χώρα.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Το The Mosquito Coast θα κυκλοφορήσει στο Apple TV στις 30 Απριλίου, δηλαδή Μεγάλη Παρασκευή κι είναι λες και είχαν συνεννοηθεί μαζί με τα ελληνικά έθιμα, ώστε να φάμε όλο το τετραήμερο της αργίας στα επεισόδια, ο αριθμός των οποίων δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά ξέρουμε πως τα πρώτα δύο θα τα σκηνοθετήσει ο Ρούπερτ Γουάιατ (Rise of the Planet of the Apes, The Gambler).