The Spaceman: Η νέα ταινία του Άνταμ Σάντλερ στο Netflix είναι ό,τι πιο αναπάντεχο και υποσχόμενο
Βρείτε μας στο

Ο Άνταμ Σάντλερ είναι ένας τύπος που όταν αναλαμβάνει να κάνει τα πάντα σε ταινία, δηλαδή και παραγωγή και ανάθεση σε σκηνοθέτη και την επιλογή του καστ, καταλήγει να κάνει ταινίες με τους φίλους του που απλά βγάζουν αυτό το «περνάμε καλά στα αποδυτήρια».

Τα τελευταία 6-7 χρόνια είναι η αλήθεια ότι κυνηγάει και την επαγγελματική καταξίωση με παρουσία σε κάποια από τα βραβεία του σινεμά. Γι΄αυτό το πάλεψε με το Cobbler, το πάλεψε κι άλλο με το Meyerowitz Stories και το… καραπάλεψε όσο δεν πάει με το Uncut Gems. Κοινή συνισταμένη σε όλα ότι δεν έκανε την παραγωγή η Happy Maddison, η εταιρεία του, αλλά ήταν άλλου είδους απόπειρες, ιδίως το Uncut Gems που ήταν ένα indie film.

Εδώ και 4-5 χρόνια ο Σάντλερ έχει μπει στην πλατφόρμα του Netflix και αυτό σημαίνει μια μεγαλύτερη διαθεσιμότητα σε μπάτζετ και σε προσέλκυση συνεργατών που μπορούν να του δημιουργήσουν τις συνθήκες για να πετύχει για μια φορά την αναγνώριση των συναδέλφων του.

Το The Spaceman είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα του. Είναι μάλλον ένα τεράστιο στοίχημα είτε μιλάμε για τον Σάντλερ είτε όχι, καθώς αποτελεί την πρώτη παραγωγή του Netflix σε ταινία με διαστημικό περιεχόμενο και μάλιστα σε τέτοια έκταση, καθώς το σενάριο θυμίζει πολύ το Ad Astra. Και δεν θα βάζαμε με τίποτα στοίχημα ότι ο Σάντλερ θα βρεθεί να πρωταγωνιστεί σε μια science fiction ταινία, πολλώ δε σε ένα science fiction epic ως προς τα εφέ που θα απαιτηθούν.

Για να είμαστε πιο ακριβείς, το στόρι είναι ένας συγκερασμός Ad Astra και Gravity, αν και η ταινία θα διατηρήσει έναν πιο κωμικό χαρακτήρα (ίσως ίδια κωμικό με το Martian;) αφού ο Σάντλερ θα υποδυθεί έναν αστροναύτη που ταξιδεύει στις εσχατιές του γαλαξία μας για να συλλέξει μια αρχαία ύλη, μια σκόνη που μπορεί να προσφέρει πολύτιμες γνώσεις στην ανθρωπότητα για το μακρινό της παρελθόν και για το μέλλον της. Ιδίως ως προς τη δική του ζωή στη Γη που τον έχει απογοητεύσει.

Σε αυτή την αποστολή είναι ουσιαστικά μόνος. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει, γιατί στο διαστημόπλοιο του κρύβεται μια οντότητα που η διάρκεια ζωής της είναι όση και της αστρόσκονης που αναζητά. Και με αυτή την οντότητα θα κληθεί ο αστροναύτης να συνομιλήσει, να της επιτρέψει να του ανιχνεύσει την ψυχή και να βρει απαντήσεις σε ερωτήματα που δεν ήξερε ότι είχε μέσα του.

Θα αναρωτηθεί τώρα κάποιος: είναι αυτά επαρκή δεδομένα για να πει κανείς ότι αυτός ο ρόλος μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την εικόνα του Σάντλερ στο κοινό; Σίγουρα όχι. Αλλά και μετά από 30 χρόνια καριέρας που έχει τριπλάσιες goofy ταινίες, τίποτα δεν θα ήταν αρκετό.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Υπάρχουν εν τούτοις κι άλλα δεδομένα. Τη σκηνοθεσία της ταινίας The Spaceman θα κάνει ο Γιόχαν Ρενκ, που σκηνοθέτησε το Chernobyl, ενώ ο Σάντλερ πλαισιώνεται από ένα καστ που, αν και νεότερο του, έχει πολύ μεγαλύτερη ζύμωση με τα βραβεία, με την Κάρι Μάλιγκαν να είναι κιόλας φέτος υποψήφια για το Promising Young Woman, ενώ κι ο Πολ Ντέινο έχει αφήσει ένα αποτύπωμα ως ηθοποιός και σκηνοθέτης, με τον Κουνάλ Ναγιάρ, τον Ραζ του Big Bang Theory να συμπληρώνει το βασικό καστ.

Παράλληλα, στην παραγωγή της ταινίας βρίσκεται το όνομα του Τσάνινγκ Τέιτουμ που φαίνεται να έχει επικεντρωθεί σε αυτό το κομμάτι, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως το Spaceman είναι ένα adaptation του βιβλίου του Γιάροσλαβ Κάλφαρ με τίτλο Spaceman of Bohemia, το οποίο περιγράφει την ιστορία του πρώτου ανεξάρτητου αστροναύτη της Τσεχίας, του Γιάκουμπ Προτσάτζκα.