Αυλαία με υπέρβαση στα 91 του: Την τελευταία ταινία του Κλιντ Ίσγουντ θα κάνουμε χρόνια να την ξεπεράσουμε (Vid)
Βρείτε μας στο

Προς το τέλος του 2018 ο Κλιντ Ίστγουντ ήταν έτοιμος να ολοκληρώσει την πορεία του ως ηθοποιός και να μείνει μόνο στο κομμάτι της σκηνοθεσίας, το οποίο έχει μεν περισσότερη δουλειά, αλλά σωματικά έχει λιγότερες απαιτήσεις σε σχέση με το acting.

Ειδικά όταν στις δικές του ταινίες το acting απαιτεί έναν κόπο παραπάνω, δεν είναι ρομαντικές κομεντί, δεν είναι δραματικές ταινίες, είναι ταινίες υπέρβασης και κούρασης για τους χαρακτήρες του σεναρίου.

Το The Mule ήταν μέχρι πριν λίγους μήνες η τελευταία παράσταση του Ίστγουντ μπροστά στην κάμερα. Τον περασμένο Οκτώβριο έκανε γνωστό πως θα επιστρέψει στο διπλό του ρόλο, αυτόν του σκηνοθέτη και του ηθοποιού με το Cry Macho, μια ταινία που αυτή τη φορά μοιάζει με ένα οριστικό αντίο.

Όπως το έκανε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ με το The Old Man And The Gun, με το οποίο συμβόλιζε την δική του κατάθεση των όπλων, έτσι και ο Ίστγουντ ίσως να αποχαιρετά το σινεμά οριστικά με το Cry Macho και όχι μόνο ως ηθοποιός, αλλά και σκηνοθέτης. Κι αυτό γιατί η ιστορία που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Ρίτσαρντ Νας, που εκδόθηκε το 1975, περιγράφει την τελευταία γύρα ενός καουμπόι στο ροντέο που δούλευε για δεκαετίες.

Ο Ίστγουντ είναι αυτός ο καουμπόι, ο Μάικ Μίλο. Στο βιβλίο ο Μίλο είναι 38 ετών, αλλά εδώ ο Ίστγουντ κάνει μάλλον προσαρμογή κι αντί για ατύχημα, έχει τα γηρατειά που τον ωθούν εκτός δουλειάς. Καθώς μένει ουσιαστικά άνεργος, το πρώην αφεντικό του στο ροντέο του αναθέτει την απαγωγή του γιου του για 50.000 δολάρια. Ο γιος του ζει με τη μητέρα του στο Μεξικό και δεν του επιτρέπουν να βρεθεί με τον πατέρα του.

Ο Μάικ θα πάρει ένα φορτηγάκι, θα κάνει το ταξίδι και σύντομα θα βρεθεί στο Μεξικό, στο σπίτι που υποτίθεται ζει ο 12χρονος Ράφα, αλλά εκεί θα μάθει ότι ο Ράφα δεν πηγαίνει στο σπίτι, έχει γίνει μέρος του υποκόσμου και συμμετέχει σε κοκορομαχίες και άλλα παράνομα πράγματα. Ο Μάικ θα τον βρει, θα τον απαγάγει και θα βρεθεί στο δίλημμα αν πρέπει να τον οδηγήσει στον πατέρα του, για το οποίο πληρώθηκε, ή να τον πάει στη μητέρα του που είναι καλύτερη επιλογή για να τον μεγαλώσει.

Αυτά είναι τα στοιχεία της ιστορίας όπως αναφέρονται στο βιβλίο και όπως φαίνεται από το πρώτο τρέιλερ ο Κλιντ Ίσγουντ έχει κρατήσει τα περισσότερα.

Αυλαία με υπέρβαση στα 91 του: Την τελευταία ταινία του Κλιντ Ίσγουντ θα κάνουμε χρόνια να την ξεπεράσουμε (Vid)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Σε κάθε περίπτωση, η ταινία έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο και περιμένουμε να δούμε αν θα προωθηθεί όντως ως η τελευταία ταινία του καλλιτέχνη Κλιντ.